Με 17.470 ευρώ παίρνεις SUV που «μετράει»!

Η αγορά ενός αυτοκινήτου πρέπει να «μιλάει» στην καρδιά του κατόχου του, για να το απολαμβάνει σε κάθε του έκφανση. Τόσο σε ότι έχει να κάνει με την εμφάνιση του, όσο και με τον εξοπλισμό, την τιμή, αλλά και με την αξιοπιστία που θα παρέχει σε βάθος χρόνου.

Σίγουρα ο παραπάνω συνδυασμός δεν είναι κι ο πλέον απλός που μπορεί να έχει ένα SUV, ωστόσο υπάρχει μια επιλογή που διακρίνεται για όλες αυτές τις αρετές. Το Toyota Yaris Cross αποτελεί την ολοκαίνουργια πρόταση της ιαπωνικής μάρκας στην κατηγορία των compact SUV. Και μην σας ξεγελάει το όνομα του, μιας και δεν έχουμε να κάνουμε με ένα υπερυψωμένο Yaris, αλλά με ένα νέο αυτοκίνητο! Εμείς εστιάσαμε στην πιο οικονομική σε τιμή αρχική έκδοση Active (από 17.470 ευρώ) με τον 1.500άρη κινητήρα βενζίνης και τον πολύ καλό εξοπλισμό, που περιλαμβάνει τα εξής: 

  • 8 αερόσακους
  • Αυτόνομη πέδηση
  • Διατήρηση λωρίδας κυκλοφορίας
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες
  • Air condition
  • Δερμάτινο τιμόνι
  • Οθόνη αφής 8 ιντσών
  • Κάμερα οπισθοπορείας
  • Ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών

Μερικά ακόμα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του Yaris Cross είναι 6ετής εγγύηση Toyota που έρχεται να προστεθεί στην παραδοσιακή αξιοπιστία της μάρκας, αλλά κι η υψηλή ασφάλεια που προσφέρει, όπως αποδεικνύουν και τα πέντε αστέρια του Euro NCAP!

Δυναμικό σε κάθε του εκατοστό

Μπορεί η Toyota να άργησε να μπει στην κατηγορία των B-SUV, όμως κάθε κίνησή της είναι μελετημένη, αφού πάντοτε θέλει να στοχεύει την κορυφή! Και με το νέο Yaris Cross έχει όλα τα φόντα για να το καταφέρει! Το νέο μοντέλο «πατάει» στην πλατφόρμα GA-B κι έχει μήκος 4.180 χλστ., πλάτος 1.765 χλστ., ύψος 1.595 χλστ. και μεταξόνιο 2.560 χλστ., ενώ η απόσταση από το έδαφος είναι 170 χλστ.! Σχεδιαστικά τώρα, το νέο Yaris Cross σε πολλούς θα θυμίσει ένα μικρότερο RAV4 και αυτό είναι σίγουρα κάτι που θα αρέσει. Στο εμπρός τμήμα κυριαρχεί η μεγάλη διαιρούμενη μάσκα και τα ψηλά τοποθετημένα αιχμηρά φωτιστικά σώματα, που ενισχύουν τη δυναμική όψη του αυτοκινήτου. Στο ίδιο δυναμικό τέμπο κινείται και το πίσω μέρος του Yaris Cross με τις γωνίες και τις ανάγλυφες επιφάνειες.

Ολοκληρωμένο εσωτερικό!

Το σύγχρονο και ολοκληρωμένο προφίλ του Yaris Cross συνεχίζεται και στην καμπίνα του με τα πολύ καλά χαρακτηριστικά. Σχεδιαστικά η εικόνα του ταμπλό είναι γνώριμη, καθώς προέρχεται από το Yaris και διακρίνεται για την προσεγμένη ποιότητα κατασκευής, χάρη στα μαλακά υλικά σε ένα μέρος του ταμπλό και τη στιβαρή συναρμογή των επιμέρους επιφανειών. Ο οδηγός του νέου Yaris Cross θα βολευτεί εύκολα στην άνετη και πλήρως ρυθμιζόμενη θέση του, απολαμβάνοντας παράλληλα μια αρκετά καλή περιφερειακή ορατότητα. Στη διάθεσή του έχει και την οθόνη αφής των 8 ιντσών για το σύστημα infotainment Toyota Smart Connect με τις διάφορες εφαρμογές. Από πλευράς χώρων, τέσσερις ενήλικοι επιβάτες θα βολευτούν με αρκετή άνεση, με τους πίσω να απολαμβάνουν επαρκή αέρα για το κεφάλι και τα πόδια τους. Ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 397 λίτρα, νούμερο που το τοποθετεί άνω του μέσου όρου για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Εύρωστος κινητήρας, ασφαλής οδική συμπεριφορά!

Το δυναμικό Toyota Yaris Cross στην πιο προσιτή σε τιμή έκδοσή του κινείται από το ισχυρό, 1.500άρι 3κύλινδρο ατμοσφαιρικό μηχανικό σύνολο, με δύναμη 125 ίππων που αποδίδεται στις 6.600 σ.α.λ. και 153 Nm ροπής, διαθέσιμα στις 4.800-5.000 σ.α.λ. Σύμφωνα με τις εργοστασιακές μετρήσεις το 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε 10,9 δλ., η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 180 χλμ./ώρα, η μεικτή κατανάλωση είναι 5,9 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 133 γρ./χλμ. Στα θετικά γνωρίσματα του Yaris Cross ανήκουν ο ευκολοδήγητος χαρακτήρας του στην πόλη, όπως και η ασφάλεια και σιγουριά που παρουσιάζει εκτός αστικού περιβάλλοντος. Πρόσθετα, ενθουσιάζει με την ακαμψία του πλαισίου, το χαμηλό θόρυβο κύλισης και την ευχάριστη αίσθηση που παρέχει στον οδηγό του.

Get it on Google Play Download on the App Store