Νέο οικονομικό ντίζελ SUV με 19.000 ευρώ

Τα αυτοκίνητα με πετρελαιοκινητήρες συνεχώς λιγοστεύουν, εν αντιθέσει με τα SUV τα οποία αδιάκοπα πληθαίνουν. Ειδικά στα μικρά SUV οι επιλογές με ντίζελ μηχανικά σύνολα έχουν περιοριστεί αρκετά, λόγω της κυριαρχίας των βενζίνης και των υβριδικών. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί που αναζητούν ένα καινούριο diesel SUV, γιατί συμφέρει σε κατανάλωση και κόστος καυσίμου, ειδικά όταν καθημερινά διανύονται μακρινές αποστάσεις.

Μια νέα πρόταση στα B-SUV με πετρελαιοκινητήρα, είναι το άρτι αφιχθέν ανανεωμένο Opel Crossland. Εξωτερικά, η πιο κύρια αλλαγή εντοπίζεται στο εμπρός άκρο του αμαξώματός του και συγκεκριμένα στην τεχνοτροπία Visor, που πρωτοεμφανίστηκε στο νέο Mokka. Η γυαλιστερή ενιαία μαύρη μάσκα ενώνει τα νέα LED φωτιστικά σώματα και σε συνδυασμό με τον ανασχεδιασμένο και πιο δυναμικό προφυλακτήρα, χαρίζουν ένα πιο ελκυστικό πρόσωπο στο Crossland. Τις εξωτερικές αλλαγές συμπληρώνουν τα νέα σχέδια των ζαντών και τα ελαφρώς διαφοροποιημένα πίσω φανάρια.

Στο εσωτερικό, ο σχεδιασμός είναι σύγχρονος, ενώ την ποιότητα αναβαθμίσουν τα μαλακά υλικά που αποτελούν το πάνω μέρος του ταμπλό. Στα θετικά του γνωρίσματα ανήκουν και οι χώροι. Τέσσερα ενήλικα άτομα θα μετακινηθούν χωρίς παραχωρήσεις, έχοντας στη διάθεσή τους 410 λίτρα για τις αποσκευές. Προαιρετικά η στάνταρ στην πιο πλούσια έκδοση Ultimate περιλαμβάνεται και το συρόμενο πίσω κάθισμα, που αυξάνει τη χωρητικότητα έως τα 520 λτ.

Με τον αρχικό ντίζελ των 1.5 λτ. και στη πρώτη έκδοση Edition, το Crossland κοστίζει από 19.000 ευρώ, τιμή που είναι από τις χαμηλότερες στην κατηγορία του. Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται 6 αερόσακοι, προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, αισθητήρας βροχής, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός – πίσω, ηλεκτρικοί καθρέπτες, air condition, δερμάτινο τιμόνι, οθόνη αφής 7 ιντσών, φώτα LED και cruise control.

Αυτή την περίοδο, μέσω του προγράμματος !more Opel, το Crossland προσφέρεται και με πλούσιο επιπλέον δωρεάν εξοπλισμό. Στο Edition διατίθενται οροφή σε Noir Perla Nera, Blanc Opale, προβολείς ομίχλης εμπρός, 3o πίσω προσκέφαλο, διζωνικός κλιματισμός (ECC) και Rear View Camera Pack.

Ο 1.500άρης Diesel αποδίδει 110 ίππους στις 3.500 σ.α.λ. και 250 Nm ροπής στις 1.750 σ.α.λ. Το μηχανικό αυτό σύνολο, σε συνδυασμό με το 6άρι μηχανικό κιβώτιο επιταχύνει το βάρους 1.289 κιλών και μήκους 4.217 χλστ. Crossland στο 0-100 χλμ./ώρα σε 11,8 δλ. και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 185 χλμ./ώρα. Η μεικτή κατανάλωση είναι 4,5 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 120 γρ./χλμ. (μηδενικά τέλη κυκλοφορίας).

Get it on Google Play Download on the App Store