Αχτύπητο «δίδυμο» τα νέα Opel Crossland και Mokka

Η Opel διαθέτει ισχυρή παρουσία στην πολύ δημοφιλή κατηγορία των μικρών SUV με δύο χαρισματικούς εκπροσώπους: Το πρακτικό και ευέλικτο Crossland και το τολμηρό Mokka με την επαναστατική σχεδίαση. Κάθε μοντέλο προτάσσει τα δικά του μοναδικά πλεονεκτήματα, καλύπτοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες και τα «θέλω» των αγοραστών. Τώρα αμφότερα αποκτούν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον μέσω και του προγράμματος Επιδότησης Ανταλλαγής της Opel, με συνολικό όφελος έως 2.700 ευρώ, εγγύηση τελικής τιμής, σύντομο χρόνο παράδοσης και 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση.

Opel Crossland: Πρακτικότητα με στιλ!

Το νέο Opel Crossland συνδυάζει ευελιξία με κομψότητα στο κόμπακτ καλλίγραμμο αμάξωμα των 4.217 χιλιοστών μήκους. Η χαρακτηριστική μαύρη μάσκα Vizor, τα φώτα με τις έντονες γωνίες και ο πλατύς αεραγωγός με το πλαίσιο περιμετρικά, χαρίζουν στο Crossland μια πολύ μοντέρνα όψη.

Αντίστοιχα και το εσωτερικό του παρουσιάζει μια ευχάριστη εικόνα, ενώ η προσοχή που έχει δοθεί στην κατασκευή του γίνεται άμεσα αντιληπτή από τη χρήση μαλακού υλικού στο ταμπλό με την πολύ καλή συναρμογή. Στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας είναι ενσωματωμένη η εύκολη στη χρήση οθόνη του συστήματος infotainment των 7 ιντσών. Την πρακτικότητα ενισχύει η απροβλημάτιστη εργονομία, μαζί με τις αρκετές και εξυπηρετικές θήκες για τα καθημερινά αντικείμενα. Παρότι κόμπακτ εξωτερικά, το εσωτερικό του Opel Crossland παρέχει ευρυχωρία για όλους τους επιβάτες του. Μεγάλος για την κατηγορία είναι και ο χώρος αποσκευών των 410 λίτρων. Με την προσθήκη του συρόμενου πίσω καθίσματος η ευελιξία του εσωτερικού απογειώνεται και το πορτ μπαγκάζ μεγαλώνει έως τα 520 λίτρα. Όταν πέσουν τα πίσω καθίσματα, τότε φτάνει τα 1.255 λίτρα.

Άνεση και στην οδήγηση

Στα θετικά γνωρίσματα του Opel Crossland ανήκει και η άνεση από τις αναρτήσεις του, αφού φιλτράρουν με μαλακό και στιβαρό τρόπο τις διάφορες ανωμαλίες του οδοστρώματος. Παράλληλα εξασφαλίζουν ασφάλεια σε ρυθμούς ταξιδιού, μαζί με χαμηλό θόρυβο κύλισης. Συν του ότι τα πιο ψηλά τοποθετημένα καθίσματα συγκριτικά με τα χάτσμπακ και οι πολλές γυάλινες επιφάνειες κάνουν τις όποιες μετακινήσεις ακόμα πιο ξεκούραστες.

Όσον αφορά την γκάμα των κινητήρων του νέου Opel Crossland, αυτή αποτελείται από τον 1.200άρη turbo βενζίνης με 110 και 130 ίππους και τον πετρελαιοκινητήρα των 1.5 λτ. με 110 ίππους. Τα σύγχρονης τεχνολογίας και αποδοτικά αυτά μηχανικά σύνολα συνδυάζουν κατάλληλα την απόδοση με την οικονομία σε κατανάλωση καυσίμου. Επίσης, η ισχυρότερη έκδοση 1.2 Turbo 130 hp προσφέρεται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο των 6 ταχυτήτων. Οι τιμές του Opel Crossland ξεκινούν από τις 22.400 ευρώ.

