Φερέγγυο καινούργιο SUV με 18.340 ευρώ

Ένας από τους λόγους αγοράς καινούργιου αυτοκινήτου είναι η σιγουριά που παρέχει και οι εγγυήσεις που το συνοδεύουν. Έτσι ο κάτοχός του έχει το κεφάλι του ήσυχο για αρκετά χρόνια για ό,τι και να συμβεί. Βέβαια δεν είναι όλα αυτοκίνητα το ίδιο αξιόπιστα, αλλά ούτε έχουν τις ίδιες after sales υπηρεσίες. Όσοι λοιπόν θέλουν ένα νέο φερέγγυο SUV, το οποίο πωλείται στη χαμηλότερη τιμή της κατηγορίας του, τότε η λύση είναι μία.

Kia Stonic στην τιμή των 18.340 ευρώ

Το ποσό αυτό αφορά το Stonic 1.2 84 hp GL Inmotion, το οποίο απευθύνεται σε όσους αναζητούν ένα ευέλικτο, πρακτικό και οικονομικό μικρό SUV, εφοδιασμένο με όλα τα απαραίτητα στον εξοπλισμό του, για να κάνουν απλά και όμορφα τη δουλειά τους. Δηλαδή να μετακινούνται στην πόλη χωρίς να δυσανασχετούν με ογκώδεις διαστάσεις και με τη συνδρομή ενός απλού τεχνολογικά 4κύλινδρου ατμοσφαιρικού κινητήρα, δίχως σύνθετες τεχνολογίες (π.χ. turbo και hybrid). Άλλωστε υπάρχουν και εκείνοι προτιμούν τις απλές παραδοσιακές λύσεις και δεν ελκύονται από τα δεκάδες συστήματα που είναι εφοδιασμένα πολλά νέα αυτοκίνητα.

Στον εξοπλισμό του ανήκουν 6 αερόσακοι, οθόνη 8 ιντσών, αυτόματη ενεργοποίηση φώτων, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω και ρυθμιζόμενοι – θερμαινόμενοι καθρέπτες. Πολύ σημαντική παροχή αφορά τα 5 χρόνια δωρεάν service, συν την εργοστασιακή και μεταβιβάσιμη εγγύηση των 7 ετών/150.000 χιλιομέτρων.

Απλό και λειτουργικό εσωτερικό

Το εσωτερικό του Kia Stonic εστιάζει στην απλότητα και στη λειτουργικότητα, προς όφελος του οδηγού. Αυτός θα εξοικειωθεί γρήγορα με το χώρο που τον περιβάλλει και θα μάθει σε λίγα λεπτά τις θέσεις και λειτουργίες των διαφόρων διακοπτών – χειριστηρίων. Το infotainment με την 8 ιντσών οθόνη είναι εύκολο στη χρήση και το κλασικό καντράν με τα μεγάλα στρογγυλά όργανα και την κεντρική οθόνη LCD των 3,5 ιντσών παρέχει όλες τις πληροφορίες. Από πλευράς κατασκευής, η Kia έχει επιλέξει σκληρά συμπαγή πλαστικά, πολύ καλά μονταρισμένα και με ευχάριστη πινελιά την ανθρακί επένδυση στο ταμπλό. Όσο για τους χώρους, τέσσερα άτομα θα χωρέσουν άνευ στριμώγματος, ενώ το πορτ μπαγκάζ των 352 λίτρων έχει βολικό σχήμα.

Πολύ εύκολο στην οδήγηση

Η ευκολία του Stonic στην πόλη, γίνεται άμεσα αισθητή και αν μη τι άλλο εκτιμάται δεόντως, αφού το αυτοκίνητο είναι πανεύκολο στους χειρισμούς. Σε αυτό συμβάλλουν οι μαζεμένες του διαστάσεις με μήκος 4.140 χιλιοστά και η ελαφρώς υπερυψωμένη θέση οδήγησης χάρη στα 165 χιλιοστά απόστασης από το έδαφος. Στο αστικό περιβάλλον ελίσσεται με ευκολία, παρκάρει χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και παρουσιάζει γενικότερα ένα ευχάριστο οδηγικό χαρακτήρα. Συν του ότι οι αναρτήσεις με το σχετικά σφιχτό σετάρισμα ελέγχουν αποτελεσματικά τις κινήσεις του μικρού αμαξώματος και ενισχύουν το αίσθημα της ασφάλειας σε πιο γρήγορους ρυθμούς. Ο 1.2 λτ κινητήρας με τα 84 άλογα είναι επαρκέστατος για την πόλη και διαθέτει την απαιτούμενη ζωηράδα, χάρη στη συμβολή του «κοντού» 5τάχυτου κιβωτίου και του σχετικά ελαφριού αμαξώματος των 1.155 κιλών.

Τεχνικά χαρακτηριστικά*
Κυβισμός (κ.εκ.) 1.197
Ισχύς (PS/σ.α.λ.) 84/6.000
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 118/4.200
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 13,5
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα) 165
Κατανάλωση (λτ./100 χλμ.) 5,5-6,1
Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.) 125-139
*Εργοστασιακές μετρήσεις

Σημείωση: Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές του μοντέλου.

Get it on Google Play Download on the App Store