Νέο Kia XCeed 1.5T 160 PS με χαμηλότερη τιμή

Οι αυξήσεις που βιώνουμε σε όλα τα αγαθά, δεν θα μπορούσαν να μην επηρεάσουν και τις τιμές των αυτοκινήτων. Δεν λείπουν μάλιστα περιπτώσεις «απλών» μοντέλων που μέσα σε λίγους μήνες έχουν ακριβύνει μέχρι και 10.000 ευρώ! Παρόλα αυτά κάποιες μάρκες έχουν καταφέρει να συγκρατήσουν αυτή την «εκτόξευση», με ανατιμήσεις που βρίσκονται σε λογικά πλαίσια.

Εξαίρεση στον κανόνα της ακρίβειας αποτελεί το Kia XCeed, το οποίο σε δημοφιλή έκδοση του, όχι δεν μόνο δεν ακρίβυνε, αλλά είναι και λίγο πιο οικονομικό σε σχέση με το 2021! Συγκεκριμένα το προσφάτως ανανεωμένο και λανσαρισμένο XCeed 1.5 T-GDi 160 PS EX Platinum, προσφέρεται στην τιμή των 26.090 ευρώ (με ή χωρίς το 48V Hybrid). Τον Μάρτιο του 2021 όταν ανακοινώθηκαν οι τιμές του XCeed με το νέο αυτό μηχανικό σύνολο και στην αντίστοιχη έκδοση Titanium, η τιμή του ήταν στις 26.290 ευρώ. Συν του ότι τώρα σε όλες τις εκδόσεις του προσφέρεται και με 5 χρόνια δωρεάν service, μαζί με την 7ετή εργοστασιακή εγγύηση της Kia.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τον υπερπλήρη στάνταρ εξοπλισμό, τότε το νέο Kia XCeed 1.5 T-GDi 160 PS EX Platinum αποτελεί μια άκρως συμφέρουσα πρόταση στα μικρομεσαία Crossover. Πιο αναλυτικά εφοδιάζεται με 6 αερόσακους, αυτόματο φρενάρισμα, διατήρηση λωρίδας, αυτόματη εναλλαγή φώτων, οθόνη αφής 10,25 ιντσών, σύστημα πλοήγησης, διζωνικό κλιματισμό, όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, προφίλ οδήγησης (Eco, Normal και Sport), Full LED φώτα, κάμερα οπισθοπορείας και ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, μεταξύ άλλων.

Το ανανεωμένο Kia XCeed διακρίνεται εξωτερικά για την ακόμα πιο δυναμική του εμφάνιση, χάρη στις αλλαγές που έκαναν οι σχεδιαστές στα φωτιστικά σώματα, στη μάσκα, στους προφυλακτήρες και στις ζάντες αλουμινίου. Στο εσωτερικό υπάρχουν νέες επενδύσεις και τεχνολογικές αναβαθμίσεις, ενώ η ποιότητα κατασκευής είναι ιδιαίτερα προσεγμένη. Κανένα παράπονο δεν θα υπάρξει και σε χώρους, αφού τέσσερα άτομα θα χωρέσουν πολύ άνετα, έχοντας στη διάθεσή τους 426 λίτρα για τις αποσκευές (380 λτ. το 48V Hybrid).

Το αμάξωμα των 4.395 χλστ. μήκους και βάρους 1.370 κιλών κινεί στην συγκεκριμένη έκδοση ο γνώριμος και αποδοτικός 4κύλινδρος turbo 1.5 T-GDi των 160 ίππων και 253 Nm ροπής. Το πολιτισμένο σε λειτουργία μηχανικό αυτό σύνολο ταιριάζει κατάλληλα στο αυτοκίνητο, αφού πετυχαίνει γρήγορες επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 9,7 δλ.), με λογικές απαιτήσεις σε καύσιμο και εκπομπές CO2 (από 5,9 λτ./100 χλμ. και 134 γρ./χλμ.).

Get it on Google Play Download on the App Store