Χωρίς αντίπαλο το Kia XCeed 1.5T 160 PS Hybrid

Το ανανεωμένο Kia XCeed βρίσκεται εδώ και λίγο καιρό στην Ελλάδα και αποτελεί μια άκρως συμφέρουσα και πληρέστατη πρόταση αγοράς, για όσους ψάχνουν ένα καινούργιο μικρομεσαίο Crossover. Στην έκδοση 1.5 T-GDI 160 PS LX Premium iMT 48V Hybrid προσφέρεται στις 25.090 ευρώ, τιμή που δεν υπάρχει σε άλλο αντίστοιχο μοντέλο με αυτά τα χαρακτηριστικά κινητήρα και εξοπλισμού. Συν του ότι συνοδεύεται (σε όλες τις εκδόσεις του) με 5 χρόνια δωρεάν service και την 7ετή εργοστασιακή εγγύηση της Kia.

Τα πάντα όλα σε εξοπλισμό

Μετά την ανανέωση, το Kia XCeed απέκτησε ακόμα πιο δυναμική εμφάνιση εξωτερικά, χάρη στις αλλαγές που έγιναν στους προφυλακτήρες, φωτιστικά σώματα και ζάντες. Παρά όμως την αναβάθμιση και τις ανατιμήσεις που ισχύουν σε όλη την αγορά του αυτοκινήτου, το XCeed παραμένει προσιτό, αλλά φουλ εξοπλισμένο από την πρώτη έκδοση Premium. Αναλυτικά διαθέτει τα εξής:

  • 6 αερόσακους
  • Έκτακτη πέδηση
  • Σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας
  • Αυτόματη εναλλαγή φώτων μεγάλων φώτων
  • Οθόνη αφής 8 ιντσών
  • Full LED φωτιστικά σώματα εμπρός – πίσω
  • Φώτα ομίχλης LED
  • Έγχρωμη κάμερα οπισθοπορείας
  • Διζωνικός κλιματισμός
  • Ηλεκτρικά παράθυρα και καθρέπτες
  • Εργοστασιακοί αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω
  • Προφίλ οδήγησης (Eco, Normal και Sport)
  • Ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών

Αρτιότητα στο εσωτερικό του

Εκτός από το φουλ στάνταρ εξοπλισμό, το Kia XCeed διακρίνεται και για το πολύ καλό εσωτερικό του, σε όλους τους τομείς. Καταρχήν θα καλύψει και τους πιο απαιτητικούς ως προς την ποιότητα κατασκευής του. Τα μαλακά πλαστικά στο ταμπλό και στις πόρτες, η γεροδεμένη συναρμογή και το προσεγμένο φινίρισμα παραπέμπουν σε πολυτελείς κατασκευές. Επίσης, ο σχεδιασμός είναι μοντέρνος και ο οδηγός θα βρει εύκολα τη θέση που τον βολεύει, ενώ δεν θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με την εργονομία. Το μικρομεσαίο Crossover της Kia είναι σε θέση να εξυπηρετήσει εύκολα τις ανάγκες τεσσάρων ατόμων ή και πέντε, με λίγο στρίμωγμα στο πίσω κάθισμα, όπου υπάρχει αρκετός αέρας για τα πόδια. Σχετικά με τις αποσκευές το 48V Hybrid διαθέτει 380 λίτρα. Όσοι θέλουν περισσότερο χώρο, τότε τη λύση δίνει το μη υβριδικό στα ίδια λεφτά, με μεγαλύτερο πορτ μπαγκάζ 426 λίτρων, λόγω του ότι δεν έχει μπαταρία κάτω από το δάπεδο.

Ιδιαίτερα ισορροπημένο στο δρόμο

Ο 4κύλινδρος 1.500άρης κινητήρας των 160 ίππων και 253 Nm ροπής είναι ιδανικός για το αμάξωμα του XCeed και ταιριάζει κατάλληλα με το πολύ καλό στήσιμο των ανεξάρτητων αναρτήσεών του. Το μηχανικό αυτό σύνολο παρουσιάζει ιδιαίτερα πολιτισμένη λειτουργία, με θετικό τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές, χωρίς κενά ή εξάρσεις και ήσυχη λειτουργία. Επίσης, το ήπιο υβριδικό σύστημα 48V εξασφαλίζει πολύ ομαλή εκκίνηση με το start/stop και ακόμα καλύτερο τράβηγμα. Συν του  ότι το Drive Mode με τα προγράμματα Eco, Normal και Sport διαμορφώνει ανάλογα την απόκριση του γκαζιού και το βάρος του τιμονιού. Το XCeed παρότι έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος, συμπεριφέρεται όπως ένα πολύ καλά στημένο μικρομεσαίο χάτσμπακ, αφού είναι εξαιρετικά σταθερό, δίχως τάσεις πλεύσης ή έντονες κλίσεις στις στροφές.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κυβισμός (κ.εκ.) 1.482
Ισχύς (PS/σ.α.λ.) 160/5.500
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 253/1.500-3.500
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 9,0
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα) 208
Κατανάλωση (λτ./100 χλμ.)* 5,9
Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.) 134

Get it on Google Play Download on the App Store