Σε τιμές συμβατικών SUV το Hyundai Ioniq 5

Η Hyundai συνεχώς εκπλήσσει ευχάριστα το κοινό με τα νέα της μοντέλα, τα οποία παρόλη την πρόοδο που σημειώνουν σε όλους τους τομείς, προσφέρονται σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές. Χαρακτηριστικό ισχύει για τα συμβατικά μοντέλα με τους θερμικούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, αλλά και για τα αμιγώς ηλεκτρικά.

Στην κορυφή της γκάμας (μέχρι την έλευση του Ioniq 6) της τοποθετείται το άκρως συναρπαστικό Ioniq 5. Σχεδιαστικά -και όχι μόνο- ξεφεύγει από κάθε προηγούμενο στερεότυπο. Η ριζοσπαστική ελκυστική του αισθητική είναι εμπνευσμένη από το Pony, το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής της εταιρείας. Το crossover αμάξωμά του χαρακτηρίζεται από τις απόλυτα ισορροπημένες γραμμές του και τους μικρούς προβόλους λόγω του επιμηκυμένου μεταξονίου των 3.000 χλστ!. Με μήκος 4.635 χλστ., πλάτος 1.890 χλστ. και ύψος 1.605 χλστ., το Ioniq 5 προσφέρει πολύ υψηλά επίπεδα πρακτικότητας και κορυφαίους χώρους. Ορισμένα από τα κύρια σχεδιαστικά του γνωρίσματα είναι τα εμπρός τετραγωνισμένα φώτα, τα μοναδικά πίσω φωτιστικά σώματα σε συστάδες pixel και οι «καθαρές» του γραμμές, από όλες τις πλευρές του.

hyundai ioniq 5

Μίνιμαλ ντιζάιν ακολουθείται και στο εσωτερικό του Hyundai Ioniq 5, σύμφωνα με το μοτίβο «Living Space». Με βασικό χαρακτηριστικό το Universal Island, την κεντρική κονσόλα που σύρεται έως 140 χλστ. και σε συνδυασμό με το εντελώς επίπεδο πάτωμα (από κάτω βρίσκονται οι μπαταρίες), επιτρέπει μεγαλύτερη ελευθερία κίνησης και ευελιξίας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Ταυτόχρονα υπάρχουν 531 λίτρα για τις αποσκευές με τη χωρητικότητα να εκτοξεύεται έως και 1.600 λίτρα όταν τα πίσω καθίσματα είναι πλήρως αναδιπλωμένα.

Το Ioniq 5 διατίθεται με μια γκάμα από ηλεκτρικές εκδόσεις που ταιριάζουν στις ανάγκες και επιθυμίες κάθε πελάτη, χωρίς τους παραμικρούς συμβιβασμούς στην απόδοση. Υπάρχουν δύο χωρητικότητες μπαταριών, μιας 58 kWh και μιας 77 kWh, καθώς και τρεις επιλογές σε κινητήρες, ισχύος 170 PS, 230 PS και 325 PS, είτε με πίσω κίνηση, είτε με τετρακίνηση. Η μεικτή αυτονομία κυμαίνεται από 451 έως 507 χλμ., ανάλογα την μπαταρία και τις συνθήκες, ενώ οι χρόνοι φόρτισης είναι 5 ώρες σε ένα επιτοίχιο φορτιστή AC Wallbox 11 kW ή 18 λεπτά σε ταχυφορτιστή DC 100 kW.

Ανεξαρτήτως έκδοσης το Ioniq 5 προσφέρεται από τη Hyundai με ελάχιστη έκπτωση λιανικής 2.000 ευρώ. Μαζί με την κρατική επιδότηση των 8.000 ευρώ, του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά Β’, το συνολικό όφελος είναι τουλάχιστον 10.000 ευρώ.

Αρχικό μοντέλο είναι το Ioniq 5 58 kWh 170 PS RWD Premium, στην τιμή των 37.090 ευρώ*. Ποσό παρόμοιο με μεσαίων ή και μικρομεσαίων SUV με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ο βασικός του εξοπλισμός είναι «φορτωμένος» και περιλαμβάνει -εκτός άλλων- 7 αερόσακους, αυτόματο φρενάρισμα, διατήρηση λωρίδας, πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, infotainment με οθόνη 12,3 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, διζωνικό κλιματισμό, θερμαινόμενο τιμόνι, Drive Mode Select, φώτα LED, ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών κ.λπ. Στην επόμενη έκδοση Distinctive το επιπλέον κόστος είναι 1.300 ευρώ (38.390 ευρώ*) με πρόσθετα τα συστήματα ανίχνευσης τυφλού σημείου και κάθετα διερχόμενου οχήματος κατά την όπισθεν, σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης κατά το άνοιγμα των θυρών, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού, θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός, συρόμενο κεντρικό υποβραχιόνιο, διαφορετικές επενδύσεις καθισμάτων και ηλεκτροχρωματικό καθρέπτη.

Ο εν λόγω κινητήρας των 170 ίππων και 350 Nm ροπής προσφέρει επιτάχυνση στα 0-100 χλμ./ώρα σε 8,5 δλ., η μεικτή κατανάλωση είναι 16,7 kWh/100 χλμ. και η αυτονομία φτάνει τα 451 χλμ. σε μεικτή οδήγηση ή τα 646 χλμ. σε αστικό κύκλο.

Σε όλα τα Ioniq 5, η Hyundai παρέχει 5ετή εργοστασιακή εγγύηση απεριορίστων χιλιομέτρων, 5 χρόνια δωρεάν τεχνικό έλεγχο, οδική βοήθεια και εγγύηση βαφής, συν 8 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση (ή 160.000 χλμ.) για την μπαταρία υψηλής τάσης.

*Τιμές με την έκπτωση των 2.000 ευρώ της Hyundai και τις 8.000 ευρώ της κρατικής επιδότησης.

Get it on Google Play Download on the App Store