Ποιο νέο αυτοκίνητο αγοράζεις με τα χίλια;

Μία από τις συνηθέστερες ερωτήσεις που καλούμαστε να απαντήσουμε, είναι «ποιο αυτοκίνητο να αγοράσω;». Βασικές προϋποθέσεις για να δοθεί μια απάντηση είναι τα διαθέσιμα χρήματα και ποιας κατηγορίας είναι το μοντέλο.

Μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα μικρά αυτοκίνητα, καθώς βρίσκονται ψηλότερα σε ταξινομήσεις στην Ελλάδα, μιας και το πρώτο 5μηνο του 2021 έχουν αγγίζει το 30% του μεριδίου της εγχώριας αγοράς. Οι προτάσεις που προσφέρονται είναι πολλές και στην πλειοψηφία τους αξιόλογες, ωστόσο υπάρχουν ορισμένα μοντέλα που έχουν να δώσουν το κάτι παραπάνω. Όπως είναι το νέο Hyundai i20 στην έκδοση 1.0 Τ-GDi Exclusive το οποίο είναι πληρέστατο και σε άκρως ανταγωνιστική τιμή. Συγκεκριμένα κοστίζει 15.090 ευρώ και συνοδεύεται με έκπτωση 1.000 ευρώ (ισχύει για όλα τα i20), ενώ ο 1.000άρης turbo κινητήρας του ταιριάζει γάντι.

Το 3κύλινδρο turbo μηχανικό αυτό σύνολο με απόδοση 100 ίππους στις 4.500-6.000 σ.α.λ. και 172 Nm ροπής στις 1.500-4.000 σ.α.λ., συνεργάζεται με ένα και ορθώς κλιμακωμένο 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Ο εν λόγω κινητήρας διακρίνεται για το τράβηγμα από τις πολύ χαμηλές στροφές, την εύρυθμη λειτουργία του και τις σβέλτες επιταχύνσεις που προσφέρει. Συγκεκριμένα το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 10,4 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 188 χλμ./ώρα. Η μεικτή εργοστασιακή κατανάλωση είναι 5,4 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 118 γρ./χλμ., που σημαίνει ότι έχει μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Η προσοχή στην εξέλιξη του νέου Hyundai i20 γίνεται αμέσως αισθητή και από την σωστά ρυθμισμένη ανάρτηση και την πολύ καλή ποιότητα κύλισης. Χωρίς να είναι πολύ σφιχτή, περνάει με ποιοτικό τρόπο πάνω από τις διάφορες ανωμαλίες των δρόμων, δίχως χτυπήματα και κραδασμούς να εισχωρούν στο εσωτερικό.

Η στιβαρή του κατασκευή γίνεται αντιληπτή από το κλείσιμο της πόρτας, έως την απουσία τριγμών σε οδοστρώματα με ρωγμές και διάφορες ανωμαλίες. Παράλληλα, το εσωτερικό με τον σύγχρονο σχεδιασμό εξοπλίζεται με δύο ψηφιακές οθόνες, μία 10,25 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και μία αφής 8 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων. Στα σημαντικά του πλεονεκτήματα ανήκουν οι άνετοι χώροι για επιβάτες και το μεγάλο πορτ μπαγκάζ των 352 λίτρων.

Μαζί με όλα αυτά προσθέστε και ένα εξοπλισμό, ο οποίος περιλαμβάνει «τα πάντα όλα» και εξηγούμαστε: 6 αερόσακοι, αυτόνομη πέδηση, διατήρηση λωρίδας, αυτόματη ρύθμιση υψηλής σκάλας φώτων, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι καθρέπτες, δερμάτινη επένδυση τιμονιού και επιλογέα ταχυτήτων, φώτα LED, αυτόματη ενεργοποίηση/σβήσιμο μεσαίας σκάλας φώτων, κάμερα οπισθοπορείας, εργοστασιακοί πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών και έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών.

Get it on Google Play Download on the App Store