Απολαυστικό Volvo C40 Recharge χωρίς συμβιβασμούς

To μέλλον της Volvo είναι ηλεκτρικό και το νέο Volvo C40 Recharge, αποτελεί το πρώτο μοντέλο στην ιστορία της Volvo που σχεδιάστηκε αποκλειστικά ως αμιγώς ηλεκτρικό. Άλλωστε, μέχρι το 2025, η εταιρεία σκοπεύει το 50% των παγκόσμιων πωλήσεών της να προέρχεται από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το υπόλοιπο από υβριδικά. Μέχρι το 2030, το σχέδιό της προβλέπει κάθε αυτοκίνητο που διαθέτει στην αγορά να είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Επόμενο σημαντικό μοντέλο της Volvo που θα αποκαλυφθεί στις 9 Νοεμβρίου και θα σημάνει την αρχή μιας νέας εποχής για τη μάρκα στους τομείς της ασφάλειας, ποιότητας και καινοτομίας, είναι το κορυφαίας τεχνολογίας Volvo EX90.

Μοναδικός σχεδιασμός που συναρπάζει

Το Volvo C40 Recharge διαθέτει όλα τα οφέλη ενός SUV, αλλά σε πιο δυναμική και κομψή σχεδιαστική φόρμα. Στο εμπρός τμήμα του παρουσιάζει ένα νέο πρόσωπο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της μάρκας και περιλαμβάνει προβολείς με τεχνολογία pixel. Εκεί όμως που ανατρέπει τα δεδομένα το C40 Recharge είναι στο πίσω μέρος του, με τη εντυπωσιακή σχεδίαση και τη χαμηλή γραμμή οροφής, που «σβήνει» ομαλά στο SUV Coupe αμάξωμα των 4.440 χιλιοστών μήκους. Η κατασκευή του γίνεται στο εργοστάσιο της Γάνδης, ένα από τα μεγαλύτερα της εταιρείας, όπου στην ίδια μονάδα παράγεται επίσης το XC40 Recharge.

Πολυτέλεια και υψηλή τεχνολογία σε αρμονία

Όπως κάθε Volvo, έτσι και το C40 Recharge προσφέρει υψηλή πολυτέλεια και τεχνολογία στο εσωτερικό του. Αυτό δημιουργήθηκε χωρίς να χρησιμοποιηθεί καθόλου δέρμα και αποτελεί απτή έκφραση της υπεύθυνης πολυτέλειας της Σουηδικής μάρκας. Επίσης, έχει γίνει ευρεία χρήση μαλακών υλικών στο ταμπλό και στις πόρτες, ενώ το φινίρισμα και η συναρμογή είναι ανωτέρου επιπέδου.

Το Volvo C40 Recharge διαθέτει ένα ιδιαίτερα σύγχρονο σύστημα infotainment με κατακόρυφη οθόνη αφής 9 ιντσών τύπου tablet, εξελιγμένο σε συνεργασία με την Google. Προσφέρει εφαρμογές Google και ενσωματωμένες υπηρεσίες όπως το Google Maps, το Google Assistant και το Google Play Store. Πρόσθετα, τα απεριόριστα δεδομένα παρέχουν εξαιρετική συνδεσιμότητα και το C40 Recharge θα λαμβάνει ασύρματες αναβαθμίσεις λογισμικού. Ο οδηγός παράλληλα λαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες από τον πίνακα οργάνων με τη νέας γενιάς οθόνη των 12 ιντσών.

Ένα ακόμα στάνταρ στοιχείο εξοπλισμού που θα κάνει τους επιβάτες να νιώσουν ακόμα πιο ευχάριστα και να απολαύσουν κάθε διαδρομή, είναι η σταθερή πανοραμική οροφή με το φιμέ κρύσταλλο που παρέχει αποτελεσματική προστασία από τον ήλιο. Τη ζωή του οδηγού διευκολύνει αφάνταστα ο αισθητήρας βάρους που ενσωματώνεται στο κάθισμα, αφού με το που θα κάτσει ενεργοποιούνται όλες οι λειτουργίες, δίχως να χρειάζεται πάτημα κανενός διακόπτη. Επιπλέον, όλοι οι φιλοξενούμενοι του Volvo XC40 Recharge θα μετακινηθούν χωρίς παραχωρήσεις, έχοντας στη διάθεσή τους 413 λίτρα για τις αποσκευές, συν 31 λίτρα κάτω από το εμπρός καπό.

Δείτε εδώ περισσότερα για το νέο Volvo C40 Recharge

SUV Coupe που παράγει δύναμη, όχι ρύπους

Το νέο Volvo C40 Recharge προσφέρεται σε δύο εκδόσεις ισχύος, με ένα ή δύο ηλεκτροκινητήρες και αντίστοιχα με κίνηση μπροστά ή σε όλους τους τροχούς.

Με τον ένα ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη στον εμπρός άξονα, η ισχύς φτάνει τους 231 ίππους και τα 330 Nm ροπής. Η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 7,4 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ./ώρα (όπως σε όλα τα νέα Volvo). Η συνδυαστική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας είναι 18,1 kWh/100 χλμ. και η αυτονομία είναι 437 χιλιόμετρα. Οι χρόνοι φόρτισης για την μπαταρία των 69 kWh είναι 28 λεπτά από το 10% έως το 80% σε ταχεία φόρτιση 130 kW DC, ή σε 7 ώρες (0% έως 100%) σε επιτοίχιο φορτιστή 11 kW AC.

Το πιο ισχυρό Volvo C40 Recharge Twin Motor διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν για κάθε άξονα. Η συνολική ιπποδύναμη φτάνει τα 408 άλογα και η ροπή τα 660 Nm, ισχύς που το εκτοξεύει ακαριαία στα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,7 δευτερόλεπτα. Επίσης, η μέση κατανάλωση είναι στις 19,9 kWh/100 χλμ. και η αυτονομία αγγίζει τα 449 χιλιόμετρα (μπαταρία 78 kWh). Όσον αφορά τους χρόνους φόρτισης, 28 λεπτά αρκούν για το 10% έως το 80% σε 130kW DC, ενώ σε επιτοίχιο φορτιστή 11 kW AC απαιτούνται 8 ώρες (0% έως 100%).

Ανέσεις και ασφάλεια ανωτέρου επιπέδου

Η άνεση και η ασφάλεια στην οδήγηση αποτελεί παραδοσιακό γνώρισμα των Volvo. Κανόνα που ακολουθεί κατά γράμμα και το Volvo C40 Recharge, αφού μπορεί να κινηθεί από χαλαρούς ρυθμούς έως πολύ σβέλτους, ανάλογα με τις συνθήκες και τις διαθέσεις του οδηγού του. Ανεξαρτήτως διαδρομής, οι κατάλληλα ρυθμισμένες ανεξάρτητες αναρτήσεις, το στιβαρό πλαίσιο και η πολύ δύναμη που μοιράζεται στον εμπρός ή και στους δύο άξονες, παρέχουν σιγουριά και τη δυνατότητα εκμετάλλευσης της ισχύος ανά πάσα ώρα και στιγμή. Στις ευθείες το αυτοκίνητο εμφανίζεται ακλόνητο και ενθουσιάζει με την ευκολία που επιταχύνει, όταν για παράδειγμα χρειαστεί να κάνει μια προσπέραση. Πολύ εξυπηρετικό είναι και το One Pedal Drive, καθώς το αυτοκίνητο επιβραδύνει αποτελεσματικά, έως και ακινητοποιείται πλήρως δίχως τη χρήση φρένου.

Αποκτήστε το online με πρόσθετες παροχές

Το αμιγώς ηλεκτρικό Volvo C40 Recharge είναι διαθέσιμο online, απλοποιώντας δραστικά τον τρόπο που προσφέρεται. Επιπλέον, συνοδεύεται από ένα έξυπνο πακέτο παροχών, που περιλαμβάνει στοιχεία όπως η συντήρηση, η εγγύηση και η οδική βοήθεια.

Μεγάλα οφέλη με το πρόγραμμα «Κινούμαι ηλεκτρικά»

Σημαντικά είναι τα οφέλη που παρέχονται από την επιδότηση αγοράς ή μίσθωσης μέσω του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά Β’ Κύκλος». Έτσι η απόκτηση του νέου Volvo C40 Recharge γίνεται ακόμα πιο ελκυστική, καθώς το ποσό της επιδότησης φτάνει τις 8.000 ευρώ. Πρόσθετα παρέχεται επιπλέον επιδότηση 1.000 ευρώ σε περίπτωση απόσυρσης παλαιού οχήματος και επιδότηση αγοράς 500 ευρώ για την αγορά έξυπνου φορτιστή.

Δείτε εδώ περισσότερα για το νέο Volvo C40 Recharge

Get it on Google Play Download on the App Store