Το νέο αυτοκίνητο με την τιμή «θαύμα» των 12.527€

Με τις τιμές των καινούργιων αυτοκινήτων συνεχώς να ανεβαίνουν, ο κόσμος βρίσκεται σε σύγχυση, αφού από τη μία μέρα στην άλλη ανακοινώνονται διαφορετικά ποσά. Γεγονός που αφορά όλες τις μάρκες και μοντέλα, με κάποια να ακριβαίνουν λίγο και να παραμένουν προσιτά. Ειδικά όταν πρόκειται για ένα αυτοκίνητο πόλης που θα εξυπηρετεί τις καθημερινές διαδρομές ρουτίνας για τη δουλειά, ψώνια, παιδιά κ.λπ., το κοινό αναζητά την οικονομική λύση.

Αυτή τη στιγμή το καινούργιο αυτοκίνητο με τη χαμηλότερη τιμή που πωλείται στην Ελλάδα, είναι το Fiat Panda 1.0 Hybrid. Μια σταθερή αξία στην κατηγορία των μίνι μοντέλων, το οποίο ανέκαθεν βρίσκονταν ψηλά σε πωλήσεις. Πόσο δε μάλλον τώρα που κοστίζει από μόλις 12.527 ευρώ (με την τρέχουσα έκπτωση) και διαθέτει κινητήρα με υβριδικό σύστημα.

Το καινούργιο 3κύλινδρο ατμοσφαιρικό μηχανικό σύνολο των 999 κ.εκ. ταιριάζει «γάντι» στο Panda, αφού το κινεί σβέλτα και έχει χαμηλές απαιτήσεις σε βενζίνη. Γεγονός που συνδράμουν το Mild Hybrid σύστημα και το νέο 6ταχυτο μηχανικό κιβώτιο με τον πολύ καλό σε αίσθηση επιλογέα. Ο 1.0 FireFly των 70 ίππων είναι ραφιναρισμένος και δεν περνάει στο εσωτερικό δονήσεις, κραδασμούς ή ενοχλητικούς θορύβους. Το σύστημα BSG (Belt integrated Starter Generator) υποβοηθά το θερμικό κινητήρα συμπληρώνοντας και ομαλοποιώντας την καμπύλη ροπής, προς όφελος της ελαστικότητας.

Το Panda Hybrid επιταχύνει σβέλτα στην πόλη, όπου είναι το βασικότερο πεδίο δράσης του. Η ιταλική μάρκα ανακοινώνει 0-100 χλμ./ώρα σε 13,9 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 164 χλμ./ώρα με εκπομπές CO2 111 γρ./χλμ. (μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και ελεύθερη είσοδος στο δακτύλιο) και κατανάλωση 4,9 λτ./100 χλμ. Επιπλέον, ο οδηγός του θα εκτιμήσει αμέσως στην άριστη ευελιξία που προσφέρει το αμάξωμα των 3.686 χλστ. μήκους και την άνεση από τις αναρτήσεις.

Το Crossover παρουσιαστικό του αυτοκινήτου εξωτερικά τονίζουν η ελαφρώς αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τα μαύρα προστατευτικά τμήματα στους προφυλακτήρες, θόλους των τροχών και μαρσπιέ. Νεανική εικόνα έχει και το καλής ποιότητας εσωτερικό του Panda με το χαρακτηριστικό καμπύλο ταμπλό και τον ψηλά τοποθετημένο λεβιέ των ταχυτήτων. Στον τομέα των χώρων, το μίνι Fiat τα καταφέρνει καλά για την κατηγορία του, αφού είναι σε θέση να φιλοξενήσει τέσσερα ενήλικα δίχως στρίμωγμα, ενώ το πορτ μπαγκάζ των 225 λίτρων επαρκεί για τις καθημερινές ανάγκες.

Στον εξοπλισμό της βασικής έκδοσης ανήκουν τα απαραίτητα, όπως είναι 4 αερόσακοι, ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, air condition, τιμόνι με ηλεκτρική υποβοήθηση και ρύθμιση σε ύψος. Με 400 ευρώ επιπλέον προστίθεται ραδιόφωνο με οθόνη 5 ιντσών, DAB, USB, Bluetooth και τιμόνι με χειριστήρια ηχοσυστήματος.

Get it on Google Play Download on the App Store