Γκολ από τα αποδυτήρια βάζει το Toyota Corolla Cross

Ο νέος «παίχτης» της Toyota στη δημοφιλή κατηγορία των μικρομεσαίων SUV, το Corolla Cross ήρθε να ενισχύσει την ομάδα των «επιθετικών» της μάρκας στην αγορά, αλλά και για να καλύψει ιδανικά το κενό που υπήρχε μεταξύ C-HR και RAV4. Αποτελεί τη χρυσή τομή, γιατί απευθύνεται σε όσους θέλουν περισσότερους χώρους και πιο ήπιων τόνων σχεδίαση από το C-HR, ενώ το RAV4 τους είναι μεγάλο και δεν τους φτάνουν τα χρήματα για το Hybrid.

Οι τιμές του Toyota Corolla Cross ξεκινούν από τις 31.200 ευρώ, καθιστώντας το άκρως ανταγωνιστικό και συμφέρον στην κατηγορία του γιατί πρόκειται για ένα Full Hybrid με συνδυαστική απόδοση 197 ίππων, πάρα πολύ χαμηλή κατανάλωση και φουλ εξοπλισμένο. Από την πρώτη έκδοση Active Plus διαθέτει τα εξής:

  • 7 αερόσακους
  • Αυτόνομη πέδηση
  • Διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας
  • Οθόνη αφής 10,5 ιντσών
  • Ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών
  • Κάμερα οπισθοπορείας
  • Πλοήγηση
  • Φώτα LED
  • Φώτα ομίχλης
  • Διζωνικό κλιματισμό
  • Αισθητήρας βροχής
  • Ζάντες αλουμίνιου 17 ιντσών

Το κομψής αισθητικής αμάξωμα των 4.460 χλστ. μήκους του Corolla Cross, δεν μοιάζει καθόλου με τα υπόλοιπα Corolla εξωτερικά, αφού ειδικά μπροστά παραπέμπει στο RAV4. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το εμπρός τμήμα του, όπου κυριαρχεί η μεγάλη μάσκα, η οποία πλαισιώνεται από την προστατευτική ποδιά του προφυλακτήρα και εφάπτεται με τις άκρες των φωτιστικών σωμάτων. Τα πλαϊνά του είναι έντονα ανάγλυφα και με φουσκώματα στα φτερά, ενώ πίσω είναι πιο ήπιων τόνων.

Το εσωτερικό του έχει καταβολές από το Corolla, όμως και εδώ παρατηρούνται διαφορές στο ταμπλό και στη βάση της κονσόλας. Στο κέντρο κυριαρχεί η νέα οθόνη των 10,5 ιντσών του συστήματος πολυμέσων, σε συνδυασμό με τον επίσης νέο, ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών. Από πλευράς κατασκευής, μαλακό υλικό συναντάται στο εμπρός τμήμα του ταμπλό και στις εμπρός πόρτες. Η συναρμογή είναι στιβαρή, ενώ οι ραφές τα νίκελ και τα μαύρα γυαλιστερά διακοσμητικά προσθέτουν μια νότα πολυτέλειας. Στον τομέα των χώρων, το Corolla Cross θα καλύψει εύκολα τις ανάγκες μιας οικογένειας. Στο πίσω κάθισμα ο χώρος για πόδια – κεφάλι είναι αρκετός και το χαμηλό κεντρικό τούνελ διευκολύνει το μεσαίο επιβάτη. Για τις αποσκευές τα 436 λίτρα είναι αρκετά και φτάνουν έως τα 1.337 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Το νέο Corolla Cross προσφέρεται με το νέο, 5ης γενιάς αυτοφορτιζόμενο υβριδικό ηλεκτρικό σύστημα της Toyota. Διαθέτει νέα μονάδα ελέγχου ισχύος, νέα μονάδα κιβωτίου ταχυτήτων – διαφορικού και νέα μπαταρία. Ο 2λιτρος κινητήρας βενζίνης αποδίδει 152 ίππους και 190 Nm ροπής και το ηλεκτρικό μοτέρ φτάνει τους 113 ίππους και τα 207 Nm (197 hp συνδυαστικά). Με δεύτερο ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα ισχύος 41 ίππων και 84 Nm ροπής εξοπλίζεται το 4κίνητο AWD-i (από 33.200 ευρώ). Στην πράξη το Corolla Cross κινείται αρκετά ηλεκτρικά στις χαμηλές ταχύτητες, ενώ παρέχεται επιπλέον δύναμη σε πιο γρήγορους ρυθμούς. Το αποτέλεσμα είναι ο συνδυασμός γρήγορων επιδόσεων (0-100 χλμ./ώρα σε 7,6 δλ.), με χαμηλή κατανάλωση (5,0 λτ./100 χλμ.) και εκπομπές CO2 (114 γρ./χλμ.).

Get it on Google Play Download on the App Store