Νέο Opel Grandland: Το μοντέρνο Γερμανικό SUV

Η πολυτέλεια σε όλους αρέσει, πόσο δε μάλλον όταν προσφέρεται σε ένα γοητευτικό και μοντέρνο Γερμανικό SUV, το οποίο ενσωματώνει πρωτοποριακές τεχνολογίες, διαθέσιμες για όλους. Χαρακτηριστικά που είναι βαθιά ριζωμένα στο DNA της Opel και υιοθετεί κατά γράμμα το νέο Grandland.

Το νέο Opel Grandland προκαλεί αμέσως αίσθηση, γιατί ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Η γεμάτη δυναμισμό και «καθαρές» γραμμές σχεδίασή του τραβάει τα βλέμματα και σε κάνει να το περιεργαστείς από άκρη σε άκρη. Η χαρακτηριστική μαύρη μάσκα Opel Vizor εκτείνεται σε όλο το εμπρός τμήμα και ενώνεται με τα φωτιστικά σώματα. Ιδιαίτερες σχεδιαστικές πινελιές αποτελούν ακόμα τα αιχμηρά πίσω φανάρια, οι προστατευτικές ποδιές σε χρωματισμούς high-gloss black και silver και το όνομα «Grandland» στο κέντρο της πόρτας του χώρου αποσκευών.

Το μεγαλύτερο SUV της Opel, το νέο Grandland εφοδιάζεται προαιρετικά με το σύστημα προσαρμοζόμενου φωτισμού adaptive IntelliLux LED® Pixel Light. Τα 168 στοιχεία LED που ενσωματώνονται στα εμπρός φανάρια, πετυχαίνουν μια ομαλή προσαρμογή της δέσμης, ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες και το περιβάλλον, χωρίς να τυφλώνουν τους άλλους οδηγούς. Παράλληλα, μία ακόμα τεχνολογία που αυξάνει περαιτέρω την ασφάλεια όλων των χρηστών του δρόμου κατά τη διάρκεια της νυχτερινής οδήγησης είναι το Night Vision. Η κάμερα υπέρυθρων του συστήματος ανιχνεύει ανθρώπους και ζώα σε απόσταση έως 100 μέτρων μπροστά από το αυτοκίνητο, με βάση τη διαφορά θερμοκρασίας από το περιβάλλον.

Άλλη μία τεχνολογία που κάνει την οδήγηση πιο άνετη, είναι το σύστημα Highway Integration Assist (σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο). Το adaptive cruise control διατηρεί την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα σύμφωνα με την ταχύτητα που έχει οριστεί από τον οδηγό και σε συνδυασμό με τη λειτουργία active lane positioning, διατηρεί το Grandland στη μέση της λωρίδας κυκλοφορίας. Άλλα συστήματα όπως εμπρός και πίσω κάμερα, αυτόματο σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης (parking assistant) και προειδοποίηση τυφλού σημείου αποτελούν επίσης τμήμα ενός εκτεταμένου πακέτου εξοπλισμού.

Από την πρώτη κιόλας έκδοση Business Edition των 31.700 ευρώ, το νέο Opel Grandland είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, σύστημα προειδοποίησης τυφλού σημείου και αναγνώριση οδικών σημάτων. Στάνταρ είναι ακόμα το parking pilot για ελιγμούς στάθμευσης εμπρός και πίσω, το αυτόματο σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης και η κάμερα οπισθοπορείας.

Η υψηλή τεχνολογία είναι διάχυτη και στο μοντέρνο εσωτερικό του νέου Opel Grandland, το οποίο παράγεται στο εργοστάσιο του Eisenach στη Γερμανία. Από τη βασική έκδοση το Pure Panel συνδυάζει ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών και μία έγχρωμη οθόνη αφής ίδιων διαστάσεων για τη λειτουργία των Apple CarPlay και Android Auto μέσω του συστήματος infotainment Multimedia. Προαιρετικά διατίθεται με 12 ιντσών οθόνη για τον πίνακα οργάνων και έγχρωμη οθόνη αφής 10 ιντσών. Επιπλέον, το νέο Opel Grandland παρέχει μεγάλες ανέσεις σε χώρους, τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τις αποσκευές (514 λτ.).

Για την κίνηση του νέου Opel Grandland υπάρχουν μηχανικά σύνολα βενζίνης, πετρελαίου και Plug-in Hybrid. Ο βενζινοκινητήρας 1.2 λτ. Turbo 130 hp συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων ή αυτόματο 8άρι, το οποίο είναι στάνταρ με τον 1.5 λτ. Diesel 130 hp. Πιο πάνω τοποθετούνται τα PHEV σύνολα των 1.6 λτ. με τη συνδυαστική ισχύ των 224 ίππων και το ισχυρότερο των 300 ίππων (AWD).

Get it on Google Play Download on the App Store