Νέο Full Hybrid μικρομεσαίο SUV είναι ό-niro

Τι θέλει κανείς από ένα καινούργιο αυτοκίνητο; Πάρα πολλά πράγματα είναι η απάντηση, αφού οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί. Ειδικά όταν πρόκειται για ένα σύγχρονης τεχνολογίας Full Hybrid μικρομεσαίο SUV, το οποίο θα κληθεί να καλύψει πολλαπλές ανάγκες, η δαπάνη είναι αρκετά σημαντική.

Μια νέα πρόταση στη δημοφιλή αυτή κατηγορία είναι το ολοκαίνουργιο Kia Niro. Ένα αυτοκίνητο «όνειρο», με πολλά προσόντα, απευθυνόμενο σε όσους δεν κάνουν συμβιβασμούς σε κανένα τομέα, πλην της κατανάλωσης καυσίμου. Το Niro HEV εξοικονομεί σημαντικές ποσότητες βενζίνης, ειδικά στις αστικές μετακινήσεις όπου άλλωστε η πλειοψηφία των οδηγών διανύει τα περισσότερα χιλιόμετρα.

Το αποδοτικό υβριδικό σύνολο με τη συνδυαστική ισχύ των 141 ίππων, αποτελείται από ένα βενζινοκινητήρα 1.6 GDi ισχύος 105 hp και 147 Nm και ένα ηλεκτρικό μοτέρ με 43,5 άλογα και 170 Nm. Η μετάδοση στους εμπρός τροχούς γίνεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 6 ταχυτήτων, αντί της πεπατημένης των CVT. Μονότονα βουητά, δισταγμοί και γενικότερα παράταιρα χαρακτηριστικά λάμπουν δια της απουσίας τους.

Στις εκκινήσεις και μέχρι τα 60-70 χλμ./ώρα αναλόγως πίεσης του γκαζιού και ενέργειας από την αυτοφορτιζόμενη μπαταρία των ιόντων λιθίου των 1,32 kWh, το Niro μπορεί και κινείται σαν αμιγώς ηλεκτρικό. Έτσι, στην πόλη μπορεί εύκολα να πετύχει κατανάλωση κάτω από 4,5 λτ./100 χλμ., ενώ σε μεικτές συνθήκες διαμορφώνεται άκοπα στα 5,3 λτ./100 χλμ. Παράλληλα, ο υβριδικός κινητήρας εξασφαλίζει σβέλτες επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 10,4 δλ.) και χαμηλές εκπομπές CO2 100-107 γρ./χλμ. (μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και πάσο ελευθέρας στο Δακτύλιο).

Το μηχανικό αυτό σύνολο ταιριάζει κατάλληλα με το αυξημένης ακαμψίας πλαίσιο και την κατάλληλα σεταρισμένη ανεξάρτητη ανάρτηση, με τους πολλαπλούς συνδέσμους πίσω. Το νέο Kia Niro εξασφαλίζει πολύ καλή ποιότητα κύλισης και περνάει με άνεση πάνω από τις περισσότερες ανωμαλίες των δρόμων. Ταυτόχρονα προσφέρει υψηλή σταθερότητα στις ευθείες και στις στροφές, όπου σε πιεσμένη οδήγηση το αμάξωμα να πάρει ελαφρά κλίση, δίχως όμως ο οδηγός να νιώσει άβολα.

Εκτός από τα παραπάνω, το νέο Kia Niro διακρίνεται αρχικά για τον ξεχωριστό του σχεδιασμό με τα μοναδικά γνωρίσματα, από όποια πλευρά και να το περιεργαστεί κανείς. Το μήκους 4.420 χλστ. μικρομεσαίο SUV έχει και χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή (Cd: 0,29) αποδεικνύοντας την προσοχή των σχεδιαστών και σε αυτή τη σημαντική λεπτομέρεια.

Σύγχρονο, εφοδιασμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και ευρύχωρο είναι το εσωτερικό του νέου Kia Niro. Σημείο αναφοράς αποτελεί το ενιαίο πάνελ πίνακα οργάνων και infotainment, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 10,25 ιντσών και την οθόνη του infotainment των επίσης 10,25 ιντσών (από το δεύτερο επίπεδο εξοπλισμού Titanium και άνω). Αυτοί που θα ψηλαφίσουν κάθε επιφάνεια της καμπίνας, θα ικανοποιηθούν και με το παραπάνω από την παρουσία του μαλακού υλικού στο ταμπλό, την προσεγμένη συναρμογή και το αντίστοιχου επιπέδου φινίρισμα. Όσο για τους χώρους, το νέο Kia Niro είναι γενναιόδωρο, τόσο για αυτούς που θα κάτσουν στο πίσω κάθισμα, όσο και για τις αποσκευές (451 λίτρα).

Αναφορικά με τις τιμές του νέου Kia Niro HEV, η πρώτη έκδοση Dynamic εκκινεί από τις 33.490 ευρώ. Σίγουρα δεν είναι λίγα χρήματα, όμως πρόκειται να ένα μικρομεσαίο SUV με Full Hybrid τεχνολογία και πλήρη στάνταρ εξοπλισμό, όπου ανήκουν τα εξής:

  • 8 αερόσακοι
  • Σύστημα αυτόματης έκτακτης πέδησης για την αποφυγή εμπρόσθιας σύγκρουσης με αυτοκίνητα, δίκυκλα και πεζούς
  • Σύστημα αποφυγής παρέκκλισης από την λωρίδα κυκλοφορίας
  • Σύστημα διατήρησης οχήματος στο μέσον της λωρίδας κυκλοφορίας
  • Αυτόματη ενεργοποίηση φώτων
  • Αυτόματη εναλλαγή φώτων από την υψηλή στην μεσαία σκάλα και αντίστροφα
  • Φώτα ημέρας LED και φώτα στάθμευσης εμπρός (μικρά) LED
  • Έγχρωμη κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές γραμμές καθοδήγησης
  • Ψηφιακή κεντρική οθόνη αφής 8 ιντσών
  • Αυτόματος κλιματισμός δύο ζωνών
  • Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες
  • Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες
  • Εργοστασιακοί αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω
  • Ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών με ελαστικά διαστάσεων 205/60R16

Πρόσθετα η Kia παρέχει 7 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 5 έτη δωρεάν service.

Get it on Google Play Download on the App Store