Έρωτας στα premium SUV το Audi Q3

Η Audi βρίσκεται δεκαετίες τώρα στην «αφρόκρεμα» της αυτοκίνησης, έχοντας χτίσει μια ισχυρή παράδοση στους τομείς της τεχνολογίας, της ασφάλειας και της ποιότητας. Αρετές που δεν γινόταν να μην αντικατοπτρίζονται σε ένα από τα πιο επιτυχημένα της μοντέλα παγκοσμίως, το οποίο παράλληλα είναι στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων και πιο καλοπουλημένο Audi της ελληνικής αγοράς. Ο λόγος, φυσικά, για το Q3, το οποίο τώρα προσφέρεται και ετοιμοπαράδοτο!

Με τιμή από 33.900 ευρώ

Με τιμή εκκίνησης στις 33.900 ευρώ για την έκδοση 35 TFSI με τον 1.5 TFSI κινητήρα των 150 ίππων, αλλά και πλουσιότατο εξοπλισμό, το Q3 αποτελεί την πιο συμφέρουσα πρόταση στην κατηγορία των premium C-SUVs. Παράλληλα μπορεί να αποκτηθεί με 299 ευρώ το μήνα, μέσω της χρηματοδότησης Audi Now. Όσοι θέλουν ακόμα περισσότερα σε εξοπλισμό, συν το αυτόματο κιβώτιο S tronic των 7 ταχυτήτων, τότε απευθύνονται κατευθείαν στο Q3 Advanced 35 TFSI S tronic των 37.900 ευρώ.

Στον εξοπλισμό της πρώτης έκδοσης περιλαμβάνονται όλα τα στοιχεία άνεσης και ασφάλειας, καθώς επίσης η πλήρης «ομπρέλα» επικουρικών συστημάτων. Αναλυτικά ο οδηγός του εναρκτήριου Q3 έχει στη διάθεσή του:

  • Audi Pre sense front – Σύστημα αυτόνομου φρεναρίσματος
  • Σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας
  • Προβολείς LED
  • Αυτόματη ρύθμιση ύψους δέσμης προβολέων
  • Αισθητήρας Φώτων/βροχής
  • Ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών
  • Σύστημα πολυμέσων με οθόνη 10,1 ιντσών
  • Διζωνικός κλιματισμός
  • Σπορ δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι
  • Ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών

Το Q3 Advanced ενσωματώνει επιπλέον ζάντες 18 ιντσών, σύστημα επιλογής προφίλ οδήγησης Αudi Drive Select,  Audi Smartphone interface, κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός – πίσω και προφυλακτήρες ξεχωριστής σχεδίασης, ενώ το επίπεδο εξοπλισμού S Line προσθέτει δυναμικά, sport χαρακτηριστικά.

Σχεδιασμός που επιβάλλεται

Το Audi Q3 ανεξαρτήτως έκδοσης διακρίνεται μεμιάς για την πολύ δυναμική του σιλουέτα, συνδυασμένη με πολυτέλεια. Η μάσκα Singleframe και τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα, μαζί με τα περίτεχνα LED ημέρας, δίνουν στο premium SUV από το Ίνγκολσταντ το δικό του χαρακτήρα. Αν, δε, συνδυαστεί με κάποιο από τα ιδιαίτερα χρώματα της παλέτας, όπως το φανταχτερό πορτοκαλί Pulse, ή το πακέτο S Line και τις ζάντες των 20 ιντσών, τότε μιλάμε για μία ξεχωριστή παρουσία.

Κορυφαία ποιότητα και ευρυχωρία

Η ίδια αρχή διέπει και τις χάρες του εσωτερικού κόσμου του Q3, που παραδίδει σεμινάρια συνδυασμού ποιότητας κατασκευής, τεχνολογίας και ευρυχωρίας. Με το που ανοίξεις την πόρτα αντιλαμβάνεσαι πως έχεις μπροστά σου μια εξαιρετική premium κατασκευή, με καταπληκτικά υλικά και κορυφαίου επιπέδου ψηφιακότητα, όπως φανερώνεται από το στάνταρ ψηφιακό πίνακα οργάνων των 10,25 ιντσών και την οθόνη αφής των 10,1 ιντσών, που φιλοξενεί -μεταξύ όλων- τα συστήματα πολυμέσων και πλοήγησης.

Πέρα από την τεχνολογία, την απτή ποιότητα και την άριστη συναρμογή, οι επιβάτες του Q3 απολαμβάνουν πολύ άνετους χώρους. Πέντε ενήλικες θα βολευτούν χωρίς παραχωρήσεις σε κεφάλι, πόδια ή αποσκευές, με τις τελευταίες να ταξινομούνται σε ένα πορτμπαγκάζ 535 έως 675 λίτρων, αναλόγως θέσης του συρόμενου πίσω καθίσματος. Η αναδίπλωση αυτού, σε περίπτωση που χρειάζεται ακόμα περισσότερος χώρος, απελευθερώνει 1.525 λίτρα πίσω από οδηγό και συνοδηγό.

Ισχυροί κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου και Plugin Hybrid

Το Q3 διακρίνεται και για τα άψογα δυναμικά του χαρακτηριστικά, με τις σπορ εκφάνσεις και την υψηλή ποιότητα κύλισης. Το best seller της Audi διατίθεται με μια ευρύτατη γκάμα κινητήρων, που περιλαμβάνει σύνολα βενζίνης, πετρελαίου και Plug-in Hybrid. Στο πρώτο σκέλος αναλαμβάνουν οι υπερτροφοδοτούμενοι 1.5 TFSI και 2.0 TFSI, σε αποδόσεις 150 (ο 1.5 λτ.) ή 245 ίππων (ο 2λιτρος), ενώ οι λάτρεις του ντίζελ μπορούν να επιλέξουν τον 2.0 TDI στα 150 ή 200 άλογα. Σε κάθε περίπτωση έχουμε να κάνουμε με πολύ καλές επιδόσεις και νούμερα μέσης κατανάλωσης, που κυμαίνονται από τα 5,0 έως τα 8,8 λίτρα/100 χλμ. Εξίσου προσηνές και στα τέλη κυκλοφορίας, που ποικίλουν από 83,84 (το ντίζελ) έως 158 ευρώ (το τετρακίνητο 2.0 TFSI των 245 ίππων, εκπομπές CO2 131-187 γρ./χλμ. αντίστοιχα).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η έκδοση 45 TFSI e με το PHEV σύνολο συνδυαστικής ισχύος 245 ίππων, με 1.4 TFSI κινητήρα και κατανάλωση από 1,6 λτ./100 χλμ. Στην κορυφή της γκάμας τοποθετείται το συναρπαστικό RS Q3 με τον 5κύλινδρο κινητήρα των 2.5 λτ. ισχύος 400 ίππων και 480 Nm ροπής. Όλοι οι κινητήρες περιλαμβάνουν στάνταρ το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων S tronic (εκτός της αρχικής έκδοσης), ενώ πολλά συνδυάζονται και με την τετρακίνηση quattro.

Get it on Google Play Download on the App Store