Άνετο οικογενειακό αυτοκίνητο με 169 ευρώ το μήνα

Η απόκτηση ενός καινούργιου οικογενειακού αυτοκινήτου που θα είναι σε θέση να προσφέρει αυξημένες ανέσεις, συνεπάγεται αμέσως αρκετά χρήματα για την αγορά του. Πολλά μικρομεσαία χάτσμπακ έχουν φτάσει να πωλούνται από 25.000 ευρώ περίπου, όταν πριν από μια διετία για παράδειγμα στοίχιζαν περίπου 5.000 ευρώ λιγότερα. Ωστόσο υπάρχουν και πιο προσιτές προτάσεις με διευκολύνσεις, συν επιπλέον οφέλη στη χρήση και συντήρηση.

Όπως ισχύει για το Skoda Scala, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο οικονομικά 5θυρα μικρομεσαία. Η τιμή του στην πρώτη έκδοση 1.0 TSI 95 PS Ambition εκκινεί από τις 19.600 ευρώ, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω του προγράμματος Skoda Easy Driving. Σε αυτή την περίπτωση προσφέρεται με μηνιαία δόση 169 ευρώ για 36 μήνες. Ποσό που βγαίνει με προκαταβολή 27,35% (5.360 ευρώ) και επιτόκιο 5,9%. Η τελευταία δόση είναι 11.955 ευρώ και δίνονται οι επιλογές επιστροφής του αυτοκινήτου χωρίς κάποια άλλη δέσμευση, εξόφλησης της τελευταίας δόσης Balloon, ή επιλογής νέου αυτοκινήτου με χρηματοδότηση. Να σημειωθεί ακόμα ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει προστασία δανείου και 3 χρόνια service.

Αναφορικά με τον εξοπλισμό, στο Scala Ambition ανήκουν 6 αερόσακοι, αυτόματο φρενάρισμα, διατήρηση λωρίδας, οθόνη αφής 8,0 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, φώτα LED εμπρός και πίσω, προβολείς ομίχλης, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι καθρέπτες και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών.

Ο γνωστός 1.000άρης TSI αποδίδει στο αρχικό μοντέλο 95 ίππους και 175 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται με 5άρι κιβώτιο. Η Skoda ανακοινώνει 0-100 χλμ./ώρα σε 11,0 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 190 χλμ./ώρα, με μεικτή εργοστασιακή κατανάλωση 5,3 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 120 γρ./χλμ. (μηδενικά τέλη κυκλοφορίας). Με 700 ευρώ επιπλέον (20.300 ευρώ) διατίθεται ο πιο δυνατός 1.0 TSI με τους 110 ίππους και τα 200 Nm ροπής, συν μία ταχύτητα παραπάνω (6άρι κιβώτιο). Το μηχανικό αυτό σύνολο εξασφαλίζει ταχύτερες επιδόσεις (0-100 χλμ/ώρα σε 10,1 δλ.), χωρίς να διαφοροποιούνται η κατανάλωση και οι εκπομπές CO2.

Στα πολύ βασικά πλεονεκτήματα του Skoda Scala ανήκει και η ευρυχωρία στο πολύ καλής ποιότητας εσωτερικό του. Στο πίσω κάθισμα τρία άτομα έχουν στη διάθεσή τους αρκετό ωφέλιμο πλάτος και πολύ αέρα για τα πόδια, ακόμα και όταν πρόκειται για ψηλούς. Όσο για τις αποσκευές, τα 467 λίτρα είναι πολλά και θα εξυπηρετήσουν στα ταξίδια.

Τις ανέσεις που απολαμβάνουν ο οδηγός και οι επιβάτες του Skoda Scala, ενισχύουν και οι αναρτήσεις με τη μαλακή ρύθμιση, μαζί με το χαμηλό θόρυβο κύλισης. Η διαχείριση των διαφόρων ανωμαλιών του οδοστρώματος γίνεται με ισοπεδωτικό τρόπο, ενώ το στιβαρό πλαίσιο και το μακρύ μεταξόνιο των 2,65 μ. ενισχύουν τη σταθερότητα του αυτοκινήτου.

Get it on Google Play Download on the App Store