Πολύ ευρύχωρο αυτοκίνητο με 15.627 ευρώ

Όταν πάει κανείς σε μια έκθεση για να δει ένα αυτοκίνητο από κοντά, οι πρώτες κινήσεις που θα κάνει είναι να κάτσει στη θέση του οδηγού, μετά να μπει στο πίσω κάθισμα και κατόπιν να ανοίξει το πορτ μπαγκάζ. Ειδικά όταν πρόκειται για οικογενειακό κοινό, τότε οι διαθέσιμοι χώροι και η πρακτικότητα γενικότερα αποτελούν ένα από τα πλέον βασικότερα κριτήρια αγοράς. Όταν μάλιστα συνδυάζονται με μια λογική τιμή αγοράς, τότε το όφελος είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Δείτε ακόμα: Το φθηνότερο ντίζελ 7θέσιο των 16.680 ευρώ

Ευρυχωρία και μεγάλη πρακτικότητα προσέφεραν απλόχερα τα πολυχρηστικά αυτοκίνητα, αφού οι σχεδιαστές τους φρόντιζαν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο κάθε εκατοστό της καμπίνας και να εφαρμόσουν πολλές χρήσιμες λύσεις. Ωστόσο, πρόκειται για μια κατηγορία που βρίσκεται υπό εξαφάνιση, αφού το ενδιαφέρον των αγοραστών έχει στραφεί στα SUV.

Ένα από τα ελάχιστα MPV που διατίθενται και είναι πολύ πρακτικό, ευρύχωρο και πωλείται στην αρχική του έκδοση σε πολύ χαμηλή τιμή, είναι το Fiat 500L. Με την τρέχουσα προσφορά πωλείται στην τιμή των 15.627 ευρώ, στην έκδοση Mirror με τον 1.400άρη κινητήρα. Στον εξοπλισμό του ανήκουν 6 αερόσακοι, εμπρός ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, air condition, οθόνη αφής 7 ιντσών, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, προβολείς ομίχλης και cruise control.

Δείτε ακόμα: To φθηνότερο trendy υβριδικό των 12.227 ευρώ

Το 1.4 λτ. μηχανικό σύνολο που κινεί το 500L αποδίδει 95 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 127 Nm ροπής, επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 13,4 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 176 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Fiat, η μεικτή κατανάλωση είναι 6,2 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 140 γρ./χλμ.

Στο εσωτερικό του Fiat 500L οι χώροι είναι υπεραρκετοί για έως 5 ενήλικα άτομα, αφού στο πίσω κάθισμα ακόμα και οι πιο ψηλοί δεν θα χρειαστεί να κάνουν παραχωρήσεις. Την πρακτικότητα ενισχύει το πίσω διαιρούμενο συρόμενο κάθισμα και με ρύθμιση της κλίσης της πλάτης. Ο χώρος αποσκευών ξεκινάει από 412 λτ., μεγαλώνει στα 455 λτ. όταν μετακινηθεί εμπρός το πίσω κάθισμα και φτάνει έως τα 1.480 λτ. με πεσμένες τις πλάτες. Παρά την ευρυχωρία του, το μήκος του 500L (4.242 χλστ.) είναι αντίστοιχο με ενός μικρού SUV, πράγμα που ευνοεί την ευελιξία, ενώ τα μεγάλα και πολλά παράθυρα προσφέρουν απρόσκοπτη ορατότητα και κάνουν τους επιβάτες να νιώθουν περισσότερο άνετα.

Δείτε ακόμα: Το πιο οικονομικό turbo Β-SUV των 15.990€

Get it on Google Play Download on the App Store