Super star η νέα luxury Mercedes-Benz A-Class

Η Mercedes-Benz ανεβάζει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη στην κατηγορία των πολυτελών μικρομεσαίων αυτοκινήτων με τη νέα A-Class, η οποία αναβαθμίστηκε σε όλους τους τομείς και πλέον βρίσκεται στην Ελλάδα. Η A-Class εξακολουθεί να διατίθεται ως Hatchback και ως Sedan και με πολλούς κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου και υβριδικά σύνολα.

Περισσότερο δυναμική εξωτερικά

Με την πρώτη ματιά, η ανανεωμένη A-Class αποπνέει ισχύ και δυναμισμό. Στο μπροστινό τμήμα κυριαρχούν το κεκλιμένο προς τα εμπρός καπό με τα δύο power domes και το επιβλητικό ρύγχος, η νέα επένδυση ψυγείου με μοτίβο αστεριών και οι επίπεδοι προβολείς με τεχνολογία LED. Τον σπορ χαρακτήρα υπογραμμίζουν οι ζάντες με διαστάσεις έως 19 ίντσες, ο νέος πίσω διαχύτης και τα πίσω φώτα LED του βασικού εξοπλισμού, τα οποία δημιουργούν μια εντυπωσιακή εμφάνιση μέρα και νύχτα. Το πολυτελές εξωτερικό συμπληρώνεται ιδανικά από μια πλούσια γκάμα εξωτερικών χρωμάτων βαφής σε ακρυλικές και μεταλλικές αποχρώσεις.

Ακόμα πιο high-tech εσωτερικό

Στο εσωτερικό της ανανεωμένης Mercedes-Benz A-Class το αδιαμφισβήτητα κορυφαίο χαρακτηριστικό είναι η ανεξάρτητη διπλή οθόνη του βασικού εξοπλισμού, που βρίσκεται στο επίκεντρο με τη μεγάλη οθόνη οδηγού 10,25 ιντσών και τη δεύτερη οθόνη πολυμέσων 10,25 ιντσών που μοιάζουν να αιωρούνται. Παράλληλα, οι τρεις στρογγυλοί αεραγωγοί που θυμίζουν αεριοστρόβιλους, χαρακτηριστικοί της Mercedes-Benz, παραπέμπουν στον κόσμο της αεροπλοΐας. Το εξελιγμένο τιμόνι τελευταίας γενιάς, που στο βασικό εξοπλισμό επενδύεται με δέρμα νάπα, είναι μικρής διαμέτρου και ταιριάζει με το σύγχρονο ύφος της νέας, εξελιγμένης κεντρικής κονσόλας.

Σημαντικά αναβαθμισμένος εξοπλισμός

Με τον εντυπωσιακά πλούσιο βασικό εξοπλισμό, η νέα A-Class προσφέρει πολλά χαρακτηριστικά, όπως η κάμερα οπισθοπορείας, το πακέτο USB, τιμόνι σε δέρμα νάπα ή το σύστημα πλοήγησης Premium. Επιπρόσθετα, στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται οι προβολείς LED, το κάθισμα με οσφυϊκή στήριξη, οι οθόνες στο ταμπλό, όλα τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, το πακέτο στάθμευσης και το πακέτο καθρεφτών ως μέρος του πακέτου advanced. Συνολικά, η Mercedes απλοποίησε και πάλι τη λογική των πακέτων εξοπλισμού, ώστε να μην απαιτείται πολύς χρόνος για την επιλογή επιμέρους στοιχείων προαιρετικού εξοπλισμού.

Πιο ψηφιακή, πιο έξυπνη, πιο ασφαλής

Στη νέα A-Class η τελευταία γενιά του MBUX προσφέρει διαισθητικό χειρισμό και μπορεί να μαθαίνει. Η οθόνη οδηγού και η κεντρική οθόνη δημιουργούν μια ολιστική εμπειρία για τις αισθήσεις και μπορούν να προσαρμόζονται στις επιθυμίες χάρη στα νέα στυλ προβολής (Classic με όλες τις σημαντικές πληροφορίες για τον οδηγό, Sporty με το δυναμικό στροφόμετρο, Discreet με λιγότερες πληροφορίες), στους τρεις τρόπους λειτουργίας (Πλοήγηση, Υποβοήθηση, Service) και τους επτά χρωματικούς συνδυασμούς. Η κεντρική οθόνη προσφέρει όλες τις προηγούμενες λειτουργίες, όπως πλοήγηση, μέσα, τηλέφωνο, διαχείριση οχήματος κλπ., και λειτουργεί ως οθόνη αφής για τον χειρισμό της. Άλλο ένα νέο χαρακτηριστικό είναι η ενσωμάτωση του αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος για την ταυτοποίηση και την εξουσιοδότηση του οδηγού. Με την ενεργοποίηση των online υπηρεσιών στην εφαρμογή Mercedes me App η φωνητική υποβοήθηση Hey Mercedes αποκτά περισσότερες ικανότητες διαλόγου και μάθησης στη νέα A-Class.

