Best Value for Money Crossover το Dacia Jogger LPG

H επιλογή ενός καινούργιου αυτοκινήτου θέλει ψάξιμο και αρκετή έρευνα, προκειμένου να καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις όποιες ανάγκες του αγοραστή. Ειδικά όταν πρόκειται για οικογενειακό, τότε δίνεται μεγάλη βαρύτητα και στους χώρους, ενώ πρωτεύον πάντα ρόλο παίζει η τιμή σε συνάρτηση με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του μοντέλου.

Όσοι λοιπόν θέλουν ευρυχωρία με έως 7 θέσεις, πρακτικότητα, οικονομία σε κόστος καυσίμου, Crossover αμάξωμα για να πατάει πιο εύκολα εκτός δρόμου και χαμηλή τιμή αγοράς, τότε το Dacia Jogger αποτελεί μονόδρομο. Το νέο μικρομεσαίο Crossover με μήκος 4.547 χλστ., πλάτος 1.784 χλστ., ύψος 1.674 χλστ. και μεγάλο μεταξόνιο 2.897 χλστ., είναι το πιο ευρύχωρο μοντέλο της αγοράς, σε αυτήν την κατηγορία μεγέθους.

Στο εσωτερικό του θα μετακινηθούν με μεγάλη ευκολία πέντε επιβάτες, οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους πολύ αέρα για τα πόδια, κεφάλι και ωφέλιμο πλάτος. Όσοι θέλουν δύο ακόμα θέσεις, τότε στο 7θέσιο Jogger τοποθετούνται δύο ακόμα ανεξάρτητα, αναδιπλούμενα και αφαιρούμενα καθίσματα, όπου μπορούν να κάτσουν άτομα με ύψος 1,7+ μ., χωρίς να νιώσουν στριμωγμένα. Επίσης, η πρόσβαση στα καθίσματα της 3ης σειράς διευκολύνεται από το μηχανισμό ανατροπής των καθισμάτων της 2ης σειράς. Στη 5θέσια έκδοση, ο χώρος αποσκευών είναι πραγματικά τεράστιος, αφού μετρά 708 λίτρα. Ακόμα όμως και με τις δύο επιπλέον θέσεις, το πορτ μπαγκάζ είναι πολύ μεγάλο με τα 565 λίτρα.

Σημαντικό προσόν του Jogger στην έκδοση με τον κινητήρα διπλού καυσίμου 1.0 TCe 100 LPG, αποτελεί το χαμηλό κόστος με τη χρήση του υγραερίου. Το μηχανικό αυτό σύνολο με τους 100 ίππους και τα 170 Nm ροπής (με το LPG), κινεί άνετα το Dacia Jogger, ακόμα και όταν είναι φορτωμένο. Η Dacia για το 5θέσιο ανακοινώνει 0-100 χλμ./ώρα σε 12,3 δλ. και 80-120 χλμ./ώρα με 4η/5η σε 9,6/12,9 δλ., με μέγιστη ταχύτητα 175 χλμ./ώρα. Η κατανάλωση σε πραγματικές συνθήκες βρίσκεται στα 9,8 λτ./100 χλμ., που σημαίνει ότι με τωρινή μέση πανελλαδική τιμή LPG στα 0,964 €/λτ. κοστίζει 9,5 €/100 χλμ. Επιπλέον, το ρεζερβουάρ των 40 λίτρων του LPG εξασφαλίζει αρκετή αυτονομία, ενώ σε κάθε περίπτωση υπάρχει και η επιλογή της βενζίνης (ρεζερβουάρ 50 λτ.), απλά πατώντας το σχετικό μπουτόν. Με τη βενζίνη η απόδοση μειώνεται στους 91 ίππους και στα 160 Nm ροπής, ενώ το μοτέρ αποκτά λίγο πιο ραφιναρισμένη λειτουργία. Η κατανάλωση σε ρεαλιστικές συνθήκες είναι στα 7,9 λτ./100 χλμ., όμως το κόστος είναι υψηλότερο, λόγω της ακριβότερης βενζίνης (15,5 €/100 χλμ. με τιμή 1,953€/λτ.).

Όσον αφορά τις τιμές του Jogger 1.0 TCe 100 LPG, αυτές ξεκινούν από 19.280 ευρώ στη βασική έκδοση Essential. Στον εξοπλισμό ανήκουν 6 αερόσακοι, αυτόνομη πέδηση, φώτα Full LED, προβολείς ομίχλης, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και ραδιόφωνο με χειριστήρια στο τιμόνι. Στη δεύτερη έκδοση Comfort των 21.680 ευρώ (22.680 ευρώ το 7θέσιο) διαθέτει πρόσθετα οθόνη 8 ιντσών, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, αισθητήρες φωτός, αυτόματη λειτουργία υαλοκαθαριστήρων, ηλεκτρικά παράθυρα πίσω, ηλεκτρικούς καθρέπτες, δερμάτινη επένδυση τιμονιού και λεβιέ ταχυτήτων και άλλες επενδύσεις.

Get it on Google Play Download on the App Store