Audi Q4 e-tron: Το κορυφαίο SUV της νέας εποχής!

Η νέα εποχή του αυτοκινήτου είναι η ηλεκτροκίνηση, η οποία αλλάζει ριζικά τον τρόπο που κινούμασταν έως και τώρα! H Audi, μια μάρκα που πάντοτε οδηγεί τις εξελίξεις, φέρνει το μέλλον της κινητικότητας στο δρόμο, μέσω του εντυπωσιακού σε κάθε τομέα Q4 e-tron.

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της γερμανικής φίρμας συγκεντρώνει όλες τις αξίες της εταιρείας, όπως την υψηλή και πρωτοποριακή τεχνολογία, την κορυφαία ποιότητα, την πολυτέλεια, αλλά και την σπορτίφ οδική συμπεριφορά. Το νέο Q4 e-tron προσφέρεται κι ως Sportback με τρία συστήματα κίνησης και με δυο διαφορετικής ενεργειακής χωρητικότητας μπαταρίες. Η συνολική αυτονομία ξεκινάει από τα 349 χλμ. και μπορεί να φτάσει έως και τα 543 χλμ., για την έκδοση Q4 50 e-tron Sportback με την μπαταρία των 82 kWh.

Τιμολογιακά τώρα, το πισωκίνητο Q4 35 e-tron των 170 ίππων με την μπαταρία των 55 kWh κοστίζει από 45.800 ευρώ. Οι δυο επόμενες εκδόσεις Q4 40 e-tron με 204 ίππους και το Q4 50 e-tron quattro των 299 ίππων, εξοπλίζονται με την μπαταρία των 82 kWh και κοστίζουν από 53.150 και 59.650 ευρώ αντίστοιχα. Μάλιστα η τελευταία έκδοση είναι κι η κορυφαία του ηλεκτρικού SUV Q4 e-tron, με ηλεκτρικούς κινητήρες και στους δύο άξονες, προσφέροντας έτσι 4κίνηση στο μοντέλο. Όλα τα Q4 e-tron συνοδεύονται με πλούσιο εξοπλισμό άνεσης κι ασφάλειας, εξασφαλίζοντας πληρότητα και αρτιότητα στο μελλοντικό του κάτοχο. Επίσης, με το Sportback αμάξωμα οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

  • Q4 Sportback e-tron 35: 47.950 ευρώ
  • Q4 Sportback e-tron 40: 55.300 ευρώ
  • Q4 Sportback e-tron 50 quattro: 61.800 ευρώ

Γοητευτικό & συναρπαστικό αμάξωμα!

Σίγουρα τα όσα γράφουμε στον παραπάνω τίτλο δεν τα διαβάζετε για πρώτη φορά για ένα Audi. Ο δυναμικός σχεδιασμός που συνοδεύει τα αυτοκίνητα της μάρκας με σήμα τους τέσσερις τεμνόμενους κύκλους, εφαρμόζεται και στο φουτουριστικό Q4 e-tron. Η μεγάλη Singleframe, κλειστή μάσκα θα αιχμαλωτίσει αρχικά το βλέμμα σας, η οποία πλαισιώνεται από τα αιχμηρά LED φωτιστικά σώματα. Η μυώδης εικόνα του εντείνεται από τους τονισμένους «ώμους» του αμαξώματος, ενώ στο οπίσθιο τμήμα ξεχωρίζει η λωρίδα φωτός που συνδέει τα φωτιστικά σώματα. Πέρα από την εντυπωσιακή εμφάνιση του, το Audi Q4 e-tron έχει κι εμφατικές διαστάσεις που συμβάλλουν στο να φαίνεται ακόμα πιο επιβλητικό στο δρόμο. Αναλυτικότερα, το μήκος του είναι 4.588 χλστ., το πλάτος 1.865 χλστ, το ύψος 1.632 χλστ. και το μεταξόνιο 2.764 χλστ. Κι επειδή στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα η αεροδυναμική είναι μείζονος σημασίας, ο συντελεστής οπισθέλκουσας στο Q4 e–tron αγγίζει το 0,28 ενώ στο Sportback φτάνει σε ακόμη χαμηλότερη τιμή, μόλις 0,26.

Καμπίνα: Φουλ της τεχνολογίας και της άνεσης!

Το εσωτερικό του Audi ξεχωρίζει με τις καθαρές γραμμές, το οδηγοκεντρικό ταμπλό, αλλά και την άφθονη πολυτέλεια που συνοδεύει κάθε εκατοστό της καμπίνας. Ο απαιτητικός οδηγός απολαμβάνει την κεντρική μεγάλη οθόνη αφής (διαθέσιμη από 10,1 έως και 11,6 ίντσες), ενώ για την πληροφόρησή του φροντίζει και ο παραμετροποιήσιμος ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10,25 ιντσών. Το τεχνολογικό highlight του Q4 είναι το νέο head-up display επαυξημένης πραγματικότητας, με το οποίο μπορεί να εφοδιαστεί το Audi Virtual Cockpit, διευκολύνοντας κατά πολύ την πλοήγηση του οδηγού.

