Ανατρέπει τα δεδομένα και σε τιμή το VW Taigo

Η Volkswagen διαθέτει μια πληρέστατη γκάμα από SUV, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αγοραστών, κάθε οικονομικής δυνατότητας και απαιτήσεων. Από μικρά και μικρομεσαία SUV, έως μεσαία και πολυτελείας. Ειδικά στη δημοφιλή κατηγορία των B-SUV έχει τρεις εκπροσώπους, το T-Cross, το T-Roc και το Taigo.

Ανάμεσα σε αυτά, ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το μοναδικό μικρό Coupe SUV, το στιλάτο Taigo, το οποίο φέρνει νέα δεδομένα, τόσο από πλευράς αμαξώματος, όσο και σε τιμές. Παρά το γεγονός ότι σε διαστάσεις (μήκος 4.266 χλστ.) τοποθετείται στο άνω άκρο των μικρών SUV, οι τιμές του είναι προσιτές και σχεδόν ίδιες με εκείνες του μικρότερου T-Cross.

Από την έκδοση Life εφοδιάζεται με όλα τα στοιχεία ασφαλείας, υποβοήθησης του οδηγού και ανέσεων όπως: 7 αερόσακους, αυτόνομη πέδηση, διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας, ψηφιακό πίνακα οργάνων, οθόνη 8 ιντσών, κλιματισμό, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός – πίσω και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών. Με όλα αυτά και πολλά ακόμα, το 1.0 TSI 95 PS κοστίζει από 21.100 ευρώ, ενώ το 1.0 TSI 110 PS με στάνταρ το 7άρι DSG ξεκινά από τις 23.800 ευρώ.

Ο αρχικός 1.0 TSI έχει ισχύ 95 ίππων και 175 Nm ροπής από τις μόλις 1.600 σ.α.λ. Με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων των 5 σχέσεων, το Taigo επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 11,1 δλ. και φτάνει τα 183 χλμ./ώρα τελικής. Η VW ανακοινώνει 5,5 λτ./100 χλμ. κατανάλωση και 124 γρ./χλμ. εκπομπές CO2. Ο πιο δυνατός 1.0 TSI των 110 ίππων και 200 Nm ροπής, επιτυγχάνει 0-100 χλμ./ώρα σε 10,9 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 191 χλμ./ώρα, με κατανάλωση 5,9 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 134 γρ./χλμ.

Στα πολύ θετικά γνωρίσματα του Taigo ανήκει και η ισορροπημένη οδική του συμπεριφορά, όπου θυμίζει μεγαλύτερο αυτοκίνητο, όσο κλισέ κι αν ακούγεται. Το στιβαρό πλαίσιο, οι αναρτήσεις με την σχετικά σφιχτή ρύθμιση και ο χαμηλός θόρυβος κύλισης, είναι τα πρώτα στοιχεία που αντιλαμβάνεται ο οδηγός. Παράλληλα, το τιμόνι είναι το πρώτο που σε βάζει στο κλίμα, με το πολύ καλό του βάρος και την επάρκεια πληροφοριών για τα δρώμενα του εμπρός μέρους.

Δείτε ποιο είναι το φθηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα

Στα σημαντικά ατού του Taigo ανήκουν και οι χώροι, αφού είναι σε θέση με ευκολία να μεταφέρει μια τετραμελή παρέα ή οικογένεια με τις αποσκευές, στο μεγάλο πορτ μπαγκάζ των 440 λίτρων. Εμφανισιακά και σε ποιότητα, το εσωτερικό του Taigo είναι γνώριμο, καθώς προέρχεται αυτούσιο από το ανανεωμένο Polo. Εργονομία και ευχρηστία κινούνται στα ανώτερα στρώματα, ενώ το ταμπλό αποτελείται από μαλακό πλαστικό τόσο πάνω, όσο και κάτω από το κυρίως τμήμα.

Get it on Google Play Download on the App Store