Mercedes C-Class: Το απόλυτο status symbol!

Η Mercedes C-Class είναι το πλέον αναγνωρίσιμο μοντέλο της γερμανικής μάρκας, με επιτυχημένη πορεία πολλών ετών στην κατηγορία των πολυτελών μικρομεσαίων. Οποιονδήποτε κι αν ρωτήσεις, ακόμα και ανθρώπους που δεν έχουν επαφή με τον κλάδο του αυτοκινήτου να σου ονοματίσουν ένα μοντέλο της Mercedes ,αυθόρμητα θα πουν C-Class!

Ενδεικτικό της επιτυχίας του αυτοκινήτου πέρα από την υστεροφημία του, είναι πως η απερχόμενη C-Class πούλησε πάνω από 2,5 εκατομμύρια κομμάτια από το 2014 μέχρι σήμερα, ενώ από το 1982 η C-Class έχει σημειώσει περισσότερες από 10,5 εκατ. πωλήσεις! Τώρα στην 5η γενιά της προσφέρεται ακόμα καλύτερη, με ένα νέο δυναμικό παρουσιαστικό, πλήθος νέων τεχνολογιών, αλλά και με μια πλήρως εξηλεκτρισμένη γκάμα 4κύλινδρων κινητήρων βενζίνης, αλλά και πετρελαίου! Εν ολίγοις η νέα εντυπωσιακή Mercedes C-Class έχει όλα τα φόντα για να σπάσει κάθε εμπορικό ρεκόρ!

Πλουραλισμός εξηλεκτρισμένων κινητήρων και πλούσια εξοπλισμένη!

Η Mercedes C-Class Sedan προσφέρεται με μια ευρεία γκάμα κινητήρων που ενσωματώνουν ήπιο υβριδικό σύστημα, συνδυάζοντας επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Στη βάση της γκάμας βρίσκεται η C 180, η οποία κινείται από τον 1.5 λίτρων κινητήρα βενζίνης με ισχύ 170 ίππων, με τιμή που ξεκινάει από τα 45.350 ευρώ. Η ισχυρότερη έκδοση του ίδιου κινητήρα, η 200 των 204 ίππων κοστίζει από 51.200 ευρώ, ενώ η τετρακίνητη C 200 4MATIC από 53.980 ευρώ. Η 300 με τον 2λιτρο κινητήρα των 258 ίππων τιμολογείται από 56.450 ευρώ, με την 4κίνητη C 300 4MATIC να ξεκινάει από τα 59.895 ευρώ. Κι αν είστε λάτρεις του πετρελαίου κανένα πρόβλημα, μιας και υπάρχουν δυο εκδόσεις: η C 220 d και η C 300 d, με ισχύ 200 και 265 ίππων αντίστοιχα. Όποιος επιθυμεί να αποκτήσει την 220 d θα πρέπει να εκταμιεύσει από 54.800 ευρώ, ενώ για την C 300 d το κόστος απόκτησης ξεκινάει από τα 58.150 ευρώ!

Ο βασικός εξοπλισμός των C-Class sedan περιλαμβάνει:

  • Σχεδιαστική γραμμή Avantgarde
  • Πακέτο άνεσης καθισμάτων
  • Μπροστινά θερμαινόμενα καθίσματα
  • Πακέτο στάθμευσης με κάμερα οπισθοπορείας
  • MBUX Navigation Premium
  • Οθόνη οδηγού 12,3 ιντσών
  • Κεντρική οθόνη 11,9 ιντσών
  • Ενεργό σύστημα υποβοήθησης νεκρής γωνίας ορατότητας
  • Ρεζερβουάρ καυσίμου αυξημένης χωρητικότητας
  • Αυτόματο σύστημα κλιματισμού THERMATIC με 2 ζώνες κλιματισμού
  • Πακέτο USB
  • Δερμάτινο τιμόνι
  • Πακέτο καθρεπτών
  • Ψηφιακό ραδιόφωνο
  • Ατμοσφαιρικός φωτισμός
  • Οσφυϊκή στήριξη 4 κατευθύνσεων
  • Αναδιπλούμενη πλάτη πίσω καθίσματος
  • Ασύρματη φόρτιση
  • Προβολείς LED High Performance
  • Προσαρμοζόμενο σύστημα υποβοήθησης φώτων μεγάλης σκάλας
  • Ενσωμάτωση smartphone
  • Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων
  • Ζάντες 17 ιντσών

Μια SClass υπό κλίμακα!

Οι σχεδιαστές της Mercedes φρόντισαν να ενισχύσουν την πολυτέλεια στην εμφάνιση της C-Class δίνοντάς της στοιχεία από τη ναυαρχίδα της μάρκας, την SClass! Ειδικά τα εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα εμπρός, αλλά και πίσω, με τη σχεδίαση των δύο τμημάτων να εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη C-Class. Εκεί οι λειτουργίες φωτισμού μοιράζονται μεταξύ των φώτων στο πλευρικό τοίχωμα και των φώτων στο καπό του πορτ-μπαγκάζ. Ο εντυπωσιακός σχεδιασμός του πίσω τμήματος, συνδυαστικά με το πολυτελές και δυναμικό παρουσιαστικό της CClass, ολοκληρώνεται ιδανικά με τα διακοσμητικά στοιχεία στον πίσω προφυλακτήρα!

Εργονομία, πολυτέλεια, τεχνολογία!

