Φουλ της τεχνολογίας το νέο Kia Sportage

Το ολοκαίνουργιο Kia Sportage θα ξεκινήσει να διατίθεται σε λίγες μέρες στην Ελλάδα, ανεβάζοντας και άλλο τον πήχη στη δημοφιλή κατηγορία των μικρομεσαίων SUV. Συνδυάζει κομψό αλλά μυώδη και μοντέρνο εξωτερικό σχεδιασμό με ένα κορυφαίο εσωτερικό υψηλής ποιότητας και τεχνολογίας, ενώ διαθέτει υπερσύγχρονα υβριδικά συστήματα και πολλά καινοτόμα τεχνολογικά στοιχεία εξοπλισμού.

High-tech εσωτερικό

Στο επίκεντρο του σύγχρονου εσωτερικού του νέου Sportage βρίσκεται η εντυπωσιακή καμπύλη οθόνη. Ενσωματώνει τον πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών με οθόνη υγρών κρυστάλλων τελευταίας γενιάς για γραφικά απίστευτης ακρίβειας και ευκρίνειας και το σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 12,3 ιντσών. Με μια τόσο προηγμένη και ασφαλή συνδεσιμότητα υψηλής τεχνολογίας, το νέο Sportage επωφελείται με over the air αναβαθμίσεις λογισμικού και χαρτών.

Το προηγμένο λογισμικό συνδεσιμότητας στο νέο Sportage επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται με το αυτοκίνητό τους από απόσταση μέσω της εφαρμογής smartphone Kia Connect. Η διαδραστική και εύχρηστη τεχνολογία δίνει επίσης στους χρήστες πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες του αυτοκινήτου, όπως είναι το Kia Live Services, το Online Navigation, η Online αναγνώριση φωνής και η ενσωμάτωση ημερολογίου από το smartphone.

Ντεμπούτο του Terrain Mode

Ένα εντελώς νέο στοιχείο εξοπλισμού είναι το Terrain Mode που κάνει το ντεμπούτο στο 5ης γενιάς Sportage. Το εν λόγω σύστημα προσαρμόζει αυτόματα τις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου, έτσι ώστε να προσφέρει  μια βέλτιστη δυναμική οδήγηση για κάθε δρόμο και περιβάλλον, όπως σε χιόνι, λάσπη και άμμο. Εκτός από τη λειτουργία Terrain Mode, το Sportage διαθέτει τη λειτουργία Drive Mode και συγκεκριμένα τα προφίλ οδήγησης Comfort, Eco ή Sport. Για ευκολία και πρόσθετη ασφάλεια, όλα τα Drive Modes απεικονίζονται στην οθόνη υψηλής ανάλυσης του ψηφιακού πίνακα οργάνων.

Παράλληλα, η νέα πλατφόρμα έχει βελτιώσει σημαντικά τα χαρακτηριστικά οδήγησης του νέου Sportage, συνδυάζοντας μια εκλεπτυσμένη, σταθερή και άνετη οδήγηση με ευέλικτο και δυναμικό χειρισμό. Η νέα ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση (ECS) διασφαλίζει βέλτιστα επίπεδα άνεσης και κορυφαία επίπεδα ασφάλειας ανά πάσα στιγμή, χάρη στο συνεχή έλεγχο της απόσβεσης σε πραγματικό χρόνο. Επίσης, ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης AWD εξασφαλίζει τη βέλτιστη κατανομή της ροπής μεταξύ του εμπρός και του πίσω άξονα, ανάλογα με τις συνθήκες του οδοστρώματος και το στιλ οδήγησης. 

Κορυφαία ασφάλεια παντού και πάντα 

Με την ασφάλεια να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα κατά την φάση της εξέλιξης, το ολοκαίνουργιο Sportage είναι ένα από τα ασφαλέστερα μοντέλα στην κατηγορία του. Πίσω από τη δυναμική εξωτερική σχεδίασή του υπάρχει μια ενισχυμένη και με χαμηλό βάρος δομή αμαξώματος με υψηλή στρεπτική ακαμψία. Το νέο Sportage διαθέτει εξελιγμένα συστήματα συγκράτησης και ασφάλειας, όπως είναι -μεταξύ άλλων- κεντρικό αερόσακο εμπρός καθίσματος.

Η τεχνολογία Advanced Driver Assistance System (ADAS) -γνωστή και ως DriveWise– βοηθά το νέο Sportage να αποφύγει πιθανούς κινδύνους, προστατεύοντας πλήρως τους επιβάτες και τους άλλους χρήστες του δρόμου σε κάθε ταξίδι. Στο πλαίσιο του πακέτου DriveWise ADAS, το νέο Sportage ενσωματώνει το κορυφαίο στη βιομηχανία σύστημα Forward Collision-Avoidance Assist της Kia με λειτουργία Junction Tuning, η οποία βοηθά στην αποφυγή συγκρούσεων με τα αυτοκίνητα που έρχονται από αριστερά στις διασταυρώσεις.

Το Highway Driving Assist (HDA) διατηρεί μια καθορισμένη απόσταση και ταχύτητα από το προπορευόμενο όχημα σε έναν αυτοκινητόδρομο και βοηθά στο «κεντράρισμα» του νέου Sportage στη λωρίδα κυκλοφορίας του. Το HDA μπορεί επίσης να ρυθμίζει την ταχύτητα του αυτοκινήτου σύμφωνα με το όριο ταχύτητας.

