Αισθησιακό & αθλητικό SUV με 25.990 ευρώ!

Αν ρωτήσετε κάποιον τι αυτοκίνητο βολιδοσκοπεί να αποκτήσει θα σας πει SUV! Αυτή είναι η νέα τάση της αυτοκίνησης τα τελευταία χρόνια, εξ ου και το τεράστιο μερίδιο αγοράς που κατέχουν, ενώ κι έτσι εξηγούνται κι οι πραγματικά πολλές επιλογές μοντέλων που έχει κανείς στη διάθεσή του.

Εμείς εστιάσαμε σε ένα SUV που έχει κάνει άλματα εξέλιξης, συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, ενσαρκώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρείας με την ονομασία Sensuous Sportiness (εξ ου κι ο τίτλος). Βέβαια το εν λόγω SUV μόνο τυχαίο δεν είναι για τη μάρκα, αλλά και για την κατηγορία του, μιας και στα χρόνια καριέρας του έχει ξεπεράσει τα 7 εκατομμύρια σε πωλήσεις. Επιτυχία που σίγουρα θα συνεχιστεί, αφού η νέα του γενιά είναι πιο όμορφη, ποιοτικότερη και τεχνολογικά προηγμένη συγκριτικά με το πρόσφατο παρελθόν. Ο πρωταγωνιστής μας δεν είναι άλλο από το Hyundai Tucson, που στην έκδοση 1.6 T-GDi 48V Hybrid 150 hp 6MT Exclusive κοστίζει από 25.990 ευρώ και προσφέρει πλήρη εξοπλισμό όπως:

  • 7 αερόσακους
  • Αυτόνομη πέδηση
  • Σύστημα προειδοποίησης εκτροπής λωρίδας και υποβοήθησης διατήρησής της
  • Σύστημα οδήγησης στο μέσον της λωρίδας
  • Σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα
  • Σύστημα προειδοποίησης εκκίνησης προπορευόμενου οχήματος & απόσπασης προσοχής οδηγού
  • Σύστημα αυτόματης ρύθμισης υψηλής σκάλας φώτων
  • Επιλογή προφίλ οδήγησης (Drive Mode Select)
  • Αυτόματο διζωνικό κλιματισμό
  • Ηλεκτρικά αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέπτες
  • Ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών
  • Πλήρη φώτα LED εμπρός
  • Κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές γραμμές καθοδήγησης
  • Σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος πίσω με επιλογέα απενεργοποίησης
  • Ιnfotainment με οθόνη αφής 8 ιντσών
  • Ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών και άλλα πολλά!

Αθλητικό και κομψό παρουσιαστικό!

Το Hyundai Tucson χάρη στο δυναμικό σχεδιασμό του κατορθώνει να κεντρίσει το ενδιαφέρον και του πλέον αδιάφορου με τον τομέα του αυτοκινήτου. Κι αυτό γιατί συνδυάζει πολυτέλεια & κομψότητα, με μια αθλητική εμφάνιση που συναρπάζει. Το πλέον ξεχωριστό τμήμα του αυτοκινήτου είναι το εμπρός, που ενσωματώνει τα παραμετρικά κρυφά φώτα, που αλλάζουν κατά πολύ το πρόσωπο του αυτοκινήτου, ανάλογα με το αν είναι σβηστά ή όχι. Επιπλέον οι πληθωρικές του διαστάσεις δίνουν περισσότερη έμφαση στο Tucson, με το μήκος του αγγίζει τα 4.500 χλστ., το πλάτος τα 1.865 χλστ., το ύψος τα 1.650 χλστ. και το μεταξόνιο ανέρχεται στα 2.680 χλστ.

Άνετη κι εκλεπτυσμένη καμπίνα!

Σε εξαιρετικά επίπεδα βρίσκεται κι η κατασκευή του εσωτερικού του Tucson, τόσο από άποψη σχεδιασμού, όσο και κατασκευαστικά. Το σύνολο των υλικών που απαρτίζουν την καμπίνα του SUV της Hyundai είναι υψηλής ποιότητας, όπως και το τελικό φινίρισμα και η συναρμογή. Εντύπωση προκαλεί η χρήση του αφρώδους υλικού στο σύνολο του ταμπλό και στο μεγαλύτερο μέρος των εμπρός θυρών. Πέρα από την ποιότητα, η καμπίνα του Hyundai Tucson διακρίνεται και με την τεχνολογία που φέρει. Πιο συγκεκριμένα θα σας ενθουσιάσουν οι δυο ψηφιακές οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων 12,25 ιντσών και μία 8 ιντσών (ή 12,25 ιντσών στις πιο ακριβές εκδόσεις) για το σύστημα πολυμέσων. Ενισχυμένη είναι όμως η πρακτικότητα κι η εργονομία, αφού τα πάντα είναι πολύ σωστά τοποθετημένα, ενώ υπάρχουν κι άφθονες θήκες για τα πράγματα σας. Επιπλέον, πέντε επιβάτες θα νιώσουν σαν το σαλόνι του σπιτιού τους, απολαμβάνοντας άφθονο αέρα για το κεφάλι και τα πόδια τους. Μεγάλο είναι και το μεγάλο πορτ μπαγκάζ με τη χωρητικότητα των 577 λίτρων.

Αποδοτικός κινητήρας κι ισοπεδωτική οδική συμπεριφορά!

Ένα τόσο δυναμικό αυτοκίνητο πρέπει να συνοδεύεται και με έναν κινητήρα που αναδεικνύει τις αρετές του και τον αστείρευτο δυναμισμό του και στο δρόμο. Το Hyundai Tucson κατορθώνει να συνδυάζει ιδανικά όλα τα παραπάνω, έχοντας σημαντική βοήθεια κι από το turbo μηχανικό σύνολο των 1.598 κ.εκ. με απόδοση 150 ίππων στις 5.500 σ.α.λ. και 250 Nm ροπής που αποδίδονται στις 1.500-4.000 σ.α.λ. Το αποδοτικό μοτέρ κατορθώνει να επιταχύνει το αμάξωμα των 1.463 κιλών έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 10,3 δλ., με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 189 χλμ./ώρα. Η μέση εργοστασιακή κατανάλωση και εκπομπές οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα βρίσκονται στα 6,6 λτ./100 χλμ. και 150 γρ./χλμ. αντίστοιχα.

 Στο δρόμο το Tucson θα σας πάει απλά παντού, με άνεση, αλλά πρωτίστως με ασφάλεια. Η ανάρτηση αποτελείται από γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, η οποία «σιδερώνει» κάθε ανωμαλία του οδοστρώματος, με την ποιότητα κύλισης να είναι κορυφαία. Στον αυτοκινητόδρομο δεν θα αντιμετωπίσετε το παραμικρό, με την ευθυβολία να είναι υποδειγματική, ενώ και στις στροφές το SUV της Hyundai στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Οι κλίσεις είναι αναμενόμενες για ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας, με το τιμόνι να παρέχει την απαιτούμενη πληροφόρηση και τα φρένα επιβραδύνουν δυνατά το πληθωρικό μικρομεσαίο SUV.

Get it on Google Play Download on the App Store