Με τέτοια τιμή δεν αφήνεις το νέο Suzuki S-Cross

Ευκαιρίες στην αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων υπάρχουν, αλλά όχι τόσες πολλές όσο παλαιότερα. Το ίδιο ισχύει και για τις τιμές αρκετών μοντέλων, οι οποίες έχουν ανέβει κατακόρυφα και συμπιέζουν το διαθέσιμο προϋπολογισμό. Ανάμεσα στις πολύ συμφέρουσες προτάσεις που «τρέχουν» αυτή την περίοδο και προέρχεται από τη δημοφιλή κατηγορία των μικρομεσαίων SUV, είναι το νέο Suzuki S-Cross.

Suzuki S-Cross 2022 move

Η τιμή των 20.670 ευρώ (με το όφελος Hybrid For U των 750 ευρώ) για την πρώτη, αλλά με πλήρη εξοπλισμό έκδοση GL, μοιάζει λες και δεν είναι πραγματική. Ωστόσο είναι αληθινή και μάλιστα συνδυάζεται με αποδοτικό 1.400άρη turbo κινητήρα και ήπιο υβριδικό σύστημα.

Το εν λόγω μηχανικό σύνολο ταιριάζει «κουτί» στο ιαπωνικό C-SUV, γιατί εξασφαλίζει σβέλτες επιδόσεις, ενώ δεν απαιτεί μεγάλες ποσότητες βενζίνης. Πιο αναλυτικά ο 1.4 Boosterjet των 129 ίππων και με τη ροπή των 235 Nm από τις 2.000 σ.α.λ. παρουσιάζει θετικό τράβηγμα, χάρη και στην επιπλέον «μπουστάρισμα» του mild hybrid 48V συστήματος με το ηλεκτρικό μοτέρ των 14 ίππων. Το S-Cross επιταχύνει άνετα στο 0-100 χλμ./ώρα σε 9,5 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 195 χλμ./ώρα. Η μεικτή εργοστασιακή κατανάλωση είναι 5,3 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 120 γρ./χλμ. (μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και ελεύθερη είσοδος στο δακτύλιο της Αθήνας).

Τα θετικά του γνωρίσματα αφορούν και την οδική του συμπεριφορά, καθώς από την μια πλευρά είναι ξεκούραστο και από την άλλη είναι σε θέση να κινηθεί με ασφάλεια σε κάθε ασφάλτινο τερέν. Η απορροφητική ανάρτηση απολαμβάνει πλέον περισσότερης ηχομόνωσης στην καμπίνα, ενώ ο τρόπος που ταξιδεύει το S-Cross εντυπωσιάζει. Στις στροφές εμφανίζει μικρές κλίσεις και η πρόσφυση των τροχών σπάνια θα «σπάσει».

Το νέο S-Cross με την πιο μοντέρνα εικόνα του εξωτερικά, διαθέτει και αναβαθμισμένο εσωτερικό. Το ταμπλό χαρακτηρίζεται από την τοποθέτηση της νέας οθόνης αφής στην κορυφή και πάνω από τους αεραγωγούς, μετρώντας 7 ίντσες. Βελτιωμένα είναι και τα υλικά, με το μαλακό πλαστικό από την πλευρά του συνοδηγού να ανεβάζει επίπεδο και το διάκοσμο. Ο οδηγός θα βρει εύκολα την κατάλληλη θέση και δεν θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με την εργονομία. Παράλληλα, η καμπίνα του S-Cross είναι σε θέση να μεταφέρει δίχως καμία παραχώρηση μια τετραμελή οικογένεια με τις αποσκευές της (430 λίτρα).

Suzuki S-Cross 2022 tablo-1

Όσο για τον στάνταρ εξοπλισμό στην πρώτη έκδοση GL, ανήκουν τα εξής: 7 αερόσακοι, αυτόνομο φρενάρισμα, σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, σύστημα αναγνώρισης οδικών πινακίδων, προσαρμοζόμενο cruise control, οθόνη αφής 7 ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, όλες οι ηλεκτρικές ευκολίες, air condition, προβολείς LED και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών.

Get it on Google Play Download on the App Store