Το Smart Cruise Control που βασίζεται στη λειτουργία πλοήγησης (NSCC) βοηθά στην πορεία του νέου Sportage με ασφαλή ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο χρησιμοποιώντας δεδομένα πλοήγησης σε πραγματικό χρόνο. Επεκτείνοντας περαιτέρω το πεδίο εφαρμογής του NSCC, για τμήματα του αυτοκινητόδρομου όπου υπάρχουν στροφές και ανοιχτές καμπές, το σύστημα μειώνει αυτόματα και έγκαιρα την ταχύτητα. Μετά την στροφή και την επιστροφή στην ευθεία του αυτοκινητόδρομου, το NSCC επαναφέρει το όριο ταχύτητας στο αρχικό επίπεδο.

Το νέο Sportage εφαρμόζει και την τεχνολογία Intelligent Speed ​​Limit Assist (ISLA) που παρέχει προειδοποίηση εάν το αυτοκίνητο υπερβαίνει το όριο ταχύτητας. Στη διάρκεια της χρήσης του φλας για την αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας, εάν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης με όχημα που ακολουθεί από πίσω, ένα νέο σύστημα υποβοήθησης αποφυγής σύγκρουσης τυφλού σημείου (BCA) θα προειδοποιήσει τον οδηγό. Μετά την προειδοποίηση, εάν παραμένει ο κίνδυνος, το BCA επεμβαίνει ενεργητικά ώστε το νέο Sportage να αποφύγει μια πιθανή σύγκρουση. Επίσης, το BCA είναι ενεργό σε καταστάσεις όπως οι παράλληλοι ελιγμοί στάθμευσης, βοηθώντας περαιτέρω στην αποφυγή σύγκρουσης με άλλα οχήματα που έρχονται από πίσω.

Το Blind-Spot View Monitor (BVM) περιλαμβάνεται επίσης στο νέο Sportage και ενισχύει περαιτέρω την ασφάλεια και την ορατότητα του οδηγού κατά την αλλαγή λωρίδας, εμφανίζοντας μια εικόνα από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου στον πίνακα οργάνων και σε πραγματικό χρόνο.

Η απομακρυσμένη έξυπνη υποβοήθηση στάθμευσης Remote Smart Parking Assist (RSPA) βοηθά τον οδηγό να σταθμεύει από απόσταση ή να βγαίνει από ένα σημείο στάθμευσης ενώ αυτός βρίσκεται έξω από το αυτοκίνητο. Οι ελιγμοί στάθμευσης ενισχύονται περαιτέρω με την προσθήκη τεχνολογίας οπίσθιας προβολής (RVM) και τεχνολογίας Surround View Monitor (SVM), η οποία προβάλλει στιγμιότυπο του αυτοκινήτου και του περιβάλλοντος χώρου σε πραγματικό χρόνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ήρθε το νέο υβριδικό SUV που αλλάζει τα δεδομένα
Ήρθε το νέο υβριδικό SUV που αλλάζει τα δεδομένα …
Νέο και ετοιμοπαράδοτο Crossover από 14.370 ευρώ
Νέο και ετοιμοπαράδοτο Crossover από 14.370 ευρώ
Kia Stonic εξοπλισμένο με τα πάντα σε χαμηλή τιμή
Kia Stonic εξοπλισμένο με τα πάντα σε χαμηλή τιμή …
Κούρεμα εξόδων με Hybrid SUV των 25.340 ευρώ
Κούρεμα εξόδων με Hybrid SUV των 25.340 ευρώ
Χαρισματικό B-SUV «καίει» λιγότερα ευρώ από ντίζελ!
Χαρισματικό B-SUV «καίει» λιγότερα ευρώ από ντίζελ! …
Ποιο νέο μικρομεσαίο SUV «φυσάει» σε όλα του;
Ποιο νέο μικρομεσαίο SUV «φυσάει» σε όλα του;
Το καλύτερο 1.000άρι turbo SUV με 17.690 ευρώ
Το καλύτερο 1.000άρι turbo SUV με 17.690 ευρώ
Για πάντα μαζί με το νέο υβριδικό Honda HR-V
Για πάντα μαζί με το νέο υβριδικό Honda HR-V
Με ποιο SUV των 17.840€ έχεις ήσυχο το κεφάλι σου;
Με ποιο SUV των 17.840€ έχεις ήσυχο το κεφάλι σου; …
Ήρθε στην Ελλάδα το φθηνότερο 7θέσιο Crossover
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Το Toyota Aygo X ήρθε στην Ελλάδα (+τιμές)
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Νέα σειρά Fiat Panda Hybrid σε χαμηλές τιμές
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Οι τιμές του νέου VW Multivan στην Ελλάδα
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Οι τιμές της Alfa Romeo Tonale στην Ελλάδα
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Οι τιμές του νέου Skoda Karoq στην Ελλάδα
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Η τιμή του νέου Ford Ranger Raptor στην Ελλάδα
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Οι τιμές του νέου Opel Astra στην Ελλάδα
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
«Πάτησε» Ελλάδα το νέο Mazda CX-60 PHEV (+τιμές)
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Η τιμή του νέου και πιο ακριβού Toyota Hilux GR Sport
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Οι τιμές των νέων Abarth 595/695 στην Ελλάδα
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Ήρθε το πιο σπορ και ακριβό Toyota Yaris GR Sport
Νέα λανσαρίσματα αυτοκινήτων
Get it on Google Play Download on the App Store