Ποιο 1.000άρι turbo είναι όλο προσόντα;

Ανεξάρτητα από την κατηγορία του αυτοκινήτου που πρόκειται να επιλέξει ένας υποψήφιος αγοραστής, το σίγουρο είναι πως το μοντέλο που θα καταλήξει θα θέλει να του προσφέρει τα πάντα!

Είναι γεγονός πως η πλειοψηφία των σύγχρονων αυτοκινήτων διαθέτει πολλά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα αγοράς. Εμείς ξεχωρίσαμε ένα, το οποίο έχει πολλά προσόντα όπως σπορ εμφάνιση, κινητήρα διαμάντι, οδική συμπεριφορά ξυράφι, αλλά και πλούσιο εξοπλισμό! Αναμφίβολα, το εν λόγω μοντέλο δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, μιας και το όνομα του είναι συνώνυμο με τη μάρκα και το Honda Civic πάντοτε θα έχει μια θέση στην καρδιά των φανατικών της οδήγησης. Μάλιστα με τον 1.000άρη turbo κινητήρα των 126 ίππων, συγκεντρώνει πλούσιο εξοπλισμό, με τιμή που ξεκινάει από τα 23.900 ευρώ για την έκδοση Elegance. Στον εξοπλισμό του ανήκουν: 6 αερόσακοι, συστήματα αυτόνομης πέδησης, διατήρησης λωρίδας και αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας, οθόνη αφής 7 ιντσών με σύστημα πλοήγησης, αυτόματοι προβολείς LED, αυτόματος διζωνικός κλιματισμός, αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες, κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες στάθμευσης εμπρός – πίσω, όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες, ζάντες αλουμινίου και πολλά ακόμα!

Κινητήρας διαμάντι!

Το εντυπωσιακό Honda Civic κινείται από τον πολύ καλό σε κάθε περίσταση 3κύλινδρο και turbo κινητήρα χωρητικότητας 988 κ.εκ. Το μοτέρ αυτό αποδίδει 126 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και 200 Nm ροπής στις 2.250 σ.α.λ., ξεχωρίζοντας με τη «γεμάτη» λειτουργία του, που σε κάνει να νομίζεις ότι οδηγείς αυτοκίνητο μεγαλύτερου κυβισμού. Το τράβηγμα εντυπωσιάζει, απολαμβάνοντας τη συνδρομή της ιδανικής κλιμάκωσης στο 6άρι κιβώτιο, εξασφαλίζοντας δύναμη μέχρι τον κόφτη! Η επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 10,8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 207 χλμ./ώρα, με μέση κατανάλωση 6,1 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 137 γρ./χλμ.

Άγριο εξωτερικό, ποιοτικό εσωτερικά!

Ο σχεδιασμός του Civic είναι από τους δυναμικότερους της κατηγορίας των μικρομεσαίων χάτσμπακ! Το αιχμηρό και σφηνοειδές σχήμα του τονίζει το σπορ χαρακτήρα του, με τους αεραγωγούς με τις λεπίδες να κεντρίζουν το βλέμμα. Εξίσου προικισμένη είναι όμως κι η καμπίνα, η οποία αποτελείται από πολύ καλής ποιότητας υλικά και έχει προσεγμένη συναρμογή. Στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό υπάρχει μαλακό πλαστικό, ενώ η θέση οδήγησης είναι βολική και θα σας κάνει να νιώθετε ότι γίνεστε ένα με το Civic. Σε ότι αφορά τους χώρους, πέντε επιβάτες θα βολευτούν με άνεση, όπως κι οι αποσκευές τους, στο μεγάλο πορτ μπαγκάζ των 478 λίτρων. Στα συν της πρακτικότητας βάλτε και το ιδιαίτερα πρακτικό συρόμενο κάλυμμα, στη θέση της κλασικής εταζέρας.

Ξυραφένια οδική συμπεριφορά!

Όπου κι αν αποφασίσετε να κινηθείτε με το Civic το σίγουρο είναι πως θα ενθουσιαστείτε με την οδική του συμπεριφορά. Στην εθνική οδό η ευθυβολία του ακόμα και με απαγορευτικές ταχύτητες είναι αξιομνημόνευτη, ενώ σε εξαιρετικό επίπεδο είναι κι η ποιότητα κύλισης! Αλλά εκεί που θα το ευχαριστηθεί ο οδηγός είναι στις καμπές κάθε είδους! Ακόμα και στο όριο το Honda Civic θα συμπεριφερθεί ασφαλώς, δηλώνοντάς σου απερίφραστα ότι αντέχει κι άλλη πίεση! Οι κλίσεις από τις ανεξάρτητες σε όλους τους τροχούς αναρτήσεις είναι περιορισμένες, με το τιμόνι να παρέχει ανόθευτη την πληροφόρηση από τους εμπρός τροχούς. Ο μυημένος οδηγός μπορεί να τοποθετήσει όπως θέλει το ιαπωνικό μοντέλο πριν τη στροφή, ενώ το εντυπωσιακό είναι πως η λέξη υποστροφή δεν υπάρχει στο λεξικό του Civic.

Get it on Google Play Download on the App Store