Εξαιρετικής έμπνευσης είναι κι η αιωρούμενη κονσόλα που φιλοξενεί το μικρό επιλογέα του κιβωτίου ταχυτήτων της μιας σχέσης. Οι επιβάτες του Audi Q4 e-tron πέρα από το εξαιρετικά ποιοτικό εσωτερικό, απολαμβάνουν κι άφθονους χώρους, με το επίπεδο πάτωμα να δίνει τη δυνατότητα στο μεσαίο φιλοξενούμενο να βολευτεί σαν να είναι στο σαλόνι του σπιτιού του. Ο χώρος αποσκευών του Audi Q4 e-tron βρίσκεται στα 520 λτ. (φτάνει έως τα 1.490 λτ με την αναδίπλωση των καθισμάτων) και ικανοποιεί με το πλήρως εκμεταλλεύσιμο σχήμα του. Επίσης, κάτω από το δάπεδο υπάρχει και ειδική θέση για τα καλώδια φόρτισης.

Κινητήρια σύνολα για κάθε ανάγκη κι απαίτηση!

Τα νέα Audi Q4 e-tron & Q4 Sportback e-tron προσφέρονται με δύο διαφορετικής ενεργειακής χωρητικότητας μπαταρίες ιόντων-λιθίου και τρία συστήματα κίνησης που μπορούν να καλύψουν κάθε πτυχή της καθημερινότητάς σας! Είτε πρέπει να κινηθείτε εντός των τειχών της πόλης, είτε εκτός αυτών, το Audi Q4 e-tron είναι απολαυστικό κι αποδοτικό συνάμα. Με αυτονομία που ξεκινάει από τα 349 χλμ. κι αγγίζει τα έως και 543 χλμ., το Q4 e-tron «υπόσχεται» να σας οδηγήσει παντού. Η μικρότερη μπαταρία των 55 kWh συνδυάζεται με την πισωκίνητη έκδοση Q4 35 e-tron, με ισχύ 170 ίππων και 310 Nm ροπής. Η συγκεκριμένη έκδοση απαιτεί 9 δλ. για τη διαδικασία του 0-100 χλμ./ώρα και καταναλώνει 16,9 – 18,8 kWh/100 χλμ.

Οι δυο αμέσως επόμενες εκδόσεις Q4 40 e-tron με τους 204 ίππους και η Q4 50 e-tron quattro με τους 299 ίππους, αντλούν ενέργεια από τη μεγαλύτερη μπαταρία των 82 kWh. Στην πρώτη τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται στο κοντέρ σε 8,5 δλ., ενώ στη δεύτερη τετρακίνητη απαιτούνται μόλις 6,2 δλ. Σε επίπεδο κατανάλωσης το Q4 40 e-tron χρειάζεται 17,2 – 19,9 kWh/100 χλμ., ενώ το Q4 50 e-tron quattro, 17,9-21,1 kWh/100 χλμ. Το ηλεκτρικό SUV της Audi μπορεί να φορτιστεί με διάφορα επίπεδα ισχύος χρησιμοποιώντας εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) ή συνεχές ρεύμα (DC) ανάλογα με την μπαταρία. Η μπαταρία μπορεί να δεχθεί έως και 11 kW φόρτιση AC και έως 125 kW όταν χρησιμοποιείται φόρτιση υψηλής ισχύος. Μάλιστα με τη μέγιστη χωρητικότητα φόρτισης 125 kW, σε μόλις 25 λεπτά το ηλεκτρικό SUV της Audi αποκτά αρκετή ενέργεια για να διανύσει 224 χιλιόμετρα.

Κορυφαίο και στο δρόμο!

Το νέο Audi Q4 e-tron πέρα από τη δυναμική του εμφάνιση, το ποιοτικό κι ευρύχωρο εσωτερικό του, ξεχωρίζει και με την κορυφαία οδική συμπεριφορά του. Η ανάρτηση με τα γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και τους πολλαπλούς συνδέσμους πίσω φροντίζει για την άνεση των επιβαινόντων, την ασφάλεια, αλλά και για την οδηγική ευχαρίστηση. Σε κάθε περίπτωση η πρόσφυση είναι άφθονη παντού και πάντα, ενώ για τους πιο σπορτίφ οδηγούς είναι διαθέσιμη προαιρετικά και σπορ ανάρτηση. Αυτή αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες του ηλεκτρικού SUV, όπως ακριβώς και η έκδοση quattro, με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Get it on Google Play Download on the App Store