Opel Mokka: Σχεδιασμός που συναρπάζει!

Το νέο Opel Mokka προκάλεσε αμέσως αίσθηση με το συναρπαστικό του σχεδιασμό εξωτερικά, όπως και για το ανώτερης κατηγορίας εσωτερικό του, το οποίο παραπέμπει σε μεγαλύτερα SUV. Καταρχήν τραβάει πάνω του τα βλέμματα σαν μαγνήτης, αφού ξεχωρίζει αμέσως όπου και να βρεθεί, συγκεντρώνοντας κολακευτικά σχόλια για το περίτεχνης αισθητικής αμάξωμα των 4.151 χιλιοστών μήκους. Η νέα εταιρική μαύρη μάσκα Vizor με τον ενσωματωμένο «κεραυνό» της Opel στο κέντρο και τα λεπτά αιχμηρά φώτα LED, συνθέτουν ένα πολύ δυναμικό «πρόσωπο». Οι ανάγλυφες επιφάνειες και οι έντονες γωνίες συνεχίζονται στα πλαϊνά και πίσω, δημιουργώντας ένα SUV με πολύ έντονη προσωπικότητα.

Στο εσωτερικό του νέου Opel Mokka τα βλέμματα πέφτουν απευθείας στο Pure Panel, ένα ενιαίο σύνολο που αποτελείται από δυο οθόνες με διαγώνιο έως 12 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και έως 10 ιντσών για το infotainment. Το τμήμα αυτό είναι ελαφρώς στραμμένο προς τον οδηγό, ενισχύοντας έτσι το οδηγοκεντρικό προφίλ του αυτοκινήτου.

Ένα ακόμα στοιχείο που παραπέμπει σε αυτοκίνητα ανώτερης κατηγορίας, είναι η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Τα μαλακά υλικά στο ταμπλό, τα διακοσμητικά carbon και τα χρωματιστά διακοσμητικά και τα ένθετα νίκελ και μαύρης λάκας, ταιριάζουν το δυναμισμό με την πολυτέλεια. Παρά το σπορτίφ παρουσιαστικό του, το νέο Opel Mokka είναι σε θέση να καλύψει τις μεταφορικές ανάγκες τεσσάρων ατόμων, τα οποία έχουν στη διάθεσή τους 350 λίτρα για τις αποσκευές (1.105 λίτρα με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα).

opel mokka 1.5 diesel dashboard

Σπορτίφ διάθεση και στο δρόμο

Η στιβαρότητα που αποπνέει το νέο Opel Mokka γίνεται άμεσα αισθητή στον οδηγό του και στο δρόμο. Το ενισχυμένο πλαίσιο μαζί με το σχετικά σφιχτό σετάρισμα των αναρτήσεών του εξασφαλίζουν μικρές κλίσεις στις στροφές και πολύ καλό πάτημα σε κάθε διαδρομή. Έτσι ο οδηγός του είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί πλήρως και τις δυνατότητες όλων των διαθέσιμων κινητήρων του νέου Opel Mokka.

Πρόκειται για τα άμεσου ψεκασμού μηχανικά σύνολα βενζίνης 1.2 Turbo με 100, 130 και 136 ίππους και το 1.5 Diesel 110 hp. Με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων προσφέρεται η έκδοση των 130 ίππων. Παράλληλα το νέο Opel Mokka διατίθεται και ως αμιγώς ηλεκτρικό με απόδοση 136 ίππων. Κοινώς οι επιλογές είναι πολλές και όλες με έμφαση στη μειωμένη κατανάλωση, αλλά όχι εις βάρος της αποδοτικότητας και της οδικής ευχαρίστησης που παρέχει το αυτοκίνητο. Οι τιμές του πολύ μοντέρνου SUV της Opel ξεκινούν από τις 25.300 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store