Το ιαπωνικό «διαμάντι» των 13.450 ευρώ

Στην αγορά του αυτοκινήτου υπάρχουν πλέον τόσα πολλά μοντέλα, που εύκολα μπορούν να μπερδέψουν τον αναποφάσιστο. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι αναγνώστες μας ρωτάνε για διαφορετικών κατηγοριών αυτοκίνητα, θέτοντας ως βασικό κριτήριο την τιμή. Παράλληλα, από τις αρχές του έτους δεν είναι λίγα τα μοντέλα που έχουν σημειώσει αισθητή αύξηση των τιμών τους, ωστόσο υπάρχουν και κάποια που τις διατήρησαν και έχουν παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα.

Μια τέτοια οικονομική πρόταση που στοχεύει σε όσους αναζητούν ευελιξία και χαμηλή κατανάλωση, συν πρακτικότητα και καλές ανέσεις, είναι το Mitsubishi Space Star. Στην αρχική του έκδοση Entry με τον 1.000άρη κινητήρα των 71 ίππων κοστίζει από 10.640 ευρώ και περιλαμβάνει τα απαραίτητα στον εξοπλισμό του, όπως είναι τα εξής: 6 αερόσακους, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων, ηλεκτρικούς καθρέπτες και air condition.

Πιο πλήρης πρόταση με ισχυρότερο κινητήρα και φουλ εξοπλισμό, είναι το Space Star 1.2 λτ. Invite, στην προσιτή τιμή των 13.450 ευρώ. Εκτός των παραπάνω στοιχείων διαθέτει ακόμα ζάντες αλουμινίου, συστήματα αποφυγής σύγκρουσης και ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, κάμερα οπισθοπορείας, δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων, διαφορετικές επενδύσεις, σύστημα πολυμέσων με οθόνη 7 ιντσών, ηλεκτρικά παράθυρα πίσω κ.λπ.

Οικονομία και σβελτάδα

Την κίνηση του πιο δυνατού Space Star αναλαμβάνει το 1.2 λτ. 3κύλινδρο 12βάλβιδο MIVEC (με μεταβλητό χρονισμό) μηχανικό σύνολο, απόδοσης 80 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και 108 Nm ροπής στις 4.000 σ.α.λ. Νούμερα που κινούν με μπρίο το αμάξωμα των 875 κιλών, με επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 12,6 δλ. και τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα. Η μεικτή εργοστασιακή κατανάλωση είναι 5,3 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 121 γρ./χλμ. (μηδενικά τέλη κυκλοφορίας). Ο εν λόγω κινητήρας κερδίζει τον οδηγό με την ελαστικότητα και την θετική απόκριση από τις χαμηλές στροφές, στοιχείο που είναι βασικό ζητούμενο στις αστικές μετακινήσεις. Εκεί το μικρό «διαμάντι» της Mitsubishi (το σήμα της συμβολίζει τρία διαμάντια) είναι ιδανικό, μιας και οι μικρές διαστάσεις του (μήκος 3.845 χλστ.) διευκολύνουν στους αστικούς ελιγμούς. Η βελτιωμένη ανάρτηση εξασφαλίζει την απαιτούμενη σταθερότητα στις ευθείες, ενώ σε δρόμο με στροφές οι κλίσεις είναι λογικές για ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας, προσφέροντας καλά επίπεδα πρόσφυσης.

Ευρύχωρο και καλοφτιαγμένο εσωτερικό

Στον αναβαθμισμένο θάλαμο των επιβατών του Mitsubishi Space Star, ο οδηγός θα νιώσει αμέσως άνετα και θα εξοικειωθεί γρήγορα με τα διάφορα επιμέρους χειριστήρια. Τα σκληρά πλαστικά διαθέτουν πολύ καλή συναρμογή, ενώ σε ότι αφορά τον πίνακα οργάνων, αυτός ξεχωρίζει με τις ευανάγνωστες ενδείξεις. Σημαντική προσθήκη στο ανανεωμένο μοντέλο είναι το σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 7 ιντσών. Σε επίπεδο χώρων τώρα και παρά τις κόμπακτ εξωτερικές του διαστάσεις, το μικρότερο Mitsubishi θα βολέψει μια χαρά τέσσερις επιβάτες κανονικού αναστήματος. Για τις αποσκευές τα 235 λίτρα επαρκούν για τις καθημερινές ανάγκες ή μια εκδρομή.

Get it on Google Play Download on the App Store