Αν τα θέλεις όλα από 20.200 ευρώ, τότε Skoda Kamiq!

Για την πλειοψηφία του αγοραστικού κοινού η απόκτηση ενός νέου αυτοκινήτου συνεπάγεται SUV και μάλιστα δίχως δεύτερη σκέψη. Στην κατηγορία των Μικρών SUV οι προτάσεις είναι σίγουρα πολλές, ωστόσο υπάρχει ένα μοντέλο που ξεχωρίζει για την αρτιότητά του σε όλους τους καίριους τομείς, ενώ διατίθεται σε προσιτές και πολύ ανταγωνιστικές τιμές.

Με τιμή από 20.200 ευρώ, προσφέρεται το ολοκληρωμένο Skoda Kamiq με τον 1.000άρη TSI κινητήρα των 110 ίππων στην έκδοση Ambition. Στον εξοπλισμό του διαθέτει 6 αερόσακους, σύστημα αυτόνομης πέδησης με αναγνώριση πεζών, σύστημα διατήρησης της λωρίδας, cruise control και περιοριστή ταχύτητας, ηλεκτρικούς καθρέπτες, οθόνη αφής 8 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, διζωνικό κλιματισμό ηλεκτρονικά ελεγχόμενο, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών και πολλά ακόμα.

Παράλληλα, το Skoda Kamiq πωλείται και με τον δυνατότερο 1.5 TSI κινητήρα των 150 ίππων, αποκλειστικά με το 7άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG. Με το ίδιο κιβώτιο συνδυάζεται κι ο κινητήρας των 110 ίππων. Επιπλέον, το Kamiq διαθέτει και κινητήρα φυσικού αερίου, την έκδοση G-TEC, με απόδοση 90 ίππων.

Δυναμική εμφάνιση με πολυτελείς νότες

Ο σχεδιασμός του Skoda Kamiq καταφέρνει να ισορροπεί ανάμεσα στο δυναμισμό και την πολυτέλεια. Το Kamiq σε αρκετούς θα θυμίσει το Kodiaq, αλλά και το Karoq, κάτι απόλυτα λογικό αφού ενστερνίζεται στοιχεία κι από τα δυο μοντέλα. Στο ξεχωριστής αισθητικής εμπρόσθιο μέρος αυτό που θα ενθουσιάσει τους περισσότερους, είναι η διάταξη των δυο τμημάτων για τους προβολείς. Αναλυτικότερα τα φώτα ημέρας βρίσκονται πάνω από το κύριο σώμα προβολέων, δομή που ταιριάζει ιδανικά με το πληθωρικό καπό του Kamiq. Ο σχεδιασμός συνεχίζεται αρμονικά και στο πλάι, όπως και στο πίσω μέρος του.

Ποιότητα και αυξημένες ανέσεις στο εσωτερικό

Το εσωτερικό του Skoda Kamiq ενσωματώνει οτιδήποτε ζητάει ο σύγχρονος και απαιτητικός οδηγός. Σημείο αναφοράς αποτελεί η ποιότητα κατασκευής, την οποία ενισχύουν το αφρώδες υλικό που καλύπτει το ταμπλό, καθώς και η στιβαρή συναρμογή. Τη σύγχρονη εικόνα τονίζουν με τη σειρά τους ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η οθόνη αφής του συστήματος infotainment (ανάλογα την έκδοση). Χωροταξικά, το Kamiq είναι από τα πιο ευρύχωρα αυτοκίνητα της κατηγορίας του. Με μήκος 4.241 χλστ., πλάτος 1.793 χλστ., ύψος 1.553 χλστ. και μεταξόνιο 2.651 χλστ., οι χώροι της καμπίνας συγκρίνονται με μεγαλύτερων αυτοκινήτων. Στο πίσω κάθισμα υπάρχει αρκετός αέρας για το κεφάλι και τα πόδια, ακόμα και για τους ψηλούς επιβάτες, ενώ μεγάλο είναι και το πορτ μπαγκάζ των 400 λίτρων (στην έκδοση φυσικού αερίου G-TΕC είναι 278 λτ. λόγω των δεξαμενών CNG).

Πλούσια γκάμα κινητήρων & άριστη οδική συμπεριφορά

Ανεξάρτητα από τον τύπο του κινητήρα που θα αποφασίσετε να αποκτήσετε το Kamiq, το σίγουρο είναι ότι θα ικανοποιηθείτε, τόσο από άποψη απόδοσης, όσο και κατανάλωσης. Ο δημοφιλής 1.0 TSI των 110 ίππων και 200 Nm ροπής ταιριάζει ιδανικά στο αυτοκίνητο, εμφανίζοντας ικανοποιητικό τράβηγμα από το χαμηλό φάσμα στροφών έως και τον κόφτη. Το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων αναδεικνύει περαιτέρω τις αρετές του μοτέρ με την πολιτισμένη λειτουργία και τις σβέλτες επιδόσεις. Το σπριντ από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα απαιτεί 10,1 δλ., ενώ η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 199 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με τις εργοστασιακές μετρήσεις, η μέση κατανάλωση βενζίνης είναι 5,5 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 124 γρ./χλμ. 

Τεράστια οικονομία σε κόστος καυσίμων παρέχει το Kamiq 1.0 G-TEC των 90 ίππων και 160 Nm ροπής. Με μεικτή κατανάλωση 3,6 κιλά/100 χλμ. CNG, το κόστος είναι σχεδόν 4 ευρώ/100 χλμ. (με τιμή CNG 1,150 ευρώ/κιλό). Επιπλέον, με εκπομπές CO2 100 γρ./χλμ. δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και μπαίνει ελεύθερα στο δακτύλιο. Στην κορυφή της γκάμας από πλευράς απόδοσης, τοποθετείται ο κινητήρας 1.5 TSI των 150 ίππων και 250 Nm ροπής. Σε συνδυασμό με το στάνταρ DSG7 προσφέρει επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 8,3 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 215 χλμ./ώρα με μεικτή κατανάλωση 6,0 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 136 γρ./χλμ.

Πλήρως ικανοποιημένοι θα μείνετε όμως κι από την οδική συμπεριφορά του Kamiq, καθώς οι αναρτήσεις του συμβάλλουν στην άνεση, αλλά και στο στιβαρό πάτημα στο δρόμο. Φιλτράρουν αποτελεσματικά τις διάφορες ανωμαλίες των δρόμων και κρατούν σταθερό το αμάξωμα, ακόμα και σε γρήγορους ρυθμούς, που μπορεί εύκολα να αναπτύξει και να διατηρήσει με όλα τα μηχανικά σύνολα.

Get it on Google Play Download on the App Store