Αξιόπιστο SUV και με τη «βούλα» με 17.990 ευρώ

Οι καταναλωτές πάντα είναι απαιτητικοί με τα προϊόντα που αγοράζουν, από τα απλά καθημερινά είδη πρώτης ανάγκης έως τα πιο ακριβά, με τα οποία «συζούν» αρκετά χρόνια. Όπως για παράδειγμα με ένα καινούργιο αυτοκίνητο. Η απόκτησή του συνεπάγεται εκταμίευση αρκετών χρημάτων, αλλά και σημαντικά λεφτά για τα πάγια έξοδά του.

Πάντα πρέπει να υπολογίζεται και μια «στραβή», όπως να εμφανιστεί μια βλάβη. Ωστόσο, ορισμένα μοντέλα είναι πιο αξιόπιστα και δεν ταλαιπωρούν τους οδηγούς τους με απρογραμμάτιστα τρεχάματα στα συνεργεία. Ένα τέτοιο είναι και το υπάρχον, τέταρτης γενιάς Suzuki Vitara, που λανσαρίστηκε το 2015. Σύμφωνα με τους τεχνικούς ελέγχους του γερμανικού TÜV, το δημοφιλές ιαπωνικό μικρό SUV είναι από τα αυτοκίνητα με τα λιγότερα προβλήματα και βρίσκεται στην πράσινη «ζώνη» της κατάταξης.

Στη χώρα μας το Vitara προσφέρεται σε τιμές που ξεκινούν από 17.990 ευρώ, με τον κινητήρα 1.4 Boosterjet, των 129 ίππων και 235 Nm ροπής. Το μηχανικό αυτό σύνολο συνδυάζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V και παρέχει σβέλτες επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 9,5 δλ., «καίει» 5,4 λτ./100 χλμ. και εκπέμπει 121 γρ./χλμ. CO2. Επίσης, διακρίνεται για τη ραφιναρισμένη του λειτουργία και το θετικό τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές.

Από πλευράς οδικής συμπεριφοράς, η ανάρτηση με τη σφιχτή ρύθμιση χαρίζει στο B-SUV πολύ καλό κράτημα ανεξαρτήτως συνθηκών. Στις ευθείες και με γρήγορους ρυθμούς κινείται ευθύβολα, ενώ στις στροφές οι αντιδράσεις του υπό πίεση είναι προβλεπόμενες και ελεγχόμενες. Η άνεση ικανοποιεί και μόνο σε έντονες εγκάρσιες και συνεχόμενες ανωμαλίες ενδέχεται κάποιοι να θελήσουν καλύτερο φιλτράρισμα.

Όσον αφορά το εσωτερικό, ο οδηγός του Vitara θα βολευτεί αμέσως και θα εξοικειωθεί με τις θέσεις και λειτουργίες των διαφόρων χειριστηρίων. Την ποιότητα αναβαθμίζει το μαλακό υλικό στο πάνω μέρος του ταμπλό με την στιβαρή συναρμογή. Κανένα πρόβλημα δεν θα αντιμετωπίσουν σε χώρους τέσσερις επιβάτες, μαζί με τις αποσκευές τους (375 λίτρα).

Τέλος, ο βασικός εξοπλισμός του Vitara GL περιλαμβάνει τα εξής: 7 αερόσακους, αυτόνομη πέδηση, προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας, αυτόματο κλιματισμό, αυτόματα φώτα και υαλοκαθαριστήρες, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικούς καθρέπτες, ράδιο/CD/MP3 με χειριστήρια στο τιμόνι, adaptive cruise control, προβολείς LED και προβολείς ομίχλης.

Get it on Google Play Download on the App Store