Εξηλεκτρισμένοι και πανίσχυροι κινητήρες

Η γκάμα βενζινοκινητήρων έχει εξηλεκτριστεί στο σύνολό της και περιλαμβάνει τετρακύλινδρα σύνολα, αποκλειστικά σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο DCT 7 ή 8 ταχυτήτων. Ως ήπια υβριδικά, είναι εξοπλισμένα με πρόσθετο ηλεκτρικό σύστημα 48 Volt που υποστηρίζει τη γρήγορη εκκίνηση με 10 kW (13,6 hp) επιπλέον ισχύ. Στη βάση της γκάμας βρίσκεται η Α 200 με τον 1.33 λτ. κινητήρα των 163 ίππων και πιο πάνω τοποθετούνται οι 2λιτρες τετρακίνητες Α 220 4Matic (190 hp) και Α 250 4Matic (224 hp). Με κινητήρα πετρελαίου προσφέρεται η Α 220 d (2.0 190 hp).

Η νέα A-Class έκανε ένα ακόμη μεγάλο βήμα με τα υβριδικά ηλεκτρικά συστήματα κίνησης στην A 250 e (κατανάλωση 0,8-1,1 λτ./100 χλμ.) με τη συνδυαστική ισχύ των 218 ίππων. Η μπαταρία υψηλής τάσης βελτιώθηκε για περισσότερη αυτονομία, ενώ η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα αυξήθηκε κατά 5 kW (7 hp) αγγίζοντας πλέον τα 80 kW (109 hp). Συνδυάζεται με τον κινητήρα βενζίνης 1.33 λτ. απόδοσης 163 ίππων. Σε ό,τι αφορά τη φόρτιση, παραμένουν διαθέσιμες τρεις επιλογές: πέρα από την τυπική με 3,7 kW, η βελτιωμένη μπαταρία μπορεί επίσης να φορτίζεται με εναλλασσόμενο ρεύμα και έως 11 kW, αντί των μόλις 7,4 kW προηγουμένως. Η νέα A-Class εξακολουθεί επίσης να προσφέρει στους πελάτες την επιλογή να φορτίζουν την μπαταρία με συνεχές ρεύμα έως 22 kW. Η φόρτιση από 10% έως 80% με συνεχές ρεύμα διαρκεί περίπου 25 λεπτά, εξασφαλίζοντας μια ευέλικτη και πρακτική διαδικασία φόρτισης για την καθημερινότητα.

Στην κορυφή η Mercedes-AMG A-Class

Συνδυάζοντας ισχύ και στυλ σε compact μορφή, η νέα A-Class κάνει επίσης το ντεμπούτο της στη Mercedes-AMG και αποτελεί την κορυφαία σπορ έκδοση της σειράς μοντέλων. Το top μοντέλο Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC+ (2.0 421 hp) και, ιδιαίτερα, η Mercedes-AMG A 35 4Matic (2.0 306 hp) αποκτούν έναν νέο αέρα ανανέωσης από το Affalterbach. Με ανανεωμένη εμφάνιση, η A 35 έρχεται πιο κοντά στην οικογένεια AMG και εξακολουθεί να διατίθεται ως Hatchback και ως Sedan, ενώ η A 45 S είναι διαθέσιμη μόνο ως Hatchback όπως προηγουμένως.

Οι τιμές της νέας Mercedes-Benz A-Class
Α-Class Hatchback Τιμή
A 200 39.990 €
A 220 4MATIC 47.300 €
A 250 4MATIC 50.000 €
Mercedes-AMG A 35 4MATIC 61.250 €
Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC+ 83.350 €
A 250 e 52.550 €
A 220 d 50.000 €
Α-Class Sedan Τιμή
A 200 41.300 €
A 220 4MATIC 48.650 €
A 250 4MATIC 51.700 €
Mercedes-AMG A 35 4MATIC 63.249 €
A 250 e 55.526 €
A 220 d 51.780 €

Get it on Google Play Download on the App Store