10 λόγοι που σε πριζώνει η Ford Mustang Mach-E

Τη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, η Ford κάνει την είσοδό της με την αμιγώς ηλεκτρική Mustang Mach-E, η οποία εντυπωσιάζει σε πολλά επίπεδα και αποτελεί ένα κορυφαίο μεσαίο SUV. Οι διαθέσιμες εκδόσεις αφορούν μοντέλα με κίνηση στους πίσω τροχούς ή τετρακίνηση, με αποδόσεις 269 PS, 294 PS, 351 PS κα 478 PS και δύο μπαταρίες ενεργειακής απόδοσης 75 kWh και 98 kWh. Οι λόγοι για να την απόκτηση της Mustang Mach-E είναι πολλοί, όπως είναι οι 10 παρακάτω:

1. Συναρπαστικός σχεδιασμός: Παρότι 100% ηλεκτρική, διατηρεί σχεδιαστικούς δεσμούς με την «παραδοσιακή» Mustang, όπως είναι το μυώδες αμάξωμα των 4.713 χλστ. μήκους με το εμφαντικό ντιζάιν από άκρη σε άκρη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν περνάει απαρατήρητη, όπου και να βρεθεί.

2. Ταχύτατες επιδόσεις: Οι δυνατοί ηλεκτροκινητήρες εξασφαλίζουν αστραπιαίες επιταχύνσεις από στάση και εν κινήσει, με το που θα πατηθεί το πεντάλ του γκαζιού. Για παράδειγμα, με τους 294 ίππους επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 6,2 λτ., ενώ η κορυφαία Mach-E GT χρειάζεται μόλις 3,7 δλ.!

3. Πολύ χαμηλή κατανάλωση: Παρά τις άκρως δυναμικές επιδόσεις, η ηλεκτρική Mustang «καίει» από μόλις 17,2 kWh/100 χλμ. σε μεικτές συνθήκες. Ενδεικτικά, εξοικονομεί σχεδόν 1.900 ευρώ με 20.000 χλμ./έτος, συγκριτικά με ένα αυτοκίνητο που καταναλώνει 7,7 λτ./100 χλμ.

4. Υψηλή τεχνολογία: Η τεράστια οθόνη του infotainment των 15,5 ιντσών, το άνοιγμα των θυρών με κουμπί και η λειτουργία Phone As A Key, είναι ορισμένα από τα τεχνολογικά σημεία αναφοράς της Mustang Mach-E.

5. Μεγάλη αυτονομία: Ανάλογα την έκδοση, η αυτονομία σε μεικτή οδήγηση ξεκινάει από 400 χλμ. για την AWD Standard Range και φτάνει έως τα 610 χλμ. στην RWD Extended Range.

6. Άνεση χώρων: Η Mustang Mach-E είναι γενναιόδωρη και σε χώρους, αφού 5 άτομα θα βολευτούν με άνεση, κάτι που διευκολύνει σημαντικά το τελείως επίπεδο δάπεδο. Για τις αποσκευές υπάρχουν 402 λτ., συν 100 λτ. κάτω από το εμπρόσθιο καπό.

7. Δυναμική οδική συμπεριφορά: Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πολύ ευχάριστο στην οδήγηση, συμμετοχικό αλλά και εύκολο στις καθημερινές μετακινήσεις.

8. Υψηλή ασφάλεια: Κορυφαία ενεργητική και παθητική ασφάλεια παρέχει η Mach-E, η οποία έχει αξιολογηθεί με 5 αστέρια στο Euro NCAP και με 92% προστασία ενήλικων επιβατών, 86% για τα παιδιά, 69% στους πεζούς και 82% στα επικουρικά συστήματα.

9. Χαμηλό κόστος συντήρησης: Σύμφωνα με τη Ford, η Mustang Mach-E εξοικονομεί πάνω από 50% κόστος σε προγραμματισμένα σέρβις, σε διάστημα 5 ετών/97.000 χλμ.

10. Πλούσιος στάνταρ εξοπλισμός: Από την πρώτη έκδοση περιλαμβάνει τα πάντα, όπως είναι 8 αερόσακους, αυτόνομη πέδηση, διατήρηση λωρίδας, έλεγχο τυφλών σημείων, ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,2 ιντσών, οθόνη 15,5 ιντσών, διζωνικό κλιματισμό, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, ζάντες αλουμινίου, ηχοσύστημα B&O και πάρα πολλά ακόμα.

Get it on Google Play Download on the App Store