Αξιόπιστο και δυνατό SUV με 16.490 ευρώ

Στη συνείδηση του αγοραστικού κοινού τα SUV βρίσκονται ψηλά στη λίστα προτεραιοτήτων, όταν κάνουν έρευνα αγοράς για το επόμενό τους αυτοκίνητο. Σαφώς και θέλουν η επιλογή τους να διακρίνεται με τον όμορφο σχεδιασμό, τη δύναμη του κινητήρα, με την ποιότητα κατασκευής, αλλά και τη μέγιστη αξιοπιστία σε βάθος χρόνου. Αξιοπιστία που ο κατασκευαστής γνωρίζει ότι την έχει και το αποδεικνύει παρέχοντας πολυετή εγγύηση στα αυτοκίνητά του. Δεν είναι και λίγο άλλωστε ως αγοραστής να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για πολλά χρόνια.

Στην αγαπημένη κατηγορία των SUV, υπάρχει ένα αυτοκίνητο που συνοδεύεται με πολλά χρόνια εγγύησης, είναι αξιόπιστο και προσφέρεται σε συμφέρουσα τιμή. Ο λόγος φυσικά για το δυναμικό Kia Stonic. Όπως όλα τα Kia, έτσι και το Stonic συνοδεύεται με πλήρους κάλυψης εργοστασιακή εγγύηση 7 ετών (περιλαμβάνει εργασία και ανταλλακτικά), η οποία μάλιστα είναι μεταβιβάσιμη στον επόμενο ιδιοκτήτη. Αυτό σημαίνει ότι ωφελημένος θα είναι και ο επόμενος κάτοχος του αυτοκινήτου, αν ο πρώτος θελήσει να το πουλήσει. Εμείς θα αναφερθούμε στην έκδοση με τον 1.000άρη υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 100 ίππων, η οποία στην έκδοση GL Inmotion ξεκινάει από τα 16.490 ευρώ και διαθέτει ικανοποιητικό εξοπλισμό. Αυτός περιλαμβάνει 6 αερόσακους, hill assist, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω, ηλεκτρικούς καθρέπτες, αυτόματα φώτα, infotainment με οθόνης αφής 8 ιντσών κ.α.

Αμάξωμα και καμπίνα με μοντέρνο στιλ 

Μερικά ακόμα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που διαθέτει το Kia Stonic, είναι ο δυναμικός σχεδιασμός του αμαξώματος, αλλά και η στιβαρή κατασκευή της καμπίνας του. Το γνώριμο πλέον Tiger Nose ενσωματώνεται στο υπέροχο SUV, συμπληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την εμφάνιση του Stonic. Την αμέριστη προσοχή των σχεδιαστών είχε όμως κι η καμπίνα του Stonic, η οποία ξεχωρίζει από το νεανικό της design. Πέρα από το φαίνεσθαι όμως είναι κι εξαιρετικά πρακτική, αφού διαθέτει αρκετές θήκες για τα καθημερινά μικροαντικείμενα. Από εκεί κι έπειτα ξεχωρίζει η οθόνη αφής των 8 ιντσών για τον έλεγχο του συστήματος πολυμέσων. Ευχαριστημένοι θα μείνετε όμως κι από τους χώρους επιβατών που με άνεση θα βολευτούν τέσσερις ενήλικοι, με τις αποσκευές τους στο διαθέσιμο χώρο του πορτ μπαγκάζ των 352 λίτρων.

Δύναμη παντού από τον 1.000άρη turbo!

Ένα ακόμα δυνατό χαρακτηριστικό του Kia Stonic, είναι ο 3κύλινδρος turbo κινητήρας του 1.0 λτ. ισχύος 100 ίππων και 172 Nm ροπής, (από τις 1.500 – 4.000 σ.α.λ.), που ταιριάζει ιδανικά στο νεανικό αμάξωμα. Διακρίνεται για την πολιτισμένη λειτουργία του και το τράβηγμα από το χαμηλό φάσμα στροφών έως και τον κόφτη. Η επιτάχυνση από στάση έως και τα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 10,7 δλ., με την τελική ταχύτητα να είναι 183 χλμ./ώρα. Πολύ καλές επιδόσεις, που ενισχύονται από το πολύ καλής κλιμάκωσης 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, δίνοντας τη δυνατότητα στον οδηγό να κινείται με μεγάλη σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων σε αστικούς ρυθμούς, προς όφελος της ευχρηστίας και της οικονομίας σε καύσιμο. Η μέση εργοστασιακή κατανάλωση είναι 4,5 – 4,9 λτ./100 χλμ., ενώ οι εκπομπές ρύπων στα 104 -111 γρ./χλμ. Νούμερο που προσφέρει ένα ακόμα όφελος στον αγοραστή του Stonic, αυτό των μηδενικών τελών κυκλοφορίας!

Ιδανικό για κάθε είδους διαδρομή!

Στο δρόμο, το Stonic, σε κερδίζει με τη φιλικότητα και την ευκολία που προσφέρει στους χειρισμούς. Η ανάρτησή του με το ελαφρώς σφιχτό set up λειτουργεί προς όφελος της οδικής συμπεριφοράς, ενισχύοντας την ασφάλεια και το κράτημα χωρίς να χάνει πόντους στον τομέα της άνεσης. Οι κλίσεις στις στροφές είναι μικρές ακόμα και υπό πίεση, ενώ σε συνδυασμό με τα αυξημένα περιθώρια πρόσφυσης και τις ελεγχόμενες αντιδράσεις, το Stonic δεν θα φοβίσει εκείνον που θα θελήσει να εκμεταλλευτεί την ισχύ του κινητήρα. Σύμμαχός του είναι το άμεσο τιμόνι και τα δυνατά φρένα με δίσκους σε όλους τους τροχούς.

Get it on Google Play Download on the App Store