Πληθωρικό αυτοκίνητο στα λιγότερα λεφτά

Το κοινό που αναζητά ένα οικογενειακό αυτοκίνητο για να καλύψει τις μεταφορικές ανάγκες τεσσάρων ή και πέντε επιβατών, δίνει μεγάλη βαρύτητα στους χώρους της καμπίνας, αλλά και το μέγεθος του πορτ μπαγκάζ. Όσοι λοιπόν αναζητούν extra large ανέσεις και δεν κάνουν παραχωρήσεις, θα πρέπει να ανέβουν κατηγορία, κάτι που συνεπάγεται αυξημένο κόστος απόκτησης.

Ωστόσο, υπάρχει ένα πληθωρικό αυτοκίνητο που προσφέρει περίσσιους χώρους, ενώ η τιμή του είναι αντίστοιχη με μικρότερων μοντέλων. Πρόκειται για τη νέα Skoda Octavia Grand Coupe, η οποία εντυπωσιάζει με τις μεγάλες διαστάσεις της καμπίνας, όπως επίσης και με τον αχανή χώρο αποσκευών.

Χώροι που περισσεύουν

Στο εμπρός τμήμα του εσωτερικού, ο οδηγός και ο συνοδηγός έχουν στη διάθεσή του πολύ πλάτος και θα… απλωθούν. Αντίστοιχα και στο πίσω μέρος ο χώρος για τα πόδια είναι τόσο πολύς, που επιτρέπει στους ακριανούς επιβάτες να κάτσουν σταυροπόδι. Μόνο το ψηλό τούνελ της μετάδοσης και ο σχεδιασμός του καθίσματος θέτουν κάποιους περιορισμούς στη μετακίνηση ενός τρίτου ατόμου στη μέση.

Το πορτ μπαγκάζ των 600 λίτρων είναι τεράστιο, ενώ το πολύ μεγάλο άνοιγμα όλης της πόρτας ενισχύει την πρακτικότητα. Δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι για να φτάσει κάποιος μια σακούλα για παράδειγμα, που ακουμπάει στην πλάτη του πίσω καθίσματος, θα πρέπει να κάνει… βουτιά στο πορτ μπαγκάζ για να την πιάσει. Επιπλέον, υπάρχουν πολλοί χώροι για μικροαντικείμενα για όλους τους επιβάτες, μέχρι και θήκες για smartphone στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων.

Πολυτελής και δυναμική

Η νέα Skoda Octavia δεν ενθουσιάζει μόνο σε χώρους, αλλά και με τη συνολική της εικόνα σε σχεδιασμό, πολυτέλεια και τεχνολογία. Εξωτερικά, η ολοκαίνουργια τέταρτης γενιάς Octavia με το αμάξωμα των 4,7 μ. μήκους και τον πολύ χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή (Cd: 0,24), ξεχωρίζει αμέσως για την ελκυστική και δυναμική της αισθητική. Πλήρως αλλαγμένο είναι σε σχέση με το συντηρητικό παρελθόν και το εσωτερικό, το οποίο ακολουθεί την τάση της εποχής με τα λίγα χειριστήρια και τις ψηφιακές οθόνες.

Από 19.990 ευρώ με φουλ εξοπλισμό

Στη βάσης της γκάμας της νέας Octavia Grand Coupe, τοποθετείται η έκδοση 1.0 TSI Ambition, στην τιμή των 19.900 ευρώ. Σε αυτά τα χρήματα, ο εξοπλισμός περιλαμβάνει τα πάντα: 7 αερόσακους, αυτόνομη πέδηση, διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας, όλες τις ηλεκτρικές ανέσεις, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8,25 ιντσών, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, δερμάτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, αισθητήρα βροχής και φωτός, διζωνικό κλιματισμό, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, κάμερα οπισθοπορείας κ.λπ.

Μηδενικά τέλη κυκλοφορίας

Ο αρχικός 3κύλινδρος turbo κινητήρας των 999 κ.εκ., αποδίδει 110 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και 200 Nm ροπής στις 2.000-3.000 σ.α.λ. Σε συνδυασμό με το 6άρι μηχανικό κιβώτιο, επιταχύνει το βάρους 1.313 κιλών αμάξωμα στο 0-100 χλμ./ώρα σε 10,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 202 χλμ./ώρα. Η μεικτή κατανάλωση (WLTP) που ανακοινώνει η Skoda είναι 5,2 λτ./100 χλμ. με εκπομπές CO2 117 γρ./χλμ. (μηδενικά τέλη κυκλοφορίας).

Get it on Google Play Download on the App Store