Το αυτοκίνητο για το «καλάθι του νοικοκυριού»

Το «καλάθι του νοικοκυριού» απασχολεί πολύ κόσμο τις τελευταίες μέρες, αφού λόγω των ανατιμήσεων ψάχνουν ποια τρόφιμα πωλούνται σε οικονομικές τιμές. Δεν θα ήταν όμως καλύτερα να περιλαμβάνει και άλλα προϊόντα και υπηρεσίες, έτσι ώστε να ωφεληθεί περισσότερος κόσμος; Εάν υπήρχε και αυτοκίνητο σε αυτό το καλάθι, ποιο θα ήταν; Με την προϋπόθεση ότι θα επιλέγονταν εκείνο με τη χαμηλότερη τιμή της αγοράς, τότε το Mitsubishi Space Star θα ήταν πρώτο στη λίστα.

Με τιμή που ξεκινά από μόλις 12.850 ευρώ, είναι το φθηνότερο αυτοκίνητο στην Ελλάδα, το οποίο μάλιστα κοστίσει λιγότερα χρήματα ακόμα και από τα πιο μικρά, μίνι μοντέλα. Παρά τα λίγα λεφτά που στοιχίζει, από τον εξοπλισμό της βασική έκδοσης δεν λείπει κάτι το απαραίτητο. Συγκεκριμένα το Space Star Inform διαθέτει 6 αερόσακους, ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά, ηλεκτρικούς καθρέπτες, αυτόματα φώτα και υαλοκαθαριστήρες, οθόνη 7 ιντσών, σύστημα πλοήγησης και air condition. Πολύ προσιτό παραμένει και στη δεύτερη έκδοση Inform Plus των 13.550 ευρώ, με επιπλέον ζάντες αλουμινίου, φιμέ πίσω παράθυρα και χειριστήρια στο τιμόνι. Στο πιο πλούσιο Invite των 14.450 ευρώ προστίθενται αυτόματο φρενάρισμα, κάμερα οπισθοπορείας, ηλεκτρικά παράθυρα πίσω, δερμάτινο τιμόνι και λεβιές ταχυτήτων και ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού σε ύψος.

Ανεξαρτήτως εξοπλισμού, το Space Star κινείται από ένα 3κύλινδρο ατμοσφαιρικό μοτέρ 1.2 λτ., με απόδοση 71 ίππων και 102 Nm ροπής. Συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 5 ταχυτήτων και επαρκεί για το ελαφρύ αμάξωμα των 940 κιλών. Η Mitsubishi ανακοινώνει 0-100 χλμ./ώρα σε 14,1 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 167 χλμ./ώρα, με μεικτή κατανάλωση 5,1 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 115 γρ./χλμ. (μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και ελεύθερη είσοδος στο Δακτύλιο).

Πολύ σημαντικό προσόν του Mitsubishi Space Star με το κόμπακτ αμάξωμα των 3.845 χλστ. μήκους είναι η κορυφαία ευελιξία και η ευκολία στην οδήγηση. Βασικά ζητούμενα για όσους κινούνται καθημερινά στην πόλη, αφού κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη και ξεκούραστη. Επιπλέον, το τιμόνι «κόβει» αρκετά (ακτίνα στροφής 4,6 μ.), αν και μειονεκτεί από πλευράς πληροφόρησης. Βέβαια, το Space Star δεν φτιάχτηκε για όσους κυνηγούν τις επιδόσεις, αλλά για να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή άνεση και οικονομία.

Παρά τις χαμηλές του τιμές, το μικρό Mitsubishi, ικανοποιεί και με τη συνολική εικόνα του εσωτερικού του. Τα σκληρά πλαστικά διαθέτουν πολύ καλή συναρμογή, ενώ στη πιο πλούσια έκδοση τα διακοσμητικά νίκελ, μαύρης λάκας πιάνου και τύπου carbon, αναβαθμίζουν αισθητά το διάκοσμο. Σε επίπεδο χώρων, το Space Star θα βολέψει τέσσερα άτομα χωρίς παραχωρήσεις, εκτός και αν πρόκειται για πιο ψηλούς. Η χωρητικότητα του μικρού πορτ μπαγκάζ ανέρχεται στα 235 λίτρα και επαρκεί για τις καθημερινές ανάγκες.

Get it on Google Play Download on the App Store