Άκρως συμφέρουσα αγορά τώρα το Kia XCeed

Με τις τιμές σε αρκετά καινούργια αυτοκίνητα να έχουν αυξηθεί σημαντικά, ο κόσμος ψάχνει εκείνο που έχει παραμείνει προσιτό, ενώ προσφέρει πολύ περισσότερα για τα λεφτά που κοστίζει. Μια τέτοια πάρα πολύ συμφέρουσα πρόταση αγοράς αυτή την περίοδο, είναι το Kia XCeed.

Από 22.890 ευρώ με τα πάντα όλα

Το μικρομεσαίο Crossover με  τη δυναμική εμφάνιση, την προσεγμένη συνολικά κατασκευή, το δυνατό κινητήρα των 160 ίππων και με φουλ στάνταρ εξοπλισμό, πωλείται τώρα σε τιμές που ξεκινούν από τις 22.890 ευρώ. Ποσό που αφορά την έκδοση 1.5 T-GDi 160 PS LX Optimum iMT 48V Hybrid. Από το αρχικό μοντέλο περιλαμβάνει 6 αερόσακους, αυτόνομο φρενάρισμα, διατήρηση λωρίδας, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων, αυτοματισμό μεγάλης σκάλας προβολέων και οθόνη αφής 8 ιντσών. Επιπλέον διαθέτει όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, Full LED φώτα, κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών.

Με 1.400 ευρώ παραπάνω (24.290 ευρώ) πωλείται η έκδοση Dynamic, με μεγαλύτερη οθόνη 10,25 ιντσών, εργοστασιακό σύστημα πλοήγησης, πίσω φιμέ κρύσταλλα, 18άρες ζάντες και επένδυση καθισμάτων με ύφασμα και συνθετικό δέρμα. Εξαιρετικά συμφέρον είναι και με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7DCT, καθώς ξεκινά από τις 24.490 ευρώ στην έκδοση Optimum και από 25.890 ευρώ το Dynamic.

Πλουσιοπάροχο μέσα – έξω

Ανεξαρτήτως έκδοσης, ορισμένα ακόμα στοιχεία που κερδίζουν αμέσως τον ενδιαφερόμενο, είναι η μυώδης και σπορτίφ εξωτερική του εμφάνιση, η οποία διαφέρει σημαντικά από εκείνη του χάτσμπακ Ceed. Η αυξημένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος των 172 χιλιοστών, τα προστατευτικά τμήματα και το τύπου κουπέ τελείωμα, συνθέτουν ένα πολύ όμορφο παρουσιαστικό.

Αντίστοιχα και στο εσωτερικό έχει δοθεί προσοχή στη λεπτομέρεια, ξεκινώντας από την ποιότητα. Μαλακά υλικά καλύπτουν πολλές επιφάνειες στο ταμπλό με τις ραφές, καθώς και στις πόρτες. Η στιβαρή συναρμογή συνδυάζεται με πολύ καλό φινίρισμα και επενδύσεις χρωμίου και μαύρης λάκας. Ο οδηγός από την πλευρά του θα νιώσει οικία και άνετα αμέσως, όπως και οι υπόλοιποι επιβάτες, χάρη στους γενναιόδωρους χώρους. Αρκετό είναι και το πορτ μπαγκάζ των 380 λίτρων με το μεγάλο άνοιγμα και το τετραγωνισμένο σχήμα.

Ιδανικό ταίριασμα κινητήρα – οδικής συμπεριφοράς

Πολύ επιτυχημένος είναι και ο συνδυασμός του 1.5 T-GDi κινητήρα με το στήσιμο των ανεξάρτητων αναρτήσεων και το στιβαρό πλαίσιο. Το 4κύλινδρο μηχανικό σύνολο αποδίδει 160 ίππους και 253 Nm ροπής, συνδυαζόμενο με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V. Εμφανίζει ραφιναρισμένη λειτουργία, γραμμική απόδοση και είναι σε θέση να χαρίσει ανά πάσα ώρα σβέλτες επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 9,0 δλ.). Επίσης, η κατανάλωση συγκρατείται σε λογικά επίπεδα (5,9-6,4 λτ./100 χλμ.), όπως και οι εκπομπές CO2 (134-146 γρ./χλμ.).

Στην οδήγηση το XCeed εμπνέει αμέσως σιγουριά και είναι σε θέση να ικανοποιήσει και όσους αρέσκονται σε πιο γρήγορους ρυθμούς. Οι αναρτήσεις με την σχετικά σφιχτή ρύθμιση ελέγχουν αποτελεσματικά τις κινήσεις του αμαξώματος ακόμα και υπό πίεση, με τις αντιδράσεις να είναι ήπιες και ελεγχόμενες στις στροφές. Παράλληλα στις ευθείες κινείται με υποδειγματική σταθερότητα, «καταπίνοντας» άνετα χιλιόμετρα στα ταξίδια.

Get it on Google Play Download on the App Store