Δεν παίζεται σε τιμή το Ηyundai i30 Fastback 160 PS

Η Hyundai έχει εκπλήξει ευχάριστα το αγοραστικό κοινό με τα νέα της αυτοκίνητα, μιας κι αυτά συνδυάζουν πολλές αρετές ενώ πωλούνται σε εξαιρετικά συμφέρουσες τιμές. Στην γκάμα της υπάρχουν μοντέλα που διαθέτουν σπορτίφ χαρακτηριστικά και πολυτέλεια. Στοιχεία που κάνουν το «κλικ» στους υποψήφιους ενδιαφερόμενους, αφού θα απολαμβάνουν πολλά, χωρίς να βάζουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Μια τέτοια άκρως ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι το Hyundai i30 Fastback 1.5 T-GDi 160 PS iMT 48V Hybrid. Το μικρομεσαίο με το μοναδικό 5θυρο κουπέ αμάξωμα ταιριάζει με απόλυτη ισορροπία τα δυναμικά στοιχεία με premium εικόνα και υπερπλούσιο εξοπλισμό, στην άκρως δελεαστική τιμή των 21.390 ευρώ (με την έκπτωση 300 ευρώ). Στην αρχική έκδοση Premium περιλαμβάνονται τα εξής:

  • 6 αερόσακοι
  • Αυτόνομη πέδηση
  • Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας
  • Αυτόματη ρύθμιση φώτων
  • Σύστημα πολυμέσων με οθόνη 8 ιντσών
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός & πίσω
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι, θερμαινόμενοι κι αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέπτες
  • Προβολείς ομίχλης
  • Αir condition
  • Δερμάτινη επένδυση τιμονιού κι επιλογέα ταχυτήτων
  • Drive modes
  • Aισθητήρες παρκαρίσματος πίσω
  • Κάμερα οπισθοπορείας
  • Zάντες αλουμινίου 16 ιντσών

Με επιπλέον 1.100 ευρώ (22.490 ευρώ) η επόμενη έκδοση Distinctive διαθέτει ακόμα αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, οθόνη 7 ιντσών στον πίνακα οργάνων, κεντρικό υποβραχιόνιο, σκούρα κρύσταλλα, χρωμιωμένα διακοσμητικά και 17άρες ζάντες αλουμινίου.

Άκρως θελκτικό παρουσιαστικό

Το Hyundai i30 Fastback είναι ένα από τα πιο δυναμικά μικρομεσαία που μπορεί να αποκτήσει κανείς. Το εμπρόσθιο τμήμα μαγνητίζει τα βλέμματα με τα τριγωνικά φωτιστικά σώματα και τα ενσωματωμένα αιχμηρά LED ημέρας, καθώς και με τη μεγάλη και εντυπωσιακή μάσκα, με την τρισδιάστατη σχεδίαση. Μοναδικό ντιζάιν έχει το πίσω τμήμα με την έντονη κλίση στο παρμπρίζ και την αεροτομή που σχηματίζεται στο τελείωμα του καπό. Με μήκος 4.455 χλστ. είναι μακρύτερο κατά 115 χλστ. από το i30 Hatcback των 4.340 χλστ., γεγονός που έχει ανάλογο αντίκτυπο στο μεγαλύτερο χώρο αποσκευών.

Ολοκληρωμένο και εντός

Εξαιρετικές εντυπώσεις αφήνει και το εσωτερικό του του i30 Fastback, το οποίο διακρίνεται για την προσεγμένη ποιότητα κατασκευής, την απροβλημάτιστη εργονομία και την άνεση που απολαμβάνουν οι επιβαίνοντες. Υπάρχουν μαλακά υλικά με ωραία υφή, ενώ όλα μαζί έχουν δεθεί σωστά μεταξύ τους, εξασφαλίζοντας πως τριγμοί και καθετί ενοχλητικό θα λάμπει δια της απουσίας του. Ακόμα ένα σημείο που ενισχύει την πλούσια καμπίνα είναι η οθόνη αφής των 8 ιντσών για το σύστημα ψυχαγωγίας. Το μενού του είναι εύκολο στην περιήγηση και πλήρως κατανοητό, όπως και συμβατό με τα πρωτόκολλα επικοινωνίας Android Auto και Apple CarPlay. Κερασάκι στην τούρτα η δυνατότητα για ασύρματο mirroring με το τηλέφωνο, ώστε να μη χρειάζονται καλώδια.

Οι χώροι επιβατών είναι άνετοι τόσο για τους εμπρός, όσο και για τους πίσω, με αρκετό αέρα για τα γόνατα και το κεφάλι τους, παρόλη την κλίση της οροφής στο τελείωμά της. Σε εξαιρετικό επίπεδο βρίσκεται και το πορτ μπαγκάζ των 450 λίτρων, με το μεγάλο άνοιγμα της 5ης πόρτας.

Πολιτισμένος και δυνατός κινητήρας

«Κρυμμένος» κάτω από το ανάγλυφο καπό είναι ο 4κύλινδρος 1.500άρης turbo κινητήρας, ισχύος 160 ίππων στις 5.500 σ.α.λ. και με ροπή 253 Nm από τις 1.500 σ.α.λ. Η δύναμη αυτή επιτρέπει στο αμάξωμα των 1.270 κιλών να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 8,6 δλ. και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 210 χλμ./ώρα. Σε ότι αφορά τη μέση εργοστασιακή κατανάλωση αυτή ανέρχεται στα 5,6-6,6 λτ./100 χλμ., με εκπομπές CO2 στα 126-148 γρ./χλμ. Μερίδιο στην επιτυχία έχει το χειροκίνητο κιβώτιο iMT 6 σχέσεων με την σωστή κλιμάκωση και φυσικά το ήπιο υβριδικό σύστημα 48V.

Πολύ άνετο, στιβαρό κι ασφαλές σε κάθε διαδρομή

Μόλις «κουμπώσεις» στη θέση οδήγησης και πατήσεις το γκάζι, θα διαπιστώσεις αμέσως τον ιδιαίτερα πολιτισμένο χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Το Hyundai i30 Fastback μπορεί να υποστηρίξει με άνεση κι ασφάλεια ένα γρήγορο οδηγικό τέμπο, χωρίς να φέρει σε δύσκολη θέση τον οδηγό. Η οδική συμπεριφορά του ικανοποιεί και με το παραπάνω σε κάθε είδους διαδρομή, ανεξάρτητα αν κινείστε σε εθνική οδό ή σε δρόμο με στροφές. Σε αυτό συνεπικουρούν τόσο η ευθυβολία του αυτοκινήτου μέσω της σωστής ρύθμισης, αλλά και της απόσβεσης της ανάρτησης (γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και πολλαπλοί σύνδεσμοι πίσω), όσο και η πολύ καλή ηχομόνωση, που απομονώνει οδηγό κι επιβάτες από τους εξωτερικούς θορύβους.

Get it on Google Play Download on the App Store