Ευφυής αποδοτικότητα με Mercedes-Benz EQ Power

Η Mercedes-Benz διαθέτει ισχυρή και μακροχρόνια παράδοση στην υψηλή ποιότητα και ασφάλεια, στις καινοτομίες και στις κορυφαίες τεχνολογίες. Τώρα, την εποχή της ηλεκτροκίνησης, έχει ηγετική θέση μέσω της μεγάλης γκάμας των Plug-in-hybrid μοντέλων της, τα οποία καλύπτουν μια ευρεία γκάμα επιλογών με πάνω από 20 εκδόσεις. Mercedes-Benz EQ Power διατίθενται για τις A-Class, A-Class Sedan, B-Class, CLA, C-Class, E-Class, GLA, GLC και GLE.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν δύο πολύ δημοφιλείς Mercedes-Benz, οι νέες A-Class και GLA. Οι τεχνολογίας EQ Power A 250 e και GLA 250 e συνδυάζουν δυναμικές επιδόσεις με πολύ χαμηλή, έως μηδενική κατανάλωση και εκπομπές ρύπων. Καρδιά αμφοτέρων αποτελεί το προηγμένο και ευφυές υβριδικό σύστημα κίνησης με πρίζα. Αυτό αποτελείται από τον turbo κινητήρα βενζίνης των 1.33 λτ. ισχύος 160 ίππων στις 5.500 σ.α.λ. και με ροπή 250 Nm στις 1.620 σ.α.λ., ο οποίος συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 102 ίππων και 300 Nm ροπής.

Με τη συνδυαστική ισχύ των 218 ίππων και τη ροπή των 450 Nm, η επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 6,6 δλ. στην A 250 e και σε 7,1 δλ. στην GLA 250 e, με τη μέγιστη ταχύτητα να φτάνει τα 235 χλμ./ώρα και 220 χλμ./ώρα αντίστοιχα. Η συνδυαστική απόδοση του ηλεκτροκινητήρα και του κινητήρα εσωτερικής καύσης εκμεταλλεύεται στο μέγιστο την υψηλή ροπή του κιβωτίου ταχυτήτων 8F-DCT 400 H, το οποίο έχει «υβριδοποιηθεί» με την προσθήκη μίας υβριδικής κεφαλής έλξης. Επίσης, χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων έχουν τοποθετηθεί και στο τιμόνι, για μεγαλύτερη ευκολία στον οδηγό.

Σημαντική είναι και η συμβολή της μπαταρίας ιόντων λιθίου συνολικής χωρητικότητας 15,6 kWh. Μέσω αυτής τα δύο αυτοκίνητα μπορούν να κινηθούν αμιγώς ηλεκτρικά έως την ταχύτητα των 140 χλμ./ώρα και για αποστάσεις έως 68 χλμ. (WLTP). Εντυπωσιακά χαμηλή είναι η μεικτή κατανάλωση που βρίσκεται μεταξύ 1,0-1,3 λτ./100 χλμ. (A 250 e) και 1,3 -1.7 λτ./100 χλμ. (GLA 250 e), όπως και οι εκπομπές CO2 των μόλις 22-38 γρ./χλμ.

Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί εξωτερικά είτε με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) είτε με συνεχές ρεύμα (DC) προαιρετικά. Σε ένα wallbox 7,4 kW (AC), και με το προαιρετικό σύστημα οχήματος εναλλασσόμενου ρεύματος (OBC – On-Board Charger) έως και 7,4 kW, η φόρτιση από 10 έως 100% SoC (State of Charge) διαρκεί περίπου 1 ώρα 45 λεπτά. Χρησιμοποιώντας ταχυφορτιστή DC έως 24 kW και το προαιρετικό σύστημα οχήματος φόρτισης συνεχούς ρεύματος έως 24 kW, χρειάζονται περίπου 25 λεπτά για να περάσει η μπαταρία από 10 έως 80% SoC.

Επίσης, με το σύστημα ανάκτησης ενέργειας, η ενέργεια από το φρενάρισμα του οχήματος χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που φορτίζει τον ηλεκτροκινητήρα. Ο οδηγός έχει ακόμα στη διάθεσή του έξι διαφορετικά στιλ οδήγησης που μπορεί να επιλέξει ανάλογα με τις επιθυμίες του: Individual, Sport, Comfort, Electric, Battery Level και ECO.

Οι κορυφαίας τεχνολογίας Mercedes-Benz A 250 e και GLA 250 e βρίσκονται στη χώρα μας και είναι διαθέσιμες στις Εκθέσεις των Εξουσιοδοτημένων Διανομέων Mercedes-Benz. Με μηδενική φορολόγηση για τον εταιρικό χρήστη, πλούσιο εξοπλισμό και το γνωστό για την ποιότητα και αξιοπιστία «αστέρι» στο καπό, είναι σίγουρο ότι δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο!

Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την γκάμα των Plug-in hybrid οχημάτων της Mercedes-Benz.

Get it on Google Play Download on the App Store