Ο λόγος για την καμπίνα της νέας Mercedes C-Class που από την πρώτη επαφή σου «κόβει» την ανάσα με τα όσα ενσωματώνει. Τι να πρωτοπούμε; Για την ποιότητα κατασκευής που είναι αψεγάδιαστη, για τα πολυτελή υλικά που αποτελείται, ή μήπως για τις ψηφιακές οθόνες για τον πίνακα οργάνων και το infotainment αντίστοιχα; Ξεκινώντας από την απαραίτητη πληροφόρηση του οδηγού, αυτός τη λαμβάνει από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων που διαφοροποιείται ξεκάθαρα από τα παραδοσιακά cockpit με τα κλασικά, στρογγυλά όργανα, έχοντας στη διάθεσή του δυο επιλογές: μια έκδοση 10,25 ιντσών ή 12,3 ιντσών! Ο ψηφιακός και τεχνολογικός οργασμός συνεχίζεται στο κέντρο του ταμπλό που υπάρχει η κεντρική οθόνη αφής, η οποία επιτρέπει τον έλεγχο των λειτουργιών του αυτοκινήτου και μοιάζει να αιωρείται πάνω από την κονσόλα. Ως μια ενίσχυση του οδηγοκεντρικού χαρακτήρα της Mercedes C-Class, η οθόνη έχει ελαφριά κλίση προς τον οδηγό, με τη διαγώνιό της να ξεκινάει από τις 9,5 ίντσες και μπορεί να φτάσει έως και τις 11,9 ίντσες! Τα δύο άκρα του ταμπλό οργάνων πλαισιώνονται από τη σύγχρονη, εξαιρετικά λιτή σχεδίαση των επενδύσεων των θυρών. Η κεντρική επένδυση της πόρτας με ενσωματωμένο υποβραχιόνιο μετατρέπεται από κάθετη σε οριζόντια επιφάνεια. Αντανακλώντας τη σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας, το μπροστινό τμήμα αποκτά τη μορφή ενός high-tech μεταλλικού στοιχείου, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χειρολαβή και περικλείει τα χειριστήρια των ηλεκτρικών παραθύρων.

Νέα Γενιά MBUX: Η επιτομή της τεχνητής νοημοσύνης και του machine learning!

Η τεχνολογία που ενσωματώνει πάνω της η νέα Mercedes C-Class, είναι εξαιρετικά υψηλή, κάτι που απεικονίζεται και στο σύστημα πολυμέσων που διαθέτει, το νέας γενιάς MBUX. Το εξελιγμένο software του infotainment διευκολύνει τον έλεγχο των λειτουργιών του οχήματος και των ανέσεων που προσφέρει, ενώ στο πλαίσιο της αυξημένης εξατομίκευσης που προσφέρει το MBUX υπάρχουν τρία στιλ ενδείξεων (Discreet, Sporty, Classic / Διακριτικό, Σπορ, Κλασικό) και τρεις τρόπους λειτουργίας (Navigation, Assistance, Service / Πλοήγηση, Υποβοήθηση, Service). Και όλα αυτά προσφέρονται και με ελληνικό menu για ακόμα μεγαλύτερη διευκόλυνση του χρήστη! Η ψηφιακή βοηθός ενεργοποιείται με ένα απλό «Hey Mercedes» και πλέον στην C-Class είναι εξυπνότερη και πιο διαδραστική από ποτέ! Μαθαίνει τις συνήθειες σας και ενεργοποιεί τις online υπηρεσίες στην εφαρμογή Mercedes me App, ενώ ορισμένες ενέργειες μπορούν να πραγματοποιούνται ακόμη και χωρίς να την ενεργοποιήσετε προσφωνώντας την! Ενδεικτικό της αυξημένης νοημοσύνης που διαθέτει η C-Class, η φωνητική υποβοήθηση εξηγεί τις λειτουργίες του οχήματος και μπορεί να βοηθήσει, για παράδειγμα, στη σύνδεση ενός smartphone μέσω Bluetooth ή στην εύρεση ενός φαρμακείου. Ακόμη, μπορεί να αναγνωρίζει τους επιβάτες του αυτοκινήτου από τις φωνές τους.

Ξέρεις τι γίνεται στο σπίτι σου από την καμπίνα της C-Class!

Όπως διαπιστώνετε κι εσείς σε πολλά πράγματα της καθημερινότητάς σας, το μέλλον είναι ψηφιακό με το digitalization να είναι εντονότερο από ποτέ! Σε αυτό το μήκος κύματος κινείται κι η Mercedes που με τη λειτουργία Smart Home του MBUX, μετατρέπει τη C-Class σε κέντρο ελέγχου του σπιτιού σας όπου κι αν είστε! Με χρήση υψηλής τεχνολογίας η λειτουργία Smart Home αυξάνει όλο και περισσότερο τη νοημοσύνη και την ικανότητα επικοινωνίας με το σπίτι, επιτρέποντας την επιτήρηση, καθώς και τον έλεγχο της θέρμανσης, του φωτισμού, των παντζουριών και των ηλεκτρικών συσκευών εξ αποστάσεως. Ο χρήστης ενημερώνεται από ανιχνευτές κίνησης και επαφές παραθύρων για καλοδεχούμενους ή ανεπιθύμητους επισκέπτες.

Το μέλλον του αυτοκινήτου είναι εδώ και ακούει στο όνομα Mercedes C-Class!

Get it on Google Play Download on the App Store