Χάρισμα το Suzuki Swift με 15.080 ευρώ

Με τις ανατιμήσεις σε πολλά αυτοκίνητα να έχουν χτυπήσει κόκκινο, αρκετοί αγοραστές έχουν αναμενόμενα έρθει σε απόγνωση, γιατί καλούνται να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη. Διαφορετικά, αναγκάζονται να κοιτάξουν προς τα μεταχειρισμένα για να γλιτώσουν κάποια χρήματα, αν και αυτά έχουν πάρει τον ανήφορο σε τιμές, ενώ σε καμία περίπτωση δεν προσφέρουν την εγγύηση ενός καινούργιου.

Αυτή την περίοδο, μια απίστευτα οικονομική και αξιόλογη πρόταση αγοράς στα δημοφιλή μικρά αυτοκίνητα, είναι το Suzuki Swift 1.2 Hybrid. Η τιμή των 15.080 ευρώ που κοστίζει η αρχική έκδοση GL μοιάζει σαν να έχει γίνει κάποιο λάθος, από τη στιγμή που ανταγωνιστικά μοντέλα είναι ακριβότερα ακόμα και κατά 5.000 ευρώ!

Αναφορικά με τον εξοπλισμό του, διαθέτει 6 αερόσακους, αυτόνομη πέδηση, αυτόματη ρύθμιση προβολέων, adaptive cruise control, προβολείς LED, ράδιο/CD/MP3 με χειριστήρια στο τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες, air condition και δερμάτινο τιμόνι. Όσοι θέλουν ακόμα περισσότερα, τότε η επόμενη έκδοση GL+ με συν 1.500 ευρώ (16.580 ευρώ) θα τους καλύψει και με το παραπάνω. Επιπλέον ενσωματώνει τα συστήματα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, αναγνώρισης τυφλού σημείου και υποβοήθηση οπίσθιας διασταυρούμενης κυκλοφορίας, αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας, αυτόματη λειτουργία μεγάλης σκάλας φώτων, οθόνη αφής 7 ιντσών, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών.

Την κίνηση του Swift αναλαμβάνει ο 4κύλινδρος ατμοσφαιρικός κινητήρας Dualjet των 1.2 λτ., με τη συνδρομή του ήπιου υβριδικού συστήματος. Το μηχανικό αυτό σύνολο αποδίδει 83 ίππους και 107 Nm ροπής στις 2.800 σ.α.λ., διακρίνεται για την ελαστικότητα από τις χαμηλές στροφές, όπως και για την ομαλή και άμεση λειτουργία του engine auto stop start.

Οι επιδόσεις είναι ικανοποιητικές, με 0-100 χλμ./ώρα σε 13,1 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 180 χλμ./ώρα. Μεγάλο πλεονέκτημα η χαμηλή ρεαλιστική κατανάλωση των 5,6 λτ./100 χλμ., ενώ με εκπομπές CO2 106 γρ./χλμ. δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και μπαίνει ελεύθερα στο δακτύλιο. Μαζί με την άριστη ευελιξία, την ευκολία που παρέχει στην οδήγηση και την ευχάριστη αίσθηση, το Suzuki Swift είναι από τα ιδανικά αυτοκίνητα για τις αστικές μετακινήσεις.

Get it on Google Play Download on the App Store