Ford Kuga 225 ίππων χωρίς βενζίνη κάθε μέρα

Η υβριδική τεχνολογία στα καινούργια αυτοκίνητα έχει συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου (βενζίνης κατά βάση) και κατά επέκταση στις λιγότερες εκπομπές ρύπων. Στην κορυφή βρίσκονται τα Plug-in Hybrid, τα οποία είναι σε θέση να κινηθούν και με μόνο τη χρήση ρεύματος για κάποιες αποστάσεις, σαν να είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Μια ιδιαίτερα αξιόλογη πρόταση αγοράς PHEV στη δημοφιλή κατηγορία των μικρομεσαίων SUV, είναι το Ford Kuga PHEV. Συνδυάζει άνεση, χώρους, ασφάλεια, πλήρη εξοπλισμό, δύναμη αλλά και μεγάλη οικονομία σε κόστος μετακινήσεων. Ειδικά οι καθημερινές διαδρομές ρουτίνας (π.χ. σπίτι – δουλειά – ψώνια), μπορούν να γίνουν χωρίς να καίει βενζίνη. Η μπαταρία ιόντων λιθίου των 14,4 kWh εξασφαλίζει 71-89 χιλιόμετρα αυτονομίας στην πόλη ή 57-65 χλμ. σε μεικτές συνθήκες (WLTP), με μέση κατανάλωση 14,8 kWh/100 χλμ.

Σύμφωνα με τη Ford, η μεικτή κατανάλωση βενζίνης βρίσκεται στα 0,9-1,3 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 21-29 γρ./χλμ. Αρκεί βέβαια ο οδηγός να φροντίζει να «γεμίζει» την μπαταρία, μια διαδικασία που διαρκεί λιγότερο από 3,5 ώρες (0-100%), μέσω του επιτοίχιου φορτιστή Ford Wallbox. Πρόσθετα, μια σειρά από τεχνολογίες σας βοηθά να εξοικονομείτε καύσιμο και να μεγιστοποιείτε την ταχύτητα φόρτισης της υβριδικής μπαταρίας. Με την εφαρμογή FordPass μπορείτε να δείτε πληροφορίες για τις διαδρομές σας με στοιχεία από το ιστορικό σας, όπως οι αναφορές για την κατανάλωση καυσίμου που θα σας βοηθήσουν να ελέγχετε τα έξοδά σας.

Το υβριδικό σύστημα του Ford Kuga PHEV αποδίδει συνδυαστικά 225 ίππους και αποτελείται από έναν 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα 2.5 λίτρων κύκλου Atkinson, τον ηλεκτροκινητήρα–γεννήτρια, την μπαταρία και το eCVT κιβώτιο ταχυτήτων. Οι οδηγοί μπορούν να επιλέγουν πώς και πότε να αξιοποιούν την ενέργεια της μπαταρίας χρησιμοποιώντας τα προγράμματα EV Auto, EV Now, EV Later και EV Charge. Από πλευράς επιδόσεων, το πληθωρικό SUV των 4.614 χλστ. μήκους και βάρους 1.844 κιλών, επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 9,2 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 200 χλμ./ώρα.

Το Kuga PHEV διατίθεται στην Ελλάδα στην πλούσια έκδοση ST-Line X, στην τιμή των 46.371 ευρώ, ενώ για τους εταιρικούς χρήστες ο φόρος είναι μηδενικός (35.259 ευρώ Λ.Τ.Π.Φ.). Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται τα πάντα, όπως είναι -μεταξύ άλλων- 7 αερόσακοι, αυτόνομη πέδηση, διατήρηση λωρίδας, επιτήρηση τυφλών σημείων, υποβοήθηση στάθμευσης, ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα πορτ μπαγκάζ, Full LED φώτα, 18άρες ζάντες, διζωνικός κλιματισμός, προγράμματα οδήγησης, οθόνη αφής 8 ιντσών, κάμερες εμπρός και πίσω, ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών, συρόμενο κάθισμα πίσω κ.λπ.

Get it on Google Play Download on the App Store