Μικρό στο μάτι SUV, μεγάλο σε χώρους με 12.730 ευρώ!

Ένα αυτοκίνητο πρέπει να πληροί μια σειρά αναγκών του αγοραστή του και ιδανικά ολα σε ένα πακέτο. Μια από τις κυριότερες ανάγκες, είναι να προσφέρει άνετους χώρους και ιδανικά σε μαζεμένες διαστάσεις, ώστε το παρκάρισμα να μην είναι μια καθημερινή κόλαση!

Μια αξιόλογη κατηγορία που παρέχει αυτά που προαναφέραμε είναι των μίνι SUV που διακρίνονται για την ευελιξία, την οικονομία και την καλή οδική συμπεριφορά τους. Ένα όμως προσφέρει και χώρους που ξεφεύγουν από τα όρια των μίνι, επιτρέποντας σε οδηγό κι επιβάτες να μετακινούνται με περισσή άνεση, πέρα από σβελτάδα. Αυτό είναι το μοναδικό Suzuki Ignis, το ιαπωνικό μοντέλο που σε κερδίζει αμέσως με το νεανικό παρουσιαστικό του, τον αποδοτικό κινητήρα του, την αξιόλογη συμπεριφορά του στο δρόμο, αλλά και την προσιτή τιμή απόκτησής του.

Τώρα, με το όφελος Hybrid For U των 400 ευρώ που δίνει η Suzuki, η τιμή του ξεκινάει από τα 12.730 ευρώ στην έκδοση GL, με τον εξής εξοπλισμό:

  • 6 αερόσακους
  • Προβολείς LED
  • Προβολείς ομίχλης
  • Αυτόματη λειτουργία φώτων
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός
  • Ηλεκτρικούς καθρέπτες
  • Air condition
  • Ράδιο CD/MP3

Αν τώρα θέλετε επιπλέον εξοπλισμό, τότε μπορείτε να επιλέξετε την έκδοση GL+ στην τιμή των 14.600 ευρώ (υπάρχει κι εδώ όφελος Hybrid For U της τάξεως των 200 ευρώ) που επιπλέον ενσωματώνει:

  • Αυτόνομη πέδηση
  • Σύστημα διατήρησης λωρίδας
  • Σύστημα infotainment με οθόνη αφής 7 ιντσών
  • Κάμερα οπισθοπορείας
  • Θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός
  • Συρόμενο πίσω κάθισμα
  • Φιμέ πίσω παράθυρα
  • Ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών

Αξιολάτρευτο!

Από την πρώτη ματιά που θα ρίξετε στο Suzuki Ignis Hybrid θα το λατρέψετε! Η σχεδίασή του είναι παιχνιδιάρικη, ενώ ένα από τα κυριότερα μελήματα των σχεδιαστών ήταν η διατήρηση των εξωτερικών διαστάσεων σε compact επίπεδο. Και το κατάφεραν, μιας και το Ignis είναι το μικρότερο μοντέλο της ιαπωνικής μάρκας με μήκος 3.700 χλστ., πλάτος 1.690 χλστ., ύψος 1.605 χλστ. και μεταξόνιο 2.435 χλστ. Πέρα από το παιχνιδιάρικο παρουσιαστικό του, τα προστατευτικά μέρη που προσάρμοσε η Suzuki περιμετρικά του αμαξώματος ενισχύουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του ιαπωνικού αυτοκινήτου.

Σύγχρονο, ποιοτικό κι άνετο εσωτερικό!

Το εσωτερικό του Suzuki Ignis διακρίνεται με την πρακτικότητα, την εργονομία, την ευρυχωρία, αλλά και με την ποιότητα κατασκευής του. Έχει γίνει χρήση σκληρών, αλλά ανθεκτικών υλικών για την κατασκευή του ταμπλό του Ignis, τα οποία έχουν δέσει πολύ καλά μεταξύ τους. Ευχαριστημένους θα σας αφήσει κι η εργονομία του Ignis αφού όλα είναι στο σημείο που θα τα αναζητήσει ο οδηγός, με την πρακτικότητα να ενισχύεται από τον ικανοποιητικό αριθμό θηκών για τα καθημερινά σας αντικείμενα! Και πάμε τώρα στο ζουμί της υποθέσεως που αφορά τους προσφερόμενους χώρους. Στην καμπίνα του Ignis θα βολευτούν με άνεση τέσσερις επιβάτες, στοιχείο εντυπωσιακό για ένα αυτοκίνητο μήκους μόλις 3.700 χλστ. Οι πίσω φιλοξενούμενοι έχουν στη διάθεσή τους πολύ αέρα για τα πόδια, συγκρίσιμου με πολύ μεγαλύτερων αυτοκινήτων, ενώ παράλληλα το κάθετο άνοιγμα των θυρών διευκολύνει πολύ την είσοδο και έξοδο. Το γεγονός ότι οι τροχοί είναι τραβηγμένοι στις άκρες του αμαξώματος, επιτρέπει τη βέλτιστη εκμετάλλευση των 2.435 χλστ. του μεταξονίου. Για τις αποσκευές τους το πορτμπαγκάζ προσφέρει 260 λίτρα και μπορεί να φτάσει έως τα 510 λίτρα χωρίς να αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα, χάρις στο συρόμενο κατά 165 χλστεμπρόςπίσω κάθισμα. Όταν πέσουν οι πλάτες, ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 1.100 λίτρα.

Αποδοτικός κινητήρας και στιβαρό πάτημα στο δρόμο!

Το Suzuki Ignis κινείται από έναν αποδοτικό κινητήρα βενζίνης 1.2 DualJet, που συνεργάζεται με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα. Η ηλεκτρογεννήτρια λειτουργεί σαν μίζα και συνδράμει το έργο του μοτέρ, εξυπηρετώντας σαν ηλεκτρικό booster όταν απαιτηθεί. Η δύναμη που έχει ο οδηγός του Ignis στη διάθεσή του αγγίζει τα 83 άλογα και τα 107 Nm ροπής, με τη μέση εργοστασιακή κατανάλωση να ανέρχεται στα 4,9 λτ./100 χλμ. Ένα ακόμα μεγάλο όφελος προκύπτει από τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας χάρη στα 110 γρ./χλμCO2, ενώ ικανοποιημένοι θα μείνετε κι από τις τις επιδόσεις! Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 12,7 δλ. και η τελική αγγίζει τα 165 χλμ./ώρα.

Ευελιξία και ευκολία σε κάθε διαδρομή

Το Ignis δεν ζορίζεται να σας οδηγήσει σε οποιαδήποτε διαδρομή του χαράξετε. Η ανάρτηση κάνει σωστά τη δουλειά της, συνδυάζοντας την άνεση με το χαμηλό θόρυβο κύλισης και με την απαιτούμενη πρόσφυση σε δρόμο με στροφές. Οι αστικές μετακινήσεις είναι πλέον παιχνιδάκι, όπως και το παρκάρισμα, μιας και με τα 3,7 μ. μήκους θα βολευτεί παντού. Όμως κι εκτός πόλης, το μίνι μοντέλο της Suzuki θα σας ενθουσιάσει, μιας και είναι ευθύβολο και σταθερό σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου.

Get it on Google Play Download on the App Store