Kia Sportage 1.6T 180 PS 7DCT χωρίς «εκπτώσεις»

Το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο της Kia παγκοσμίως, το Sportage, στην ολοκαίνουργια 5η γενιά του παρουσιάζεται πιο πλήρες και ολοκληρωμένο όσο ποτέ άλλοτε, σε όλα τα επίπεδα. Παράλληλα διατίθεται με μια μεγάλη γκάμα εξηλεκτρισμένων κινητήρων βενζίνης, πετρελαίου Full Hybrid και Plug-in Hybrid. Ανάμεσα σε αυτούς, μια επιλογή που συνδυάζει δύναμη, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, ήπια υβριδική τεχνολογία και προσφέρεται σε ανταγωνιστική τιμή για τα δεδομένα της κατηγορίας, είναι το Sportage 1.6T 180 PS 7DCT.

Πληθώρα παροχών σε εξοπλισμό και after sales service

Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι το Kia Sportage συνοδεύεται με 5 χρόνια δωρεάν service μαζί με την 7ετή εργοστασιακή εγγύηση της Kia. Όσον αφορά τον εξοπλισμό του, από την πρώτη έκδοση LX Dynamic είναι φουλ και διαθέτει τα εξής: 7 αερόσακους • Συστήματα αυτόματου φρεναρίσματος και διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας • Οθόνη αφής 8 ιντσών • Κάμερα οπισθοπορείας • Αυτόματη ενεργοποίηση φώτων και υαλοκαθαριστήρων • Αυτόματο κλιματισμό • Όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες • Ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες • Ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών.

Εντυπωσιακό μέσα – έξω

Το πρώτο στοιχείο που τραβάει το ενδιαφέρον στο νέο Kia Sportage, είναι ο εντυπωσιακός σχεδιασμός του. Το πληθωρικό σε διαστάσεις αμάξωμά του με μήκος 4.515 χιλιοστά, πλάτος 1.865 χιλιοστά, ύψος 1.650 χιλιοστά και μεταξόνιο 2.680 χιλιοστά, επιβάλλεται με την παρουσία του. Μακράν το πιο «εκτυφλωτικό» σημείο είναι το εμπρός με τις μεγάλες διπλές εισαγωγές αέρα και τα φώτα LED αλά μπούμερανγκ, τα οποία περιβάλλουν τα κυρίως φώτα με το σχήμα ρόμβου.

Στο εσωτερικό συναντάμε μια ενιαία διαμόρφωση ψηφιακού πίνακα οργάνων – οθόνης συστήματος πολυμέσων, σύμφωνα με τα νέα σχεδιαστικά πρότυπα της Kia, όπως έχουμε δει και στα Niro και EV6. Παράλληλα το νέο Sportage διακρίνεται και για την πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, με χρήση μαλακών υλικών σε πολλές επιφάνειες, γεροδεμένη συναρμογή και προσεγμένο φινίρισμα. Όσο για χώρους, αυτοί προσφέρονται απλόχερα για όλους τους επιβάτες, όπως και για τις αποσκευές (562 λίτρα).

Πολύ καλά «στημένο» στο δρόμο

Τον ολοκληρωμένο σε όλους τους τομείς χαρακτήρα του Kia Sportage 1.6T 180 PS 7DCT ενισχύει και η πολύ καλή οδική του συμπεριφορά. Οι ανεξάρτητες αναρτήσεις σε όλους τους τροχούς, το δεμένο πλαίσιο και ο αποδοτικός κινητήρας προσφέρουν μια ομοιογένεια. Το μικρομεσαίο SUV ισορροπεί κατάλληλα την άνεση με το κράτημα, με τον οδηγό να απολαμβάνει ηρεμία και ασφάλεια, όταν ανεβάσει ρυθμούς. Το Sportage είναι πολύ ξεκούραστο στο ταξίδι χάρη και στην πολύ καλή ποιότητα κύλισης, ενώ μαζί με την προσεγμένη ηχομόνωση, το αυτοκίνητο «κρύβει» χιλιόμετρα. Ομοιογένεια και ήπιες αντιδράσεις παρουσιάζει και όταν περάσει σε δρόμους με στροφές, όπου οι κλίσεις του αμαξώματος είναι λογικές και οι τροχοί πατάνε στιβαρά στην άσφαλτο.

Ιδανικά τα 180 άλογα με το 7DCT

Ο 4κύλινδρος 1.600άρης turbo κινητήρας με τους 180 ίππους συνδυάζεται στάνταρ με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 7 ταχυτήτων. Πρόκειται για ένα ιδανικό ταίριασμα, αφού καλύπτει τις όποιες απαιτήσεις του οδηγού σε επίπεδο επιδόσεων, αλλά και ευκολίας, λόγω του 7DCT. Μαζί με τα 265 Nm ροπής και τη συνδρομή των 17 ίππων από τον ηλεκτροκινητήρα του 48V Hybrid σύστημα, ο χρήστης έχει στη διάθεσή του το 100% της ροπής μόλις από τις 1.500 σ.α.λ., απολαμβάνοντας μεστό τράβηγμα και υπερεπάρκεια ισχύος. Το αυτόματο κιβώτιο λειτουργεί υποδειγματικά, αφού ειδικά με την επιλογή Normal (υπάρχουν ακόμα οι Eco και Sport) αλλάζει σχέσεις όποτε κριθεί απαραίτητο, ομαλά και γρήγορα. Επιπλέον το όλο σύνολο εξασφαλίζει γρήγορες επιταχύνσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 8,8 δλ.) με λογική κατανάλωση στα 8,9 λτ./100 χλμ.

Τεχνικά χαρακτηριστικά*
Κυβισμός (κ.εκ.) 1.598
Ταχύτητες 7DCT
Ισχύς (PS/σ.α.λ.) 180/5.500
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 265/1.500-4.500
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 8,8
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα) 201
Κατανάλωση* (λτ./100 χλμ.) 8,9
Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.) 142
Βάρος (κιλά) 1.580
*Δοκιμής

Get it on Google Play Download on the App Store