Hyundai Tucson και «ξερό ψωμί» σε αυτά τα λεφτά

Το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο της Hyundai στην Ευρώπη, το 4ης γενιάς Tucson, έχει σημειώσει και στην Ελλάδα μεγάλη άνοδο, ενώ προσφέρεται σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές συγκριτικά με τον ανταγωνισμό του και αξίζει τα λεφτά του μέχρι τελευταίου ευρώ. Άλλωστε το πληθωρικό μικρομεσαίο SUV εντυπωσιάζει από την πρώτη κιόλας ματιά με το επιβλητικό και πολύ δυναμικό του παρουσιαστικό, το οποίο δεν περνάει απαρατήρητο όπου και να βρεθεί.

Η πληρότητά του «φαίνεται» από την πρώτη κιόλας έκδοση 1.6 T-GDi 48V Hybrid 150 hp Exclusive, στην τιμή των 26.790 ευρώ. Ο εξοπλισμός είναι μακροσκελής σε όλα τα επίπεδα και θα ικανοποιήσει άπαντες. Διαθέτει 7 αερόσακους, τα συστήματα αυτόνομης πέδησης, προειδοποίησης εκτροπής και υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, αυτόματη ρύθμιση υψηλής σκάλας φώτων, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, οθόνη αφής 8 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, επιλογή προφίλ οδήγησης, πλήρη φώτα LED εμπρός, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών κ.λπ.

Ο 4κύλινδρος 1.600άρης turbo κινητήρας συνδυάζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V, αποδίδει 150 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και 250 Nm ροπής στις 1.500-4.000 σ.α.λ. Το μηχανικό αυτό σύνολο επιταχύνει το αμάξωμα των 1.463 κιλών στο 0-100 χλμ./ώρα σε 10,3 δλ. και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 189 χλμ./ώρα. Η μέση εργοστασιακή κατανάλωση και εκπομπές CO2 βρίσκονται στα 6,6 λτ./100 χλμ. και 150 γρ./χλμ. αντίστοιχα.

Όσοι αναζητούν το κάτι παραπάνω, τότε με 1.600 ευρώ επιπλέον, θα επιλέξουν τη δεύτερη έκδοση 1.6 T-GDi 48V Hybrid 180 hp Premium στις 28.390 ευρώ. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνει επιπλέον πλήρη φώτα LED πίσω, ζάντες 18 ιντσών και μοχλό ανάκλησης πίσω καθισμάτων από το χώρο αποσκευών. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του 30 ακόμα ίππους (180 hp) και 15 Nm ροπής (265 Nm), συν καλύτερες επιδόσεις. Το «180άρι» Tucson επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 9,4 δλ. και φτάνει τα 205 χλμ./ώρα τελικής, με ίδια εργοστασιακή κατανάλωση και ρύπους με την έκδοση των 150 ίππων.

Στα πολύ θετικά γνωρίσματα του νέου Tucson, αποτελεί και το άρτιο σε κάθε τομέα εσωτερικό του. Ο σύγχρονος σχεδιασμός του συνδυάζεται με υψηλή τεχνολογία και πολύ προσεγμένη ποιότητα κατασκευής. Επιπλέον, η καμπίνα του C-SUV της Hyundai είναι σε θέση να μεταφέρει εύκολα μέχρι 5 επιβάτες μαζί με τις αποσκευές τους, χάρη στο μεγάλο πορτ μπαγκάζ των 577 λίτρων.

Τέλος, το νέο Tucson εντυπωσιάζει και με το πάτημά του στο δρόμο. Το πρώτο στοιχείο που αντιλαμβάνεται άμεσα ο οδηγός είναι η υψηλή άνεση που προσφέρουν οι ανεξάρτητες αναρτήσεις, αφού ισοπεδώνουν τις διάφορες ανωμαλίες του οδοστρώματος. Ο αρχοντικός τρόπος που κινείται το επιβλητικό SUV συνοδεύεται και από μια σιγουριά σε κάθε είδους διαδρομή. Το ταξιδιάρικο Tucson διανύει ξεκούραστα πολλά χιλιόμετρα στις εθνικές οδούς, ενώ είναι ιδιαίτερα σταθερό σε πιο στενούς επαρχιακούς δρόμους με στροφές.

Get it on Google Play Download on the App Store