O κλειδοκράτορας της πόλης από 11.590 ευρώ!

Υπάρχει ένα αυτοκίνητο που σαν άλλος κλειδοκράτορας, «κρατάει τα κλειδιά της κατηγορίας του», μιας κι έχει κερδίσει το αγοραστικό κοινό, τόσο με τις αρετές του, όσο και με την άκρως ανταγωνιστική τιμή που διατίθεται!

Βλέπετε όταν η τιμή είναι χαμηλή και συνοδεύεται από ένα πολύ καλό αυτοκίνητο, τότε η επιτυχία είναι δεδομένη. Εξ ου και η πρωτιά στα μίνι, αφού από την αρχή του έτους έχουν διατεθεί 1.112 αυτοκίνητα i10, έχοντας το 23,4% μερίδιο αγοράς στην μίνι κατηγορία. Με τιμή εκκίνησης τα 11.590 ευρώ, (έπειτα από την έκπτωση των 800 ευρώ) το i10 στην έκδοση Fresh με τον 1.000άρη κινητήρα των 67 ίππων εξοπλίζεται με την πλήρη σουίτα ασφαλείας της Hyundai, SmartSense, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων αυτόνομη πέδηση, προειδοποίηση εκτροπής και υποβοήθησης λωρίδας, προειδοποίηση απόσπασης προσοχής οδηγού, προειδοποίηση μετωπικής σύγκρουσης κ.α.!

Ο βασικός εξοπλισμός στην προαναφερθείσα τιμή περιλαμβάνει επίσης 6 αερόσακους, αυτόματη ρύθμιση υψηλής σκάλας φώτων, δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, air condition, αυτόματη λειτουργία προβολέων, ηχοσύστημα Radio με RDS, MP3 player με χειριστήρια στο τιμόνι και πολλά ακόμα. Με λίγα λεφτά παραπάνω (12.390 ευρώ), η δεύτερη έκδοση Style θα ικανοποιήσει τους περισσότερους, μιας και περιλαμβάνει επιπλέον σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής των 8 ιντσών, Bluetooth με audio streaming, αναγνώριση φωνής και χειριστήρια στο τιμόνι, σύνδεση με smartphone, κάμερα οπισθοπορείας, ηλεκτρικούς και θερμαινόμενους καθρέπτες. Μεγάλο δέλεαρ για την απόκτηση του Hyundai i10, είναι η εργοστασιακή εγγύηση πέντε ετών απεριορίστων χιλιομέτρων, καθώς επίσης τα 5 χρόνια δωρεάν οδικής βοήθειας και 5 χρόνια δωρεάν ετήσιου τεχνικού ελέγχου!

Κουκλί!

Εν αντιθέσει με τα προηγούμενα χρόνια που η σχεδίαση των μίνι αυτοκινήτων ήταν το λιγότερο αδιάφορη, το Hyundai i10 είναι αναμφίβολα το πιο στιλάτο μίνι που θα βρείτε αυτή τη στιγμή. Τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα ξεχωρίζουν στο εμπρόσθιο τμήμα, όπως και η εμφατική μάσκα, με τα ενσωματωμένα στρογγυλά φώτα LED ημέρας. Παρατηρώντας το Hyundai i10 από το πλάι, ξεχωρίζει το τοξοειδές σχήμα της οροφής, αλλά και το λογότυπο «i10» στις πίσω κολόνες!

Ευχάριστη, πρακτική κι ευρύχωρη καμπίνα!

Τα καλά με το Hyundai i10 συνεχίζονται και μόλις μπείτε στην καμπίνα του! Αρχικά θα εκπλαγείτε με το πόσο προσεγμένη είναι, ενώ ενδεικτική της προσοχής που έδωσαν οι άνθρωποι της Hyundai, είναι πως δεν υπάρχει ακάλυπτη μεταλλική επιφάνεια. Από εκεί κι έπειτα τα πάντα είναι εργονομικά τοποθετημένα, με άφθονες θήκες για τα καθημερινά σας μικρο-πράγματα! Από πλευράς χώρων, το i10 μπορεί να φιλοξενήσει χωρίς παραχωρήσεις τέσσερα ενήλικα άτομα. Όσο για τις αποσκευές, τα 252 λτ. είναι αρκετά για τις καθημερινές ανάγκες, αλλά και για μια εκδρομή.

Χάρμα κινητήρας και οδική συμπεριφορά!

Κάτω από το καπό του i10 υπάρχει ο αρχικός 3κύλινδρος ατμοσφαιρικός 1.000άρης που ξεχωρίζει με την σβελτάδα που προσφέρει, συνδυαστικά με τη χαμηλή κατανάλωση. Αποδίδει 67 ίππους στις 5.500 σ.α.λ., ενώ η ροπή αγγίζει τα 96 Nm στις 3.500 σ.α.λ.! Επίσης, με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μόλις 111 γρ./χλμ., απαλλάσσει τον κάτοχό του από τα τέλη κυκλοφορίας. Η επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 15,0 δλ., με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 156 χλμ./ώρα. Οι αρετές του κινητήρα υποβοηθούνται σημαντικά από το 5τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων με την πυκνή διάταξη και με τον εύχρηστο επιλογέα. Εξαιρετικές εντυπώσεις αφήνει το Hyundai i10 και στο δρόμο και μάλιστα σε κάθε είδους διαδρομή! Η ποιότητα κύλισης είναι πολύ καλή, χάρη στην εξαιρετική λειτουργία της ανάρτησης, αλλά κι από τη στιβαρότητα του πλαισίου. Η οδήγηση στην πόλη γίνεται απόλαυση, μιας και οι compact διαστάσεις, συνδυαστικά με το κοφτερό τιμόνι διευκολύνουν τους ελιγμούς, αλλά και το παρκάρισμα! Το ίδιο καλά τα πάει όμως το μίνι Hyundai και σε ανοιχτούς δρόμους, όπου είναι σταθερό και εμπνέει εμπιστοσύνη, όπως επίσης και στις στροφές.

Get it on Google Play Download on the App Store