Best seller SUV στην καλύτερη τιμή μακράν!

Η δημοφιλής και συνεχώς αναπτυσσόμενη κατηγορία των SUV αποτελείται από αρκετές υποκατηγορίες, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αγοραστών. Μεταξύ αυτών περισσότερες πωλήσεις συγκεντρώνουν τα μικρά (B-SUV), μικρομεσαία (C-SUV) και μεσαία (D-SUV). Αναμενόμενα τα μεσαία είναι πιο ακριβά, ωστόσο το best seller αυτοκίνητο της «κλάσης» του έχει την πιο χαμηλή αρχική τιμή.

Πρόκειται για το νέο Toyota RAV4 (πρώτο στην Ελλάδα σε ταξινομήσεις στην κατηγορία του), ένα αυτοκίνητο που παρέχει πολλά στον υποψήφιο πελάτη, ακόμα και από τη βασική του έκδοση. Συγκεκριμένα το Active ξεκινάει από τα 26.370 ευρώ (με την έκπτωση των 1.000 ευρώ) και συνοδεύεται με τον εξής εξοπλισμό: 7 αερόσακους, συστήματα αποφυγής πρόσκρουσης, ειδοποίησης και διατήρησης αλλαγής λωρίδας, αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας, αυτόματη λειτουργία προβολέων LED, σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 7 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, air condition, adaptive cruise control και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών. Κοινώς, τα έχει όλα και συμφέρει για την κατηγορία, όταν άλλα ανταγωνιστικά μεσαία SUV κοστίζουν τουλάχιστον 3.000 ευρώ ακριβότερα στις αρχικές τους εκδόσεις. Πρόσθετη αξία δίνει και η ολοκληρωμένη εγγύηση 6 ετών ή 180.000 χλμ. (όποιο επέλθει πρώτο) και η 3ετής δωρεάν οδική βοήθεια.

Η πιο προσιτή σε τιμή έκδοση του RAV4 κινείται από ένα 2λιτρο ατμοσφαιρικό μηχανικό σύνολο βενζίνης, ισχύος 175 ίππων και 208 Nm ροπής. Το δικίνητο μοντέλο με το χειροκίνητο κιβώτιο των 6 ταχυτήτων προσφέρει σβέλτες επιδόσεις, με 0-100 χλμ./ώρα σε 9,8 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 190 χλμ./ώρα, με μεικτή εργοστασιακή κατανάλωση 7,0 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 158 γρ./χλμ. Υπάρχει ακόμα με CVT κιβώτιο ταχυτήτων (από 28.460 ευρώ) και τετρακίνητο (από 31.350 ευρώ στη δεύτερη έκδοση Style). Όσοι θέλουν ακόμα περισσότερα, θα κατευθυνθούν στο 2.5 λτ. Hybrid των 218 ίππων (από 32.570 ευρώ ή 35.770 ευρώ το 4×4). Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται το 2.5 λτ. Plug-in Hybrid των 306 ίππων, με τιμή από 50.950 ευρώ.

Πριν όμως φτάσει κανείς στις τιμές και τις τεχνικές προδιαγραφές του νέου Toyota RAV4, τον έχουν κερδίσει και άλλα στοιχεία, όπως είναι ο δυναμικός του σχεδιασμός, η πληθωρική παρουσία του και το πληρέστατο σε κάθε επίπεδο εσωτερικό του. Εξωτερικά το ιαπωνικό μεσαίο SUV των 4,6 μ. μήκους ξεχωρίζει αμέσως για την αιχμηρή αισθητική του από όλες τις πλευρές.

Ο θάλαμος των επιβατών είναι κατασκευασμένος από πολύ καλής ποιότητας μαλακά υλικά, με το φινίρισμα να είναι τέλειο, όπως και η εργονομία των επιμέρους χειριστηρίων. Το βλέμμα τραβάει αμέσως η μεγάλη κι ευανάγνωστη οθόνη αφής του infotainment των 7 ή 8 ιντσών, ενώ εξαιρετικά χρήσιμη είναι κι η οθόνη 4,2 ιντσών (ή 7 ιντσών στις πιο πλούσιες εκδόσεις) στον πίνακα οργάνων, ανάμεσα στο στροφόμετρο και το ταχύμετρο. Ιδιαίτερα γενναιόδωροι είναι οι χώροι για τη φιλοξενία έως πέντε επιβατών, οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους ένα μεγάλο πορτ μπαγκάζ 580 λίτρων.

Get it on Google Play Download on the App Store