«Δαγκωτό» στο Hyundai Tucson 1.6Τ 180 hp

Το Hyundai Tucson αποτελεί το best seller μοντέλο της Hyundai παγκοσμίως, όπως και το δημοφιλέστερο SUV στην κατηγορία του στην Ευρώπη. Αντίστοιχα και στη χώρα μας έχει σημειώσει ανοδική πορεία, αφού πρόκειται για ένα SUV που τα παρέχει όλα απλόχερα και πωλείται σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές. Συγκεκριμένα το αρχικό Tucson 1.6 T-GDi 48V Hybrid 150 hp Exclusive ξεκινά από τις 29.990 ευρώ, ενώ το αμέσως επόμενο 1.6 T-GDi 48V Hybrid 180 hp Premium με περισσότερη δύναμη και εξοπλισμό, είναι ακριβότερο κατά 1.600 ευρώ (31.590 ευρώ).

Οπότε και πάλι συμφέρει έναντι ανταγωνιστών αφού είναι πλουσιοπάροχο. Σχετικά με τον στάνταρ εξοπλισμό του διαθέτει τα εξής: 7 αερόσακους  Αυτόματο φρενάρισμα  Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας Αυτόματη ρύθμιση υψηλής σκάλας φώτων  Ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών  Οθόνη αφής 8 ιντσών  Κάμερα οπισθοπορείας Αυτόματο διζωνικό κλιματισμό  Ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες  Επιλογή προφίλ οδήγησης Πλήρη φώτα LED εμπρός Ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών.

Άνεση χώρων και πολύ καλή ποιότητα

Το εσωτερικό αμέσως κερδίζει τις εντυπώσεις με την αρτιότητα που εμφανίζει σε όλους τους τομείς. Στο ταμπλό κυριαρχούν οι πολλές επίπεδες επιφάνειες, οι ευθείες γραμμές και η ψηφιακή τεχνολογία με τις οθόνες για τον πίνακα οργάνων και το infotainment. Την ολοκληρωμένη εικόνα του θαλάμου των επιβατών του νέου Hyundai Tucson ενισχύει με τη σειρά της και η πολύ προσεγμένη ποιότητα με τα πολυτελή χαρακτηριστικά και τη στιβαρή συναρμογή. Μαλακά υλικά καλύπτουν τις περισσότερες επιφάνειες του ταμπλό και των εμπρός θυρών, σε συνδυασμό με επενδύσεις από ύφασμα, διακοσμητικά λάκας πιάνου και ματ χρώμιο. Στα πλεονεκτήματά του ανήκουν και οι πολύ άνετοι χώροι για τις ανάγκες έως 5 επιβατών, όπως και ο μεγάλος χώρος αποσκευών των 577 λίτρων.

Πληθωρικό και στο δρόμο

Ο ενθουσιασμός που προκαλεί το νέο Hyundai Tucson από τον σχεδιασμό, την τεχνολογία και την ποιότητα, συνεχίζεται και στο δρόμο. Το πρώτο γνώρισμα που αντιλαμβάνεται άμεσα ο οδηγός, είναι ο αποτελεσματικός τρόπος που διαχειρίζονται οι ανεξάρτητες αναρτήσεις τις ανωμαλίες του οδοστρώματος. Μαζί με την άριστη ποιότητα κύλισης, το Tucson είναι πολύ ξεκούραστο και στα ταξίδια. Το αρχοντικό του πάτημα συνοδεύεται και από εμπιστοσύνη σε κάθε διαδρομή. Τα χιλιόμετρα στις ευθείες τα διανύει με χαρακτηριστική ευκολία, ενώ ιδιαίτερα σταθερό είναι και σε ορεινούς δρόμους με στροφές. Οι κλίσεις του αμαξώματος είναι μικρές και οι τάσεις υποστροφής με γεμάτο γκάζι «σβήνουν» ομαλά με τη συνδρομή του ESP. Παράλληλα ο οδηγός έχει στη διάθεσή του και τη ρύθμιση Sport (μαζί με τις Normal, Eco) μέσω του μπουτόν Drive Mode, για καλύτερη απόκριση από τον κινητήρα και περισσότερο βάρος στο τιμόνι.

Δυνατός και ισορροπημένος ο 1.6 T-GDi 180 PS

Το 4κύλινδρο turbo μηχανικό σύνολο 1.6 T-GDI Smartstream με την τεχνολογία συνεχώς μεταβαλλόμενου χρονισμού των βαλβίδων (CVVD) της Hyundai, αποδίδει στην συγκεκριμένη περίπτωση 180 ίππους και 265 Nm ροπής. Συνδυάζεται με 48V υβριδικό σύστημα και το μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων iMT με το ηλεκτρονικό πεντάλ του συμπλέκτη. Ο κινητήρας αυτός διαθέτει αρκετή δύναμη μέχρι τις μεσαίες στροφές και έτσι δεν υπάρχει λόγος ο οδηγός να πατάει βαθιά το γκάζι για να επιταχύνει. Αν πάλι χρειαστεί φουλ ισχύ, τότε το μοτέρ την παρέχει γραμμικά μέχρι τις υψηλές στροφές. Πρόσθετα, το μοτέρ διακρίνεται για την πολύ ραφιναρισμένη και αθόρυβη λειτουργία του.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Έκδοση 1.6T 180 PS
Κυβισμός (κ.εκ.) 1.598
Ταχύτητες 6
Ισχύς (PS/σ.α.λ.) 180/5.500
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 265/1.500
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 9,4
Τελική (χλμ./ώρα) 205
Κατ/λωση (λτ./100 χλμ.)* 9,0
CO2 (γρ./χλμ.) 150
*Δοκιμής

Get it on Google Play Download on the App Store