Hyundai Kona με 19.990 ευρώ και καθάρισες

Πολλοί που ενδιαφέρονται να αγοράσουν ένα καινούργιο αυτοκίνητο, είναι προς αναζήτηση ανάμεσα στα δεκάδες SUV. Οι περισσότεροι κοιτούν προς τα μικρά και μικρομεσαία SUV, τα οποία άλλωστε συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο όγκο των πωλήσεων. Ενδεικτικά, στην Ελλάδα το πρώτο 11μηνο του 2021 τα B-SUV και C-SUV κατέλαβαν το 95% των ταξινομήσεων στα SUV και 43% του συνολικού μεριδίου, από όλες τις κατηγορίες.

Σε κάθε περίπτωση ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και ο καταναλωτής μπορεί εύκολα να έρθει σε αδιέξοδο και να μπερδευτεί. Πρώτα από όλα πρέπει να βάλει ένα όριο διαθέσιμων χρημάτων, έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει λίγο το τοπίο. Το ποσό των έως 20.000 ευρώ για παράδειγμα είναι «ταβάνι» για μια μεγάλη μερίδα κοινού. Ποιο είναι όμως αυτό το SUV, που με το προαναφερθέν budget προσφέρει τα πάντα, δίχως να γίνονται συμβιβασμοί;

Η απάντηση είναι το Hyundai Kona. Συγκεκριμένα στην έκδοση 1.0 T-GDi 120 PS Premium των 19.990 ευρώ (με την έκπτωση των 500 ευρώ), αποτελεί ένα υπερπλήρες αυτοκίνητο. Αρχικά, εντυπωσιάζει με τον στάνταρ εξοπλισμό του, καθώς περιλαμβάνει τα εξής: 6 αερόσακους, αυτόνομη πέδηση, διατήρηση λωρίδας, αυτόματη λειτουργία φώτων, αυτόματο κλιματισμό, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων, δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων, οθόνη 8 ιντσών, ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές γραμμές καθοδήγησης, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών κ.λπ.

Προσθέστε ακόμα την πολύ σημαντική παροχή των 5 ετών εργοστασιακής εγγύησης απεριορίστων χιλιομέτρων, μαζί με 5 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια, ετήσιο τεχνικό έλεγχο και εγγύηση βαφής.

Μεταξύ των σημείων αναφοράς του Kona, είναι ο ευφάνταστος και μυώδης παράλληλα σχεδιασμός του αμαξώματός του. Ειδικά το εμπρός άκρο του είναι πολύ επιθετικό και χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη μάσκα και αεραγωγό, την ασημί ποδιά στον προφυλακτήρα και τα πολύ αιχμηρά φωτιστικά σώματα.

Επίσης, το μήκος των 4.205 χλστ. είναι ιδανικό, αφού ευνοεί την ευελιξία στην πόλη. Μαζί με το πλάτος των 1.800 χλστ., το ύψος των 1.565 χλστ. και το μεταξόνιο των 2.600 χλστ. προσφέρει αρκετούς χώρους στο εσωτερικό του για τέσσερις επιβάτες, καθώς και ένα αρκετά ικανοποιητικό πορτ μπαγκάζ 374 λίτρων. Εκτός από την ευρυχωρία, η μοντέρνα καμπίνα του Kona διακρίνεται για την εργονομία και την στιβαρή της κατασκευή.

Τα θετικά στοιχεία που αποκομίζει κανείς από το Kona, συνεχίζονται και εν κινήσει. Ο 1.000άρης 3κύλινδρος turbo κινητήρας των 120 ίππων και 172 Nm ροπής, αφήνει τις καλύτερες των εντυπώσεων με το τράβηγμά του. Κραδασμοί ή άλλες «αναταράξεις» δεν ενοχλούν τους επιβάτες, ενώ ο οδηγός είναι σε θέση να κινηθεί σε σβέλτους ρυθμούς (0-100 χλμ./ώρα σε 11,5 δλ.) και με λογική κατανάλωση, κοντά στα 7,5 λτ./100 χλμ. σε πραγματικές συνθήκες. Η Hyundai ανακοινώνει 5,7-6,0 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 128-137 γρ./χλμ.

Το οικογενειακού κατά βάση προσανατολισμού Kona, εμφανίζεται ευχάριστο και ως προς την οδήγηση. Οι αναρτήσεις με την σχετικά ρύθμιση εξασφαλίζουν σιγουριά στις ευθείες σε γρήγορες ταχύτητες και μικρές κλίσεις στις στροφές με μπόλικη πρόσφυση. Η άνεση ικανοποιεί και ακόμα περισσότερο η πολύ καλή ποιότητα κύλισης.

Get it on Google Play Download on the App Store