Μικρομεσαίο αυτοκίνητο σε τιμή χάρισμα 14.900 ευρώ

Στην κατηγορία των μικρομεσαίων χάτσμπακ αυτοκινήτων προσφέρονται πολλά μοντέλα, τα οποία διατίθενται σε πολυάριθμες εκδόσεις εξοπλισμού και κινητήρων, καλύπτοντας κάθε ανάγκη και οικονομικό βαλάντιο. Για όσους αναζητούν το μοντέλο με τη χαμηλότερη τιμή της αγοράς και δεν προτίθενται να δώσουν ευρώ παραπάνω, τότε η οικονομικότερη πρόταση θα τους κοστίζει 14.900 ευρώ.

Σε αυτή την τιμή πωλείται το Skoda Scala 1.0 TSI 95 PS Active και απευθύνεται στο κοινό που θέλει ένα ευρύχωρο και ποιοτικό μικρομεσαίο 5θυρο αυτοκίνητο, χωρίς κάποια ουσιαστική έλλειψη από το βασικό κιόλας εξοπλισμό του. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει 6 αερόσακους, τα συστήματα αποφυγής πολλαπλών συγκρούσεων, αυτόνομης πέδησης και διατήρησης λωρίδας, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικούς καθρέπτες, air condition, ηχοσύστημα με οθόνη αφής 6,5 ιντσών και cruise control.

Την κίνησή του αναλαμβάνει το γνωστό και «φορεμένο» από πολλά μοντέλα του ομίλου VW, 3κύλινδρο turbo μηχανικό σύνολο 1.0 TSI. Στην αρχική του έκδοση αποδίδει 95 ίππους στις 5.000-5.500 σ.α.λ. και ροπή 175 Nm στις 2.000-3.500 σ.α.λ. Συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 5 ταχυτήτων και επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 10,9 δλ., με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 188 χλμ./ώρα. Όσον αφορά την κατανάλωση και τις εκπομπές CO2, είναι 5,3 λτ./100 χλμ. και 118 γρ./χλμ. (δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας).

Παρά την ιδιαίτερα χαμηλή του τιμή, το Scala ξεχωρίζει για το προσεγμένο σε ποιότητα εσωτερικό του, με μαλακά υλικά να καλύπτουν όλο το πάνω μέρος του ταμπλό. Μεγάλο του πλεονέκτημα αποτελούν οι πολύ άνετοι χώροι για όλους τους επιβάτες, όπως και το μεγάλο πορτ μπαγκάζ των 467 λίτρων. Επίσης, το μήκους 4.362 χλστ. μικρομεσαίο χάτσμπακ Skoda είναι άνετο στο δρόμο και πατάει πολύ καλά σε κάθε διαδρομή, με τον οδηγό να νιώθει ασφαλής ανεξαρτήτως συνθηκών.

Get it on Google Play Download on the App Store