Kia XCeed 1.5T 160 PS σε άφταστη τιμή

Το ανανεωμένο Kia XCeed παρουσιάζεται αναβαθμισμένο σε διάφορους τομείς, όπως σε σχεδίαση και τεχνολογία, ενώ συνολικά αποτελεί ένα πολύ αξιόλογο μικρομεσαίο Crossover. Εξαιρετικά συμφέρουσα είναι η αρχική έκδοση 1.5 T-GDi 160 PS LX Premium iMT 48V Hybrid, αφού -μεταξύ άλλων- διαθέτει δύναμη και πλήρη στάνταρ εξοπλισμό, ενώ η τιμή που πωλείται είναι χαμηλότερη από κλασικών μικρομεσαίων χάτσμπακ.

Από 25.090 ευρώ και με πλήθος παροχών

Με όλα αυτά που προσφέρει το Kia XCeed και με τα νέα δεδομένα τιμών, θα περίμενε κανείς να στοιχίζει αρκετά παραπάνω χρήματα, αφού μοντέλα του C-Segment με κινητήρες χαμηλότερης ισχύος και δίχως να είναι Crossover είναι πιο ακριβά. Συν του ότι ο κάτοχος του XCeed απολαμβάνει σημαντικές παροχές, όπως είναι τα 5 χρόνια δωρεάν service και τα 7 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης. Σχετικά με τον εξοπλισμό του, από την πρώτη έκδοση LX Premium διαθέτει τα εξής: 6 αερόσακους  Αυτόματο φρενάρισμα Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας Αυτόματη εναλλαγή φώτων μεγάλων φώτων  Full LED φώτα εμπρός & πίσω Φώτα ομίχλης LED  Οθόνη αφής 8 ιντσών Κάμερα οπισθοπορείας Διζωνικό κλιματισμό  Αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω Προφίλ οδήγησης (Eco, Normal και Sport) Ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών.

Εσωτερικό με πολύ καλή ποιότητα και αρκετούς χώρους

Το Kia XCeed εντυπωσιάζει και με τα πολύ αξιόλογα συνολικά χαρακτηριστικά στο εσωτερικό του. Αρχικά κερδίζει τον παρατηρητή με την προσοχή που έχει δοθεί στην ποιότητα κατασκευής, τόσο σε υλικά (μαλακά πλαστικά και διακοσμητικά), όσο και στη συναρμογή και φινίρισμα. Ο οδηγός θα νιώσει βολικά στο κάθισμα με την υπερυψωμένη θέση, η οποία βελτιώνει την περιμετρική ορατότητα. Παράλληλα και οι υπόλοιποι επιβάτες θα αισθανθούν άνετα, καθώς έχουν στη διάθεσή τους αρκετούς χώρους, συν 380 λίτρα για τις αποσκευές. Ακόμα μεγαλύτερο πορτ μπαγκάζ 426 λίτρων έχει το XCeed χωρίς το ήπιο υβριδικό σύστημα, στην ίδια ακριβώς τιμή των 25.090 ευρώ και χωρίς να διαφέρει πουθενά αλλού, εκτός από τη μηδαμινή διαφορά στην κατανάλωση και στις εκπομπές CO2.

Δυνατό και στιβαρό στο δρόμο

Το Kia XCeed είναι ένα πολύ καλά στημένο στο δρόμο αυτοκίνητο, αφού παρά τη μεγαλύτερη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος συγκριτικά με τα παραδοσιακό χάτσμπακ, είναι εξαιρετικά σταθερό. Οι ανεξάρτητες σε όλους τους τροχούς αναρτήσεις του με το σφιχτό σετάρισμα ελέγχουν αποτελεσματικά τις κινήσεις του αμαξώματος των 1.400 κιλών. Στους αυτοκινητόδρομους είναι πολύ ευθύβολο στις γρήγορες ταχύτητες που είναι σε θέση να αναπτύξει και να διατηρήσει εύκολα, ενώ ιδιαίτερα σταθερό είναι και στις στροφές. Εκεί η πρόσφυση που παρέχουν οι τροχοί είναι άφθονη και το αυτοκίνητο ακολουθεί πιστά την πορεία που έχει χαράξει ο οδηγός. Παράλληλα το Drive Mode με τα προγράμματα Eco, Normal και Sport διαμορφώνει ανάλογα την απόκριση του γκαζιού και το βάρος του τιμονιού.

Ιδανικός για το Kia XCeed είναι και ο 1.500άρης κινητήρας των 160 ίππων και 253 Nm ροπής. Το 4κύλινδρο turbo μηχανικό αυτό σύνολο εμφανίζει πολύ πολιτισμένη λειτουργία, έχει θετικό τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές και ανεβάζει στροφές με γραμμικό τρόπο, επιταχύνοντας γοργά το αυτοκίνητο, όποτε το ζητήσει ο οδηγός του.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Έκδοση 1.5Τ 160 PS/48V
Κυβισμός (κ.εκ.) 1.482
Ισχύς (PS/σ.α.λ.) 160/5.500
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 253/1.500-3.500
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 9,0/9,0
Τελική (χλμ./ώρα) 208/208
Κατανάλωση (λτ./100 χλμ.) 6,0/5,9
CO2 (γρ./χλμ.) 136/134
Βάρος (κιλά) 1.370/1.400

Get it on Google Play Download on the App Store