Λαμπρή η τιμή του Kia Picanto 1.2 84 hp

Το μικρότερο Kia και ένα από τα δημοφιλέστερα στην κατηγορία του εδώ και χρόνια, το Picanto, έχει τώρα ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα – προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών του και της αγοράς συνολικότερα. Αυτό της χαμηλότερης τιμής από όλα τα καινούργια αυτοκίνητα.

Από 14.990 ευρώ το Picanto 1.2

Με τιμή που ξεκινά από 14.390 ευρώ το 1.0 MPI 67 hp (με την έκπτωση των 500 ευρώ που ισχύει σε όλα τα Picanto), είναι το οικονομικότερο νέο αυτοκίνητο στην Ελλάδα. Γεγονός που ισχύει και για την έκδοση με τον πιο δυνατό 1.200άρη κινητήρα των 87 ίππων, το οποίο στοιχίζει από 14.990 ευρώ. Παράλληλα, ανεξαρτήτως έκδοσης συνοδεύεται με την 7ετή εργοστασιακή εγγύηση της Kia, συν 5 χρόνια δωρεάν service. Οπότε το συνολικό όφελος για τον πελάτη είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Οι παραπάνω τιμές αφορούν τη βασική έκδοση LX Inmotion με εξοπλισμό που περιλαμβάνει 6 αερόσακους, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων, τηλεχειρισμό κεντρικού κλειδώματος με αναδιπλούμενο κλειδί και συναγερμό, κάθισμα οδηγού ρυθμιζόμενο σε ύψος, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και ράδιο με MP3. Με 700 ευρώ παραπάνω (από 15.690 ευρώ), η δεύτερη έκδοση LX Optimum διαθέτει ακόμα οθόνη αφής 8 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες, ηλεκτρικά παράθυρα πίσω, 6 ηχεία και φιμέ παράθυρα.

Πολύ καλή ποιότητα και χώροι

Παρά το γεγονός ότι το Picanto είναι ένα μίνι αυτοκίνητο με τη χαμηλότερη τιμή στην Ελλάδα, δεν σημαίνει ότι είναι και «φθηνό» στο εσωτερικό του. Αντιθέτως είναι πολύ προσεγμένο σε ποιότητα, χωρίς να υπάρχουν πουθενά ακάλυπτες μεταλλικές επιφάνειες και με γεροδεμένα και συμπαγή σκληρά πλαστικά. Επίσης, ο οδηγός θα βρει εύκολα την κατάλληλη θέση και δεν θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με την εργονομία των επιμέρους χειριστηρίων, όπως και με την εύχρηστη οθόνη των 8 ιντσών του infotainment. Στα θετικά στοιχεία του εσωτερικού του Picanto ανήκουν οι αρκετά καλοί χώροι για τέσσερις επιβάτες, όπως και το μεγάλο (για την κατηγορία) πορτ μπαγκάζ των 255 λίτρων.

Σπιρτόζικο και ευέλικτο

Το Picanto θα γίνει το δεξί χέρι του οδηγού που κινείται στην πόλη, ενώ ο 1.2 MPI κινητήρας έχει τη δύναμη για να γίνουν και ταξίδια. Το 4κύλινδρο μηχανικό σύνολο των 84 ίππων και 122 Nm ροπής ταιριάζει ιδανικά στο Picanto, γιατί προσφέρει σβέλτες επιδόσεις και έχει χαμηλές απαιτήσεις για βενζίνη. Το μοτέρ αυτό εμφανίζει καλή ελαστικότητα από τις χαμηλές στροφές και ανεβάζει με προθυμία υψηλότερες, όπου άλλωστε δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιέζεται, ειδικά στην πόλη. Επίσης, η κατανάλωση σε πραγματικούς ρυθμούς και με κίνηση κυρίως στην πόλη βρίσκεται στα 6,5 λτ./100 χλμ.

Η άριστη ευελιξία που παρέχει το μικρό σε μήκος αμάξωμα των 3.595 χιλιοστών μήκους, είναι ένα ακόμα αβαντάζ του Picanto. Παρά τον αστικό του προσανατολισμό, το μίνι μοντέλο της Kia κινείται με σιγουριά και ασφάλεια στους αυτοκινητόδρομους σε σβέλτες ταχύτητες που μπορεί να αναπτύξει και να διατηρήσει με ευκολία. Στις στροφές οι κλίσεις του αμαξώματός του είναι λογικές και οι αντιδράσεις του υπό πίεση ουδέτερες και ελεγχόμενες, με το ESP να επεμβαίνει όποτε κριθεί αναγκαίο. Πλεονέκτημα αποτελεί η ύπαρξη δισκόφρενων και στους πίσω τροχούς, κάτι που δεν συναντάται σε πιο μεγάλα αυτοκίνητα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κυβισμός (κ.εκ.) 1.197
Ισχύς (PS/σ.α.λ.) 84/6.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 118/4.200
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 12,5
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα) 173
Κατανάλωση (λτ./100 χλμ.)* 6,5
Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.) 117
*Δοκιμής

Get it on Google Play Download on the App Store