Ποιο 5θυρο αυτοκίνητο χαίρεσαι να φορτώνεις;

Όταν ψάχνει κανείς να αγοράσει ένα καινούργιο αυτοκίνητο, θέλει να ικανοποιεί τις περισσότερες ανάγκες του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έτσι ώστε τα λεφτά που θα δαπανήσει να πιάσουν τόπο. Με κάθε επιπλέον ευρώ να μετράει, οι επιλογές περιορίζονται, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα χρειαστεί να γίνουν εκπτώσεις σε κύριους τομείς.

Οι οικογενειάρχες έχουν ψηλά στη λίστα των προτιμήσεων τους χώρους για τους επιβάτες και φυσικά, για τις αποσκευές. Όταν ειδικά χρειαστεί να γίνει ταξίδι και πρέπει να μεταφερθεί η φαμίλια με όλα τα μπαγκάζια, τότε μαζεύονται πολλές βαλίτσες και κάθε λογής μικρές και μεγάλες τσάντες. Το αποτέλεσμα είναι να συμπιέζονται οι αποσκευές για να χωρέσουν, ενώ επειδή συνήθως περισσεύουν κάποιες, τότε ή θα μπουν στην καμπίνα στριμώχνοντας τους πίσω επιβάτες ή θα μείνουν πίσω στο σπίτι.

Όσοι λοιπόν απεύχονται το στρίμωγμα και θέλουν να κουβαλούν το νοικοκυριό του σπιτιού τους σε κάθε ταξίδι, τότε τη λύση δίνει η νέα Skoda Octavia Grand Coupe. Στο πίσω τμήμα της καμπίνας, δύο άτομα θα κάτσουν «βασιλικά», μιας και έχουν στη διάθεσή τους άπλετο αέρα για τα πόδια. Αν μετακινηθεί ένας ακόμα θα νιώσει λιγότερο άνετα, λόγω του ψηλού κεντρικού τούνελ. Το πορτ μπαγκάζ είναι πραγματικά τεράστιο, τόσο σε άνοιγμα, όσο και σε χωρητικότητα, αφού διαθέτει 600 λίτρα (με κανονική ρεζέρβα). Επιπλέον, στο μοντέρνο και με προσεγμένη ποιότητα εσωτερικό υπάρχουν πολλοί χώροι για μικροαντικείμενα για όλους τους επιβάτες, ακόμα και θήκες για smartphone στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων.

Η νέα Octavia Grand Coupe ξεχωρίζει παραδοσιακά και για το άριστο value for money. Οι εκδόσεις εξοπλισμού και κινητήρων είναι πολλές, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αγοραστών. Οι τιμές ξεκινούν από τις 19.900 ευρώ στην αρχική αλλά με πολύ καλό εξοπλισμό έκδοση Ambition 1.0 TSI 110 PS, ωστόσο η Octavia που θα ικανοποιήσει τους περισσότερους, είναι η 1.5 TSI 150 PS Style, στην τιμή των 23.950 ευρώ.

Τα στοιχεία ανέσεων και ασφαλείας που περιλαμβάνει είναι υπερβολικά πολλά και δεν θα χρειαστεί να μπει κανένα εξτρά. Συγκεκριμένα διαθέτει 7 αερόσακους, αυτόνομη πέδηση, διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας, όλες τις ηλεκτρικές ανέσεις, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 10 ιντσών, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, δερμάτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, αισθητήρα βροχής και φωτός, διζωνικό κλιματισμό, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, κάμερα οπισθοπορείας, προφίλ οδήγησης, σκούρα πίσω παράθυρα, διακοσμητικά νίκελ, κ.λπ.

Ο 1.500άρης TSI κινητήρας αποδίδει 150 ίππους στις 5.000-6.000 σ.α.λ. και ροπή 250 Nm από στις 1.500-3.500 σ.α.λ. Το 4κύλινδρο μηχανικό αυτό σύνολο με το σύστημα απενεργοποίησης των δύο μεσαίων κυλίνδρων (Αctive Cylinder Management) προσφέρει δυναμικές επιδόσεις, πολιτισμένη λειτουργία και έχει λογικές απαιτήσεις σε βενζίνη. Σε συνδυασμό με το χειροκίνητο κιβώτιο των 6 ταχυτήτων το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 8,5 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 225 χλμ./ώρα. Η μεικτή εργοστασιακή κατανάλωση είναι 5,6 λτ./100 χλμ. με εκπομπές CO2 126 γρ./χλμ.

Ιδανικό πεδίο δράσης για τη νέα Octavia Grand Coupe με το επιβλητικό αμάξωμα των 4,7 μ. μήκους, είναι τα ταξίδια. Οι αναρτήσεις με τα γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός, τον ημιάκαμπτο άξονα πίσω και το στιβαρό πλαίσιο, χαρίζουν στο μεσαίο Skoda υψηλή σταθερότητα στις ευθείες, όπου ο οδηγός και επιβάτες δεν αντιλαμβάνονται την πραγματική ταχύτητα του αυτοκινήτου. Αντίστοιχα στις στροφές εμφανίζει ομοιογενή συμπεριφορά, λογικές κλίσεις και φυσιολογικές αντιδράσεις υπό πίεση και άτσαλες κινήσεις από τον οδηγό. Τα περιθώρια της πρόσφυσης είναι υψηλά και το τιμόνι εμφανίζει καλή αίσθηση και αμεσότητα, με τα φρένα να είναι αποτελεσματικά σε κάθε περίπτωση. Τέλος, μέσω του Driving Mode Select, ο οδηγός είναι θε θέση να επιλέξει μεταξύ των προφίλ οδήγησης Eco, Normal, Sport και Individual.

Get it on Google Play Download on the App Store