Απόλυτη εμπειρία οδήγησης με το Volvo XC60 Recharge

Ένας οδηγός έχει πλέον μεγάλες και πολλαπλές απαιτήσεις από ένα αυτοκίνητο, ειδικά όταν πρόκειται για μοντέλο υψηλής πολυτέλειας και με τεχνολογία αιχμής. Εκεί δεν γίνονται συμβιβασμοί και παραχωρήσεις σε κανέναν τομέα, όπως είναι στην ποιότητα, τον σχεδιασμό, την αποδοτικότητα του κινητήρα και στη συνδεσιμότητα. Το Volvo XC60 Recharge είναι το απόλυτο μεσαίο Plugin Hybrid SUV, το οποίο κάνει απολαυστική κάθε διαδρομή, ενώ οι ενσωματωμένες υπηρεσίες Google το καθιστούν πιο έξυπνο από ποτέ.

Σκανδιναβική πολυτέλεια

Το Volvo XC60 επιβάλλεται με την παρουσία του από την πρώτη κιόλας στιγμή. Η πολυτέλεια και ο δυναμισμός κυριαρχούν σε κάθε πλευρά του μυώδους και καλλίγραμμου αμαξώματος των 4.708 χιλιοστών μήκους, στο οποίο έχει δοθεί η μέγιστη προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια. Αντίστοιχη είναι και η εικόνα στο εσωτερικό του, όπου η ποιότητα είναι υπεράνω κριτικής. Ορισμένες λεπτομέρειες που κάνουν αμέσως τη διαφορά, είναι οι Tailored Wool Blend ταπετσαρίες στα καθίσματα, τα ένθετα διακοσμητικά από γνήσιο ξύλο και ο απαράμιλλης αισθητικής χειροποίητος κρυστάλλινος επιλογέας ταχυτήτων της Orrefors. Παράλληλα, όλοι οι επιβάτες θα νιώσουν πολύ άνετα στα αναπαυτικά καθίσματα, ενώ έχουν στη διάθεσή τους ένα μεγάλο χώρο αποσκευών 468 λίτρων.

Infotainment σε συνεργασία με την Google

Στα τεχνολογικά σημεία αναφοράς του Volvo XC60 ανήκει και το νέο σύστημα infotainment με βάση το Android και ενσωματωμένες υπηρεσίες Google, με το φιλικό προς το χρήστη interface και την ασυναγώνιστη συνδεσιμότητα. Με το Google Assistant, οι οδηγοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη φωνή τους για να χειριστούν διάφορες λειτουργίες, όπως να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία, να ορίσουν έναν προορισμό, να παίξουν μουσική και podcast και να στείλουν μηνύματα, έχοντας σε όλες τις περιπτώσεις τα χέρια τους στο τιμόνι.

Οδήγηση χωρίς συμβιβασμούς

To Volvo XC60 Recharge είναι ένα Plugin Hybrid υψηλής απόδοσης, αλλά με πολύ χαμηλή κατανάλωση, χωρίς να θυσιάζει την οδηγική εμπειρία, ακόμα και όταν κινείται αμιγώς ηλεκτρικά. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις, την T6 AWD και την κορυφαία T8 AWD, αμφότερες με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων.

Το XC60 Recharge T6 AWD με τη συνδυαστική ισχύ των 350 ίππων ταιριάζει ένα 2λιτρο turbo βενζινοκινητήρα απόδοσης 253 ίππων και 350 Nm ροπής και ηλεκτροκινητήρα 145 ίππων και 309 Nm ροπής. Η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 5,7 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ./ώρα (όπως σε όλα τα νέα Volvo). Στο Recharge T8 AWD η συνδυαστική δύναμη φτάνει τους 455 ίππους, χάρη στην επιπλέον ισχύ του 2.0Τ μηχανικού συνόλου βενζίνης των 310 ίππων και 400 Nm ροπής. Οι επιταχύνσεις είναι ακόμα πιο καταιγιστικές, αφού τα πρώτα 100 χλμ./ώρα είναι υπόθεση μόλις 4,9 δευτερολέπτων.

Καθημερινές διαδρομές χωρίς χρήση βενζίνης

Αμφότερα τα Volvo XC60 Recharge ενσωματώνουν μια μπαταρία ενεργειακής απόδοσης 18,8 kW (14,9 kW καθαρή), η οποία προσφέρει μεικτή ηλεκτρική αυτονομία 77 χιλιομέτρων ή 94 χιλιόμετρα στην πόλη. Έτσι, οι καθημερινές μετακινήσεις μπορούν να γίνουν χωρίς τη χρήση βενζίνης, παρά μόνο αμιγώς ηλεκτρικά. Παράλληλα εξασφαλίζεται πολύ χαμηλή κατανάλωση βενζίνης της τάξεως των 1,0-1,3 λτ./100 χλμ., με εκπομπές CO2 23-30 γρ./χλμ. και μεικτή κατανάλωση ρεύματος 19,3 kWh/100 χλμ. Σχετικά με τη φόρτιση, με το ενσωματωμένο διφασικό φορτιστή 6,4kW, το XC60 Recharge θα αναπληρώσει την ενέργειά του από το 0% έως το 100% σε τρεις ώρες.

Δείτε εδώ περισσότερα για το Volvo XC60 Recharge.

Get it on Google Play Download on the App Store