Πόσο κάνει το φθηνότερο αυτοκίνητο του «λαού»;

Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι η μάρκα Volkswagen σημαίνει «αυτοκίνητο του λαού», αν και τα σύγχρονα μοντέλα της δεν ήταν ποτέ φθηνά, αλλά τοποθετούνταν στο άνω άκρο της κατηγορίας τους.

Διαβάστε ακόμα: Το πιο οικονομικό μικρό turbo των 13.855 ευρώ

Μέχρι πριν από λίγο καιρό, το πιο οικονομικό σε τιμή αυτοκίνητο της VW ήταν το μίνι up!, το οποίο πωλούνταν σε τιμές που ξεκινούσαν από περίπου 10.000 ευρώ, όμως τώρα είναι μόνο ηλεκτρικό και κοστίζει από 23.750 ευρώ. Θα μπορούσε να είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο του λαού, αλλά με τέτοια τιμή δεν απευθύνεται στο ευρύ αγοραστικό κοινό.

Ποιο είναι τώρα το VW που διατίθεται στη χαμηλότερη τιμή, από όλα τα αυτοκίνητα της γερμανικής μάρκας; Η απάντηση είναι το Polo 1.0 MPI 80 PS Trendline. Η τιμή του ξεκινάει από τις 14.950 ευρώ, ωστόσο υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα μέσω της υπηρεσίας online αγοράς, που κοστίζουν από 13.197 ευρώ. Στον εξοπλισμό του διαθέτει 6 αερόσακους, σύστημα αυτόνομης πέδησης, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω, ηλεκτρικούς καθρέπτες, σύστημα πολυμέσων με έγχρωμη οθόνη αφής 6,5 ιντσών, εμπρός προβολείς με αισθητήρα φώτων, air condition κ.λπ.

Διαβάστε ακόμα: Αυτοκίνητο με 15.550 ευρώ και 125 άλογα

Ο 3κύλινδρος 1.000άρης κινητήρας αποδίδει 80 ίππους στις 6.200 σ.α.λ. και 95 Nm ροπής στις 3.750 σ.α.λ. Οι επιδόσεις με απόλυτα νούμερα δεν εντυπωσιάζουν (0-100 χλμ./ώρα σε 15,4 δλ., τελική 171 χλμ./ώρα), ωστόσο η σωστή κλιμάκωση του 5τάχυτου κιβωτίου βοηθάει στην ελαστικότητα και στο να κρατάει το μοτέρ εντός ωφέλιμου φάσματος στην εθνική οδό.

Επίσης, ως γνήσιο Polo, η ανάρτηση δεν θα μπορούσε να μην είναι άνετη και ποιοτική κατά τα περάσματα από ανώμαλα σημεία της ασφάλτου. Στις αστικές μετακινήσεις είναι άνετο, όπως και σε ανοιχτούς δρόμους, όπου το αμάξωμά του εμφανίζει πολύ καλή σταθερότητα ανεξαρτήτως ταχύτητας.

Το εσωτερικό του φθηνότερου Polo δεν διαφέρει σχεδιαστικά από εκείνο των υπολοίπων εκδόσεων, όμως το ταμπλό αποτελείται από σκληρό πλαστικό και όχι από το παχύ αφρώδες των πιο ακριβών εκδόσεων. Στον τομέα των χώρων, το μικρό VW τέσσερις επιβάτες θα φιλοξενηθούν δίχως ίχνος παραχώρησης, ενώ το πορτ μπαγκάζ με χωρητικότητα 355 λίτρων είναι ένα από τα μεγαλύτερα της κατηγορίας.

Διαβάστε ακόμα: To φθηνότερο trendy υβριδικό των 12.227 ευρώ

Get it on Google Play Download